Centrum

Blog Centrum

Indlæg: 352    Kommentarer: 819    Se mere fra Blog Centrum

Om denne blog

Indlæg i denne blog

Centrum

Det unge par.

Min søn har fået en kæreste og de har nu dannet par i 2 måneder. D. 1 oktober flytter de i fælles lejlighed. 

Begge har fast arbejde, min søn sejler 14/14 og hun er lige startet på fabrik i to-skift.

Så egentlig skulle alt være super-duper og det er det da også når de er her, men hos hendes forældre er en helt anden sag. I starten, da de lige havde lært hinanden at kende, påstod de at min søn var psykopat, at han ikke havde det arbejde han sagde at han havde og at han slet ikke boede her hos os heller. Alt var galt og valgte de at sove sammen, så bankede de næsten døren ind midt nat, til hendes værelse, og råbte og skreg af dem begge indtil min søn valgte at gå sin vej.

Selvom der er blevet lidt mere ro omkring dem, så er det stadig problematisk. Min søn må ikke opholde sig i deres hus mens hun er på arbejde, heller ikke på hendes værelse, så når han er hjemme fra havet så køre han når hun går på arbejde, kommer her hos os og bliver her indtil det passer med at de kan mødes når hun fået fri og så følges hjem til hende. I weekenderne er de her hos os.

Det er hårdt for de to unge og jeg er ikke fri for at tænke at jeg aldrig kommer til at kunne være sammen med disse mennesker, men jeg er jo godt opdraget så skulle situationen opstå, engang i fremtiden, så sluger jeg gerne den kamel for hendes skyld. Det må være sindsygt svært at have forældre der opføre sig sådan. 

Jeg ved ikke hvad der får mennesker til at opføre sig sådan, jeg ved bare at det virker næsten sygt og at det bliver en stor dag når de får deres eget.

Centrum

 

 

Centrum

Svampe.

For mange år siden samlede jeg svampe. Jeg havde en plakat og en bog så jeg kunne holde nogenlunde styr på hvilke der kunne spises og hvilke der ikke kunne. 

Nu hvor jeg er endt på landet igen og det endda med en masse skov (som oven i købet er mine helt egen), så er jeg jo begyndt at finde svampe når jeg går tur om morgenen. Jeg er ret sikker på at dem jeg fandt idag og for første gang høstede af, er spiselige, men jeg fandt også denne her som jeg ikke kan finde noget om nogen steder. Måske der er nogen herinde der kender den? Den vokser i et meget begrænset område i skoven og jeg er ret sikker på at den ikke er spiselig. Den ser ret klam ud.

 

21740322_10214035306700755_7431872588747380902_n.jpg

Centrum

Klimaks..

Idag, søndag, er min første fridag i lang tid. Fridag som i den første af flere og jeg har glædet mig som et lille barn til juleaften. Fri idag, fri imorgen, fri tirsdag (min fødselsdag), arbejder onsdag og så fri igen lige indtil tirsdag i næste uge. Jeg havde/har så mange planer for hvad jeg skal/vil nå, men ikke idag. 

Idag er jeg flad, brugt, træt og det så jeg har helt ondt i mine øjne. Igår aftes var jeg til 50 års fødselsdag med mennesker jeg ikke har så meget til fælles med...syntes jeg, men måske var jeg bare helt brugt op. Det blev sent og det er nok også en faktor der spiller ind i forhold til dagens manglende energi.

Så idag er hviledag. Jeg skal lære at holde fri og ikke mindst lære at være her igen....jeg vidste slet ikke at man kunne arbejde så meget at det kunne blive svært at finde ro når der endelig kom en fridag, men det er sådan jeg oplever det. 

Måske jeg skal lægge mig og sove en lille time inden min store pige kommer på besøg. 

Centrum

Centrum

Idag har jeg været til fys og efterfølgende til kick-start møde i min a-kasse. 

Sidstnævnte sted var egentlig ok, de sagde ikke ret meget jeg ikke allerede vidste, men jeg skal ikke søge job i Kolding:-h og det er nok det næstbedste der er sket idag. Der skete nemlig noget andet også for MÅSKE...kun måske har de lavet en fejl i det brev de sendte med min nye dagpengesats. I systemet står jeg til at få den højeste sats, men i brevet til mig, var jeg sat 3600 kr. ned. Det var jo hvad der udløste mit brev til ministeren og min "advarsel" til andre i lignende situationer. Helt sikkert er det at jeg ikke har modtaget en afgørelse, hvoraf det fremgår, hvordan de har nået til deres resultat og der er heller ikke fremsendt nogen klagevejledning. Helt uacceptabelt, siger sagsbehandleren, og nu er der sat folk på sagen. Afventer nyt...uden at håbe for meget.

Lidt sjovt at jeg jo har valgt den største og dyreste "pakke" man kan få i fagforeningen. Valget er bevidst for jeg vil have det hele...ligefra stresshjælp til adgang til kurser og selvbestilte supportsamtaler når der skal søges job. De har det hele og jeg bilder mig ind at jeg kan mærke at jeg er sådan lidt et VIP-medlem....når de fremlægger listen over alle mine muligheder :) og det er mange.

Idag har jeg modtaget både en sms og en mail, hvoraf det fremgår, at jeg har vundet i varelotteriet. Der angives både beløb og det nummer jeg har vundet på.....jeg har så ikke haft numre hos varelotteriet siden 1. januar 2017 og det jeg har vundet på, har aldrig været mit :)

Afventer i spænding om pengene også går ind :)

Nu vil jeg drikke min kaffe, spille lidt på computeren og spise lidt frokost. Så bagefter skal græsset slås...det tager 2-3 timer.

Centrum

 

 

 

Centrum

Mit brev til ministeren.

Det her er en besked til alle der er så heldige at få et arbejde: tænk dig om inden du melder dig i fuldtidsjob.

Inden jeg meldte mig i job fik jeg den højeste dagpengetakst.

Nu har jeg så arbejdet nok til at jeg igen har optjent en helt ny dagpengeperiode, MEN...

nu hvor jeg så faldt i timer, meldte mig delvis ledig og igen har brug for supplerende, så er jeg blevet nedsat med 3600 kr. om måneden ifølge den nye beregning af dagpenge som skal foretages når man har arbejdet 1924 timer.

Set i bakspejlet så skulle jeg have undladt at melde mig i arbejde og være forblevet ledig, på papiret, igennem sommeren. Jeg skulle have fortsat med at udfylde mit dagpengekort, hver måned og så have søgt arbejde i de uger hvor jeg ikke var fuld tid. Dem har der så ingen været af siden midt i maj.

Er virkelig blevet røvrendt af systemet...sådan føles det ihvertfald lige nu for der er absolut intet jeg kan gøre.

Så alle jer derude...tænk jer om inden i tager et deltidsjob. Det kan blive ret dyrt i den sidste ende også selvom det giver fuldtid i en periode eller rettere netop hvis det giver fuldtid i en periode.

 

 

Sådan har jeg lige skrevet på facebook og det her nede under er mit brev til vores beskæftigelsesminister.

 

 

Jeg synes lige jeg vil sende dig lidt information om hvordan den virkelig verden ser ud for sådan et almindeligt menneske som mig:

 

Jeg gik ned med stress i 2015 og mistede mit arbejde. Siden kom jeg i praktik efterfulgt af løntilskud, som desværre ikke gav arbejde i sidste ende.

 

I februar i år, helt præcis d. 13, fik jeg et deltidsjob og fik lov at få supplerende dagpenge. D. 18 maj kunne jeg så melde mig i fuldtidsarbejde, for en periode, og den periode varede så til i mandags d. 14 august. 

 

Nu er jeg så igen meldt delvis ledig og har 20 uger jeg kan få supplerende i. Mit arbejde giver mig stadig enkelte uger på fuldtid, men det varer ikke ved.

 

Samtidig fik jeg brev om at jeg har arbejdet nok til at optjene en ny dagpengeperiode (1924 timer) og ja jeg har arbejdet en vis legemesdel ud af bukserne hen over sommeren netop for det. 

 

Jeg fik så også et brev der oplyste mig at min nye dagpengesats, beregnet efter de nye regler, vil give mig 3600 kr. mindre pr. mdr. end jeg fik inden jeg gik på fuldtid.

 

Så nu har jeg arbejdet hårdt hele sommeren, været en god samfundsborger der har været i fuldtidsjob, betalt min skat og ikke ligget nogen til last og så skal jeg, fremadrettet betale en "bøde" for dette på 3600 kr. hver måned. Til gengæld for denne nedsættelse skal jeg fortsat stå til rådighed, jeg skal søge x antal jobs og gå til alle møder, hvor det forventes at jeg smiler og tager det arbejde der evt. tilbydes.

 

Der er kommet nye regler pr. 1 juli 2017. Disse regler skulle gøre det mere attraktivt at tage periodiske korte jobs. 

 

Jeg vil gerne vide hvor det attraktive i det er? 

 

Hvordan skal det gavne en ledig hvis det ender med en nedsættelse af dagpengesatsen?

Centrum

Opdate på så forbandet...

Engang imellem bliver man overrasket for efter idag har det vist sig at det slet ikke var en tyv, der var på spil da mine squash forsvandt. 

Da vi hentede dagens post lå der en lille lommelette-pose med en krøllede serviet i. Til start tænkte vi at det var affald, men det vist sig at der var 20 kr og på servietten stod der: 20 kr. for 4 squash.

Så idag er min lille vejbod genopstået og jeg er bare glad :)

Centrum

Centrum

Så forbandet...

...og en masse grimme ord.

Jeg lavede min lille vejbod og igår morges, inden jeg kørte på arbejde, lagde jeg så min squash ud. Min datter havde lavet et skilt og lamineret det. "Squash sælges, 5 kr. pr. stk. på mobilpay xxxxxxxx"...

Igår, da jeg kom fra arbejde, var der 1 tilbage....underligt nok uden nogen meddelelser fra mobilpay og heller ingen besked eller penge i postkassen (kunne jo være en der ikke havde mobilpay)

Så jeg må nok erkende at de er stjålet.

Skuffelsen er til at tage og føle på....godt blandet med frustrationer og ikke mindst vrede....for fuck hvor er jeg pisse sur. Sådan en klaphat, nar, hundehoved og mange flere titler...

Så nu står min bod der bare...og jeg har mest af alt lyst til at sætte et skilt op på 2x3 m. med tekst "TYV"...

Nu ved jeg jo at der er mange biler der køre ad vores vej...alle på vej til eller fra job og de køre stærkt, meget stærkt og også stærkt nok til mindst et klip...såååå hævnen er sød og vi har, igennem den sidste måned, tit talt om at bestille en trebenet "ven"....det er så det der sker nu....

I sidste ende bliver det så nogle vældig dyre squash for vedkommende.

Dem der så gerne vil købe squash...de må nu køre ind i gården eller bestille dem hos os i forvejen.

Centrum

Centrum

En af de dage...

...der egentlig er svære at beskrive.

En dag, hvor alting er ok og så alligevel ikke.

Startede min dag med en laaang seddel over alt jeg skal nå og lavede så mange andre ting. F.eks gik jeg ud for at hænge vasketøjet op (det stod på sedlen) og så gik jeg i drivhuset. Så fandt jeg en dræbersnegl...derinde... :( og så skulle der høstes efter talemåden "først til mølle". Tomater, agurker, peber af ene eller anden art endda en anden end det den er købt som, og så var der alle mine løg. Rydde op og ud...sneglen døde*thumbup*

Så jeg ræsede rundt og endte i mit køkken, hvor alle løg blev ordnet. Jeg havde lykkelig glemt vasketøjet så det stod stadig ude i haven, i kurven, ved tørrestativet. Så slog jeg søm i, ude i stalden, og fik hængt løgene køligt og mørkt.

Vasketøjet hængte sønnike så op. Jeg gik i "roerummet" og pakkede ting i plastikkasser istedet for pap. Pap kan ikke lide fugt og det kan mine billeder heller ikke....men nu er det klaret.

I løbet af ovenstående fik jeg også lige ringet til den nye 10 kl. hvor min datter skal starte. I hele 9 kl. har intra ikke virket og jeg kan slet ikke logge på...heller ikke med NemId. Enten eksisterer mit cpr ikke eller også har jeg ingen børn i skolen, står der i de bokse, der dukker op. På den nye skole har de lovet at få det fikset.

Jeg fik også lige klaret netbanken, skrevet en mail til dem og lagt en enkelt overførsel ind.

Nu sidder jeg her og venter på at det nystøvsugede/nyvaskede gulv skal tørre. Har også lige fundet en bærbar frem fra gemmerne, til datteren, når hun nu snart skal i 10 og ja jeg har sådan nogen i gemmerne :) det får man med 4 børn i huset. Sidste år blev alle de sløve/defekte afleveret til min svoger og så fiksede han dem...

Hvad mangler jeg så: 

Jeg skal have sendt internetudstyr retur...

Campingvognen skal "pakkes ned" 

Jeg har vinduer der skal have olie...men det blæser slemt og så er det ikke spor godt at arbejde med flydende ting.

Mangler købere til mine squash...bod ved vejen må være løsningen.

Aftensmaden skal laves...det venter lige lidt.

En mærkelig dag...rodet og dog med så meget nået... 

Måske jeg bare skal have en ekstra kop kaffe og et lille stykke chokolade inden jeg bevæger mig videre...

Centrum

 

Centrum

Min stærke datter...

Min datter fik en kæreste....en netkæreste...i Australien. Igennem flere måneder har både tablet og smartphone været fyldt med røde farver og uendelige hjerter.

Jeg har gennemgået alle faser fra at skulle holde masken da hun fortalte det, vrede over hvor meget tid hun brugte (spildte) af sit liv på noget så urealistisk og ikke mindst været den "onde" mor, der ikke ville sende min, dengang 15 årige, datter på tur derned. Senest har jeg resigneret og forsøgt at tænke positivt: hun bliver ihvertfald ikke gravid af at "kæreste" med en så langt væk :)

Igår kommer der så en sms. Jeg er ikke længere sammen med xxx, bare så du ved det, skrev hun og eftersom rigtig mange unde har det vildt svært med sådanne "brud" så tjekkede jeg lige op på om hun var OK.

Jeg ringede ligeledes til min skønne partner, for han var jo herhjemme, ved hende, og da hun, på et tidspunkt, forvildede sig ud af sit værelse, så spurgte han om der var sket noget.

Så kom det...hun fortalte om den massive kritik han havde udsat hende for. Hun måtte ikke farve sit hår, hun måtte ikke være sammen