Centrum

Blog Centrum

Indlæg: 341    Kommentarer: 788    Se mere fra Blog Centrum

Om denne blog

Indlæg i denne blog

Centrum

Ulve...

https://www.bt.dk/politik/politisk-flertal-vil-regulere-ulve-i-danmark

Ovenstående link er til en artikel som jeg, forleden, valgte at skrive et indlæg på.

Mange af kommentarerne var, efter min mening, dybt bekymrende. F.eks var der en der blev spurgt om hun da gerne ville have ulve i sin baghave og hendes svar var at hun da også havde myrer.

Sådan var der flere der skrev og det kan man altså kun skrive hvis man intet ved om ulve.

Mit indlæg var alene en opfordring til at læse om dyret, deres adfærd, deres behov for plads osv... Til det indlæg fik jeg svaret at så måtte jeg til at læse nogen bøger.

Nu er virkeligheden den at når der fødes 8 unger og det så går fra at være et ulvepar til at være et kobbel, så kræves der tilsvarende større område, mere føde osv. Det bør enhver jo kunne regne ud. Danmark har hverken størrelse eller mulighed for at dække deres behov for føde optimalt og det vil især knibe om vinteren. 

Det var der en anden der forsøgte at argumenter og svaret var: hvor mange kg. kronhjort tror du lige der er brug for??? Mit svar var mange....og at en ulv jo ikke spiser op, men jager nyt hvergang den behovet for føde opstår. Den rydder heller ikke op efter sig og er der ikke vildt nok at finde, ja så kan en kat og en hund også bruges ligesom høns, ænder, gæs, får, geder, kalve m.m.

Svaret jeg fik: nu skal du jo huske at din hund skal gå i snor.

Så nåede det altså min grænse og jeg valgte ikke at skrive mere. Større idioti skal man lede længe efter, men mine tanker har stadig arbejdet ret meget. Mine tanker kredser om hvorfor det er så vigtigt for nogen (mange) at ødelægge en saglig debat. Hvorfor kan så få være seriøse? 

Jeg sidder og tænker: hallo...det er altså ulve vi taler om og ikke kæledyr. Det er ikke et lille nuttet dyr der trisser rundt i baghaven for at blive beundret. Er den der så er det fordi den mangler mad og den er altså ligeglad med om det er en hund, kat eller lille Ida på 3 år.

Det er et flot dyr, ingen tvivl om det, men det er og bliver et vildt dyr. Det virker nærmest som om at byboere (ja jeg generalisere lige) tror at de er lige så dovne og uskadelige som dem de har set under deres sidste besøg i Givskud Dyrepark. Der er der jo så nogen der kommer og giver dem en zebra eller hest engang imellem.

Ulve i Danmark skal reguleres. Dem der argumentere at der også er ulve andre steder....glemmer at i udlandet må de skydes. Der er regulering på og mange steder må man skyde dem når de tager husdyr eller på anden vis bliver en trussel.

Jeg bor på landet. Vi har "kun" 4 tønder land som primært er skov og vi har mange dyr her. Jeg vil gerne, i fremtiden, have høns og ænder, et par grise og et par får/geder, men jeg vil ikke være leverandør af mad til ulve. Her bliver de skudt når/hvis jeg ser en. Så ja der bliver jeg endnu engang lovbryder...ligesom når jeg servere øl for dræbersneglen vel vidende at den vil drukne fordi den har et alkoholproblem og derfor kravler ned i det. Det er nemlig forbudt ved lov at drukne dyr i DK.

Engang imellem er der en bil der rammer et rådyr. I fremtiden så vil der måske være en der rammer en ulv og ja der står man selvfølgelig ud, ligesom ved rådyr, og sørger for at det bliver aflivet så det ikke lider.

Vores Ræv blev nedlagt af en bil for få dage siden...den var stor og vi har nu det problem mindre.

Beklager hvis nogen føler sig ramt...og hvis den "ramte" bor i byen så må vedkommende gerne komme og gå ind i vores skov...hvis de tør for vores myrer bygger tuer der er over 1 meter høje, myrerne selv er 1 cm store, spætten hakker, myggene bider, vi har rovfugle og ...... måske trolde :)

Centrum

 

Centrum

Puh ha...

Jeg arbejder og arbejder og så arbejder jeg lidt mere. 

Vi er gået ind i sæsonen nu og det betyder at der dagligt er åbent i butikken fra kl. 10 til 19. Det tager så et kvarters tid at gøre kassen op og når man så lægger en times transport til i begge ender, så bliver dagene lange. 

Jeg står og går hele dagen. Er heldig hvis der lige er 2-3 min. til at sluge en bid af en bolle eller snuppe en slurk af kaffen, der oftest når at blive kold og sådan går dag ind og ud. 

Førhen arbejdede jeg meget mere. Mødte kl. 7 og gik hjem kl. 20.30. Dengang var jeg træt, smadret og helt færdig. Mine arbejdstider nu er godt nok kortere, men på en eller anden måde ligeså udmattende og det er tankevækkende at mindre at se til kan gøre så træt. Jeg er helt færdig efter sådan en dag. Jeg har fri på onsdag, men skal så arbejde torsdag fra 9.15 til 20.15. Der er musik på torvet hver torsdag fra nu af og de næste 7 uger frem. Derfor den senere åbningstid. På torsdag skal jeg så nok ned og høre Tørfisk når jeg har lukket...

Venter stadig på at høre endeligt om jeg skal være handicaphjælper på afløserbasis fra august/september. Samtalen gik fint, arbejdsplanerne er sendt som aftalt og de har også skrevet senere, så nu venter jeg bare. Skulle det lykkes så behøver jeg ikke melde mig delvis ledig igen her i starten af september og hvis jeg, på sigt, får en fast hjælperstilling dernede, så er planen, trods fuldtid i hjælperstillingen, at beholde lidt timer i butikken.

Nå, men nu venter jeg og ser....sengen kalder....vi er på camping nede ved skoven på vores egen grund :) Fedt den er så stor at man kan tage væk uden at skulle forlade hjemmet. Væk fra lyden af biler...og ned hvor de eneste lyde er fuglene og så når træerne tømmer deres regndråber ud over vognen...i små vandfald :)

Centrum

 

 

 

Centrum

Første dag.

Idag er første dag i sæsonen. I lørdags kom turisterne og fra nu af kommer vi til at løbe rigtig stærkt. Jeg skal i juli måned arbejder gennemsnitlig 50 timer pr. uge, men får lige et pusterum i uge 30, hvor jeg har en arbejdsdag og lidt ferie.

Igår var jeg til samtale og måske det bliver jobbet der, på sigt, kan gøre at jeg ikke skal meldes delvis ledig i september. jeg har søgt som handicaphjælper, i første omgang som afløser, men på sigt som fast hjælper. Det vil jeg rigtig gerne, da det er 16½ timers vagter og det betyder 2 vagter pr. uge. i et 6 ugers rul med en enkelt uge hvor der er 3 vagter.

Venter i spænding:)

Manden er på kursus hele ugen og imorgen fylder min datter 16 år så der skal vi rigtig hygge. 

Centrum....på vej på job :) ønsker jer alle en dejlig dag.

Centrum

Lidt af meget...

Idag skal jeg i retten og vidne. Chaufføren der, i februar, torpederede en knallertkører lige foran mig, påstår åbenbart at han ingen skyld har i ulykken. Han og han alene har skylden alene fordi han ikke overholdt sin vigepligt. Ifølge politiet, dengang, påstod han at knallerten var kørt ind i siden på ham. For at det skulle have været tilfældet så skulle lastbilen have befundet sig midt på cykelstien og jeg ville slet ikke have kunne se noget som helst.

Jeg har det virkelig svært med mennesker der lyver. 

I lørdags var jeg til massage. Kop-massage skulle være rigtig godt, men lige nu sidder jeg her med præcis lige så ondt i min arm som jeg plejer at have og et begyndende hold i nakken. Tror jeg dropper det og holder mig til min fysioterapeut og kiropraktor. Tror jeg vil sætte mig i mit massagesæde og se om det kan hjælpe.

Centrum

Centrum

Engang imellem.....

forlader du mig...ikke permanent, men bare for nogle timer.

Idag kom jeg hjem fra arbejde og kunne mærke det med det samme. Noget var ikke helt som altid. Jeg kunne høre det på dit tonefald og dine ord var med en snert af kritik og utilfredshed. 

Hvorfor parkere du derovre, spurgte du og jeg svarede at ellers så kunne jeg næsten ikke få bilen ud når servoén ikke er så god. Så kan JEG jo ikke komme ud, var dit svar og så noget med at køre længere frem. Jeg forsøgte at sige at når din søn parkerede der og jeg så havde parkeret et andet sted netop fordi jeg ellers havde svært ved at komme ud, så var det ikke det samme, påstod du.. 

Så jeg gav op, valgte at tie og sagde bare at jeg nok skulle flytte den.

Alligevel kunne jeg mærke det...hele tiden....at du havde forladt mig... ikke for altid...bare her i aften. Det er sådan jeg føler det når vi ikke snakker og smiler som vi plejer.

Mine tanker vandre, jeg vender og drejer alle ord i søgen efter svar på hvorfor noget er anderledes idag. Måske handler det alene om at vi ikke kan elske hinanden lige højt hver dag.

Du har så tit sagt at man ikke skal sidde lårene af hinanden, at der skal være tid, rum og plads til at være selv. Efter 3 døgn hvor du ikke har veget ret langt fra min side, 3 døgn hvor vi har ligget tæt i campingvognen, 3 døgn hvor du har holdt mig nær, kysset, klemt, holdt om og elsket og 3 døgn hvor alt bare har været dig, mig og vi to...måske er det derfor du idag forlader mig for en stund.

Nu sidder jeg her og du sover, tror jeg. Jeg valgte at gå tidligt i seng og så ligge og se film. Det var bedre end at gå og føle sig forladt og alene, men da du så kom i seng og svarede mig med enstavelsesord så forlod jeg min dyne. Det er så svært når du ikke engang siger godnat. Måske du tænker det er mig der er sur....sådan tænker mænd tit, det er ihvertfald min erfaring.

Egentlig er det helt ligegyldigt hvad du tænker og om du sover for i sidste ende så er det mig der sidder her og føler mig forladt. 

Igennem mit liv har jeg prøvet en del og det har efterladt noget i mig, der netop gør at jeg føler denne forladthed når jeg mødes med tavshed eller fornemmer en masse usagt. Denne forladthed, denne dybe ensomhed helt inde i sjælen, denne frysende følelse af at være uønsket sidder så dybt at jeg egentlig troede den endelig havde forladt mig. Det var en "gave" min eksmand gav mig....efter måneders tavshed med en atmosfære der var så kold at jeg frøs når vi var i samme rum. 

Måske tager jeg helt fejl af dig og alt det usagte jeg fornemmede her i aften. Jeg har jo taget fejl før og når vi så vågnede næste morgen, så var du som altid, men skulle du engang læse det her, så er det altså sådan jeg føler mig....forladt for en stund.

Centrum

Centrum

Endnu en gang....Haze.

Så er endnu en omgang Haze vel overstået. 

Til dem der ikke ved hvad det er:

http://www.haze.dk/

Masser af musik, masser af samvær med gamle venner og masser af flydende væske :) ... Efter sigende den festival i Danmark, hvor der indtages mest øl pr. deltager....men også Danmarks roligste. Der sker intet grimt og alle er bare glade. Måske handler det om den mentalitet, der er oppe nordpå, jeg ved det ikke, men skønt er det.

Så torsdag ankom vi først på eftermiddagen, fik parkeret campingvognen og pakket ud. Så op og besøge vennerne og få en enkelt øl/drink. Så hentede vi pizza, fra et af de bedste pizzarier er findes og da den var spist gik vi ned og fik armbånd på. Så var Haze skudt i gang. West for Wrist åbnede scenen og så fulgte Dodo and the Dodos.

Så kravlede vi i seng...fed aften.

Fredag startede med Tørfisk og så fulgte Shu-bi og not Shu-bi. Sidstnævnte kan varmt anbefales...."shubberne" for fuld udblæsning. Aldrig har jeg mærket regnvejret mindre. Det var så ubeskriveligt godt, de var ubeskrivelige gode....om aften Kim Larsen....han gør det fantastisk den gamle :) afslutning på aftenen...DAD, men det er ikke lige min kop the, så vi kravlede i seng.

Lørdag morgen uden regn....sol og varme og god musik. Gnags, Djames Braun, Jacob Dinesen og så den fedeste afslutning på en festival ever: Queen Machine. 

Nu er vi hjemme, campingvognen er gjort ren, alting luftet ud, rent sengetøj lagt på og så er den klar til en tur mere. Hvornår det bliver ved jeg ikke, men mht. Haze så er vi klar igen næste år.

Centrum

Centrum

Idag kom en af ungerne flyvende hjem igen. Efter meget møje og besvær er ungens habengut sat i depot og den er nu, endnu engang, landet sikkert i reden :)

Om en lille måned kommer den næste flyvende hjem på visit. I sidste ende er det vist planen at disse to unger skal finde en fælles rede som de så i fællesskab skal vedligeholde. Indtil da nyder jeg, ihvertfald lige nu, at de er kommet hjem.

De næste to dage skal jeg arbejde og dertil meldte, den netop hjemvendte, unge ud at så kunne han jo stå for aftensmaden. Han glæder sig også til at komme ud og arbejde, i haven/skoven, sammen med sin bonusfar. Hans glæde ved det fortæller mig at det fællesskab der ligger i at færdes i en hverdag med en voksen mand, er noget han har manglet, men bedre sent end aldrig.

Idag skal vi have frikadeller, nyopgravede danske kartofler og rabarberkompot :) det er rigtig sommermad....jeg mangler bare en flagstang så jeg kunne hejse flaget.

Centrum.....glad helt ned i tæerne

 

Centrum

Idag har jeg fri og kun idag. Derfor har jeg også konstateret at mine dage er for korte. De burde have en varighed på mindst 30 timer for så kunne jeg måske nå alt det jeg så gerne vil :)

Allerede nu har jeg ryddet op i del af stalden, gjort skabe rene, støvsuget, vasket tøj og hængt det ud og rabarberne er plukket, snittet og sat over blusset for senere at blive til den lækreste saft. Andre rabarber er snittet fint (de mindste) og sat i sukkerlage til kompot. Det er det bedste der findes til nye kartofler og det skal vi have idag.

Så nu er rabarberbedet næsten ryddet så kan der komme nye op istedet for at de skulle gå i frø.

Forleden kørte jeg til Bilka. Der var så tilbud på Dahlia/Georginer, 50 % og jeg købte 7. De viste sig så kun at koste 5 kr. pr. stk, så igår vendte jeg lige ind forbi igen og købte.........31 :)

De blev lagt igår aftes, så nu har vi et Dahlia-bed med knoldbegonier rundt i kanten. Vi har et langt bed med Dahlia og pæoner.

Manden kiggede bare på mig....grinede og råbte til min datter: Kan du ikke lige finde nummeret til Luksusfælden ;) han er nu glad og tilfreds, fræsede med glæde jorden en ekstra gang og aftenen sluttede som altid med en gåtur rundt på matriklen for til sidst at slutte ved havedøren. Så satte vi os udenfor og drak kaffe, nød fuglene og fik lagt endnu flere planer.

Jeg elsker mit liv...herude på landet, men jeg har bare ikke timer nok til rådighed. Det tager tid at nyde livet mens man roder i jorden eller slår græs. Måske jeg bare skal lære at kære med havetraktoren....selvom jeg helst vil gå med en selvkørende græsplæneklipper. Jeg elsker at gå med sådan en...mærkelige mig :)

Så nu kom min datter hjem efter første mundtlige eksamen. Det blev til et 7´tal...alene fordi hun gik i stå, men det er alligevel helt fint. Jeg ved at det at stå foran nogen og fortælle ikke er nemt for hende og hun har jo 10 kl. til at blive mere sikker på sig selv.

Nu er kaffen drukket og jeg løber videre...

Centrum

 

Centrum

Min familie..

Lige nu, efter kl. 21, er min dag endelig ved at falde ind i de normale folder.

Vi kom hjem igår, efter næsten 4 hele dage hos min mor. Trætte og mættede af sol, sommer og ikke mindst havearbejde m.m. 

Manden min skulle på arbejde for der var lige en lastbil der skulle være klar mandag morgen. Han kom hjem i morges kl. 6.30.

Min store datter og søn skulle køre sammen fra øen igår aftes. Han skulle hjem til sig selv og videre på session idag. Hun skulle til Nordjylland og besøge en veninde. Alt gik planmæssigt indtil min store søn pludselig opdagede at han skulle møde kl. 8 og ikke en del senere som forventet. Datteren måtte vende om og køre tilbage og hente ham. Efter lidt diskussioner frem og tilbage (hun kørte trods alt i hans bil) så endte det med at hun skulle køre ham hjem til os og så kunne han få en af vores biler til session. Lidt over midnat ringede de så. De havde ramt et rådyr lige før afkørslen fra motorvejen. Så der blev kaldt vejhjælp, lavet aftaler omkring bil og dyr og jeg måtte hente de to unge. Heldigvis var der ikke sket noget. Heldigvis er bilen en af de solide...det kunne være gået så grueligt galt.

Nattesøvn fik jeg ikke meget af og kl. 5.30 var jeg oppe igen. Vi sagde godmorgen og godnat til min mand der jo kom hjem lige inden vi kørte og så gik turen til Fredericia. Jeg kørte hjem igen og fik siden lidt søvn i lænestolen.

Idag var også dagen hvor min bil skulle afleveres så efter min søvn blev den vasket, pudset (havde gjort den ren indvendig igår) og poleret. Her i eftermiddag kørte jeg så den sidste tur til Kolding, vi fik afleveret bilen, pengene gik ind, bilen blev afmeldt og så gik turen hjem igen. Nu har jeg støvsuget huset, lavet boller der skal hæve til imorgen tidlig, ryddet op og drukket min kaffe. Manden er kaldt på job igen...lastbilen er stadig ikke OK..så nu må jeg se om det er et "nattejob" igen.

Trætheden sidder dybt indeni. Min tolerance er ikke så stor og lige så snart bollerne er formet så er det godnat.

Centrum

Centrum

Meget forskelligt.

Tiden går og går...mange ting fylder mine dage.

D. 18 maj sad jeg præcis her, hvor jeg sidder nu og overvejede om jeg skulle melde mig i arbejde på fuldtid. Ifølge jobcenteret er det jo piece of cake...siger de. Du kan bare skrive fra og til dato for f.eks 14 dage, var meldingen. Nu har tiden jo lært mig at intet, ret tit, er piece of cake....og slet ikke når det handler om jobcenter/a-kasse, så jeg fattede mobilen og tjekkede med A-kassen. 

Svaret var klart...jeg kunne godt melde mig i arbejde, men hvis jeg så skulle genoptage min supplerende dagpenge så skulle jeg udfylde ledighedserklæring og fremsende både kontrakten og frigørelsesattesten igen. Så sad jeg her og tænkte lidt tid, drak en kop kaffe og så meldte jeg mig i arbejde :) alt papirnusseriet overlever jeg helt klart nok til den tid.

Så nu er jeg ude af systemet ihvertfald for de næste 8-12 uger og så må jeg tage den derfra.

Kristihimmelfartferien har indeholdt rigtig meget. Min mor er blevet dårlig gående og skal muligvis have en ny hofte. Det har taget hårdt på hende at blive så imobil og min svoger mente at hun var ved at falde i et sort trist hul. Det er jo forståligt for os der kender hende. Altid har hun klaret alt og ikke kun for sig selv, men også for min gamle mormor og hendes hjemmeboende bror, der var mongol. Samtidig har hun været formand for beboerforeningen lige så langt jeg husker tilbage, kæmpet for deres lille ø, siddet i alverdens råd og udvalg, fungeret som guide for turisterne og travet 15-20 km. på disse fremvisninger af øen og endda langs stranden. I mange år havde hun jo sit fuldtidsarbejde, som koordinator for hjemmeplejen i kommunen, ved siden af og her taler vi om mange timer. Det må være ufatteligt svært så pludselige at blive begrænset.

Nå, men nu går det bedre. Vi har været i hendes kæmpe have. Hække er klippet til, bindingsværket på huset er blevet malet (vi kunne kun nå halvdelen), det samme gælder maghonigvinduerne som også er blevet smurt, græsset er slået og ja mange andre ting klaret. Det var en glad mor/mormor vi forlod tidligere idag. Hun har så også fået kat idet vi har sendt vores på ferie hos hende. Herhjemme græder/kalder den fra solen står op til den går ned. Det har den altid gjort, men når den har været med på besøg hos min mor, så siger den ingenting. Den nyder klart livet, kæler og trives i stor stil. Underligt som den bliver til "kolikbarn" her på gården, men min mor siger at det så er fordi den skal blive hos hende, at det er fordi den har det godt :) . Nu er den der så og både den og hun er glade...

Næste store ting...manden har fået solgt min bil. Det bedste er at jeg får penge fri og det er slut med afdraget på 2100 hver måned. Det er mærkeligt ikke at eje en bil. Jeg har aldrig været uden bil siden 2003. Nåh ja jeg er jo heller ikke uden bil i den forstand for manden har jo et par stykker. Gamle biler, men det betyder mindre. De kan køre og de er betalt :)

Her i helligdagene blev det næsten sommer. Vi kørte til Bogø og besøgte min mands søster og svoger. 5 timer i solen....tænkte ikke sååå langt lige der, nød det bare....indtil om aftenen. Uha jeg havde fået sol så vi måtte ind og købe aftersun. Jeg hævede helt op i ansigtet og så ganske sjov ud, men det var mine knæ der gjorde ondt. Lige sådan en plamage på hver. Idag er første dag hvor det ikke svider. Af skade bliver man klog. 

Nå, men det var lige en lille opdate.

Centrum

 

Centrum

Sorte negle...

Så har jeg været i haven. Igen...

Jeg køre på arbejde, kommer hjem igen, spiser aftensmad og så går jeg i haven. Når jeg har fri er jeg der hele dagen.

Mine negle bliver sorte, mine hænder fyldt med jord, min hus bliver brun og garvet og mine skinneben er forrevne. Jeg færdes imellem vilde brombær, krat, afsavede grene og stubbe efter fældede træer. Jeg graver, river, klipper, planter og sår.

Her i aften er diverse bede blevet gravet igen, der er blevet sået ærter, radiser, salat og så er squahsplanterne kommet på friland. Pyntegræskarplanterne, som er et forsøg, er kommet i det overdækkede højbed (et stort brøndrør) med glas over. Vores opsamlingssystem af regnvand fungere rigtig godst og alene igår er tønden fyldt 1/3 del. Jeg har også sået skærmdild i en potte. Den skal senere på friland, men de bliver ret store så de skal placeres samlet i et hjørne, sådan lidt som en staude. 

Snart er tiden kommet til at så rødbeder og bønner....de lover regn imorgen så det bliver nok først torsdag.

Aften sluttede med kaffe nede i haven mens solens sidste stråler forsvandt. Vi kan høre myggene......og vi kan mærke dem :) Jeg har allerede de første 15 stik.

Alt ovenstående beskriver præcis det jeg kommer fra, det jeg er vokset op med og det mennesker jeg grundlæggende er. Naturbarn af hjertet.

Engang imellem tænker jeg tilbage på mit liv (det lyder skide gammelt) og også på mit ægteskab. Det vi var,... sammen, det vi lavede,.... sammen og det er faktisk der jeg er nu bare med den mand jeg har elsket siden 2010. Min eks (mine børns far) er så milevidt fra det han var dengang, Vi samlede på gamle ting, vi rodede i jord til op over begge ører og vi havde dyr. Idag er det fint hus ,med kunst på væggene...et udstillingslokale kalder vores børn det og jeg tænker: er han egentlig rigtig glad...sådan helt ind i hjertet? Trods vores kontroverser og hvad der har været, så snakker vi som vi altid har gjort. Han er stadig en del af mig. Jeg ønsker lykken for ham også.

Jeg tror det er vigtigt at holde fast i hvem man er og ikke komme for langt væk fra det man er i sit inderste. 

Idag er jeg tilbage på min sti.

Centrum

Centrum

Travlt...

Jeg har kaldt mit indlæg for "travlt" alene fordi det er forår og dermed begynder jeg at få mere travlt og dermed mindre tid herinde. Jeg forsvinder dog ikke, men der vil, i fremtiden, nok komme lidt færre indlæg ihvertfald indtil det bliver efterår.

Jeg er jo flytte på "gården" og dermed er der kommet rigtig meget at se til. Vi har ingen dyr (endnu), men det kommer når vi når dertil. Hver eneste dag er der noget der skal gøres inde eller ude. Jeg trives, glædes hver eneste dag over fuglenes sang, ja selv når det regner er her skønt. Drivhuset er blevet fyldt, squashplanterne er snart klar til at flytte på friland og kartoflerne vokser, så det kan ses, fra dag til dag. I vores park har der, i mange år, været et vandhul anlagt af min kærestes far for mange år siden med presenning og stenkant. Så er årene gået uden vedligehold, stenen er blevet overgroet og presenningen blevet utæt. I forgårs blev så mit projekt. Nu er det renset op, stenene gravet fri og lagt om og bassinet er nu fyldt op og lavet til et stort (3,5 x 3,5 m) surbundsbed med rhododendroner, liljer, hortensia og sommerfuglebusk. Igår hentede vi så et plastbassin og det er snart på plads i et forskudt plan. 

Jeg har et problem...jeg kan ikke tåle at komme i nærheden af planter der er til salg. Jeg kan bruge timer (og formuer) på blomster :) så det er vist godt jeg ikke arbejder hos en gartner.

"Skilsmissebørnene"....åh ja siger jeg og sukker dybt. Ind imellem har jeg bare lyst til at råbe dem ind i hovedet: "når man får børn...så har man børn...hele livet!...de er ikke kastebolde som i kan smide rundt med efter forgodtbefindende... Vi har haft børnebørnene igen her fra fredag til lørdag. Skønne små børn som, i den grad, søger trygheden og vi mærker deres frygt for at nogen skal komme og hente dem alene for at aflevere dem et nyt sted. Tre gange har de skiftet hjem siden december....først væk fra gården og op i hus med have for nu at tilbringe tiden i en lejlighed. De har sagt farvel til alle kendte omgivelser og både kattene og hunden er væk. "Stort suk"...det er så svært bare at se på når jeg egentlig har mest lyst til at tage den ene og slå den anden med...forældrene altså.

Så er der mit arbejde. Min chef og hendes mand har påbegyndt projekt "baby". Han har været gift før, har tre børn fra dengang og er blevet steriliseret. Så mødte han min chef og nu vil de gerne have et barn og derfor har han fået "gjort det om"...det virker bare ikke så nu skal de have hjælp. Det betyder mange besøg på sygehuset og det er så der jeg kommer ind i billedet. Jeg træder til, på jobbet, hvergang der "her og nu"... er behov. Jeg gør det med glæde for jeg under dem virkelig at blive forældre, men jeg ville lyve hvis ikke jeg indrømmer at det betyder lige så meget at jeg kan få flere timer. Lykkes det så betyder det en fremtid, hvor hun er på barsel og hvor jeg har fast arbejde på fuldtid. 

Så mit travle liv går derudaf og jeg elsker det.

 

 

18423998_10212833232689656_6222606407657485854_n.jpg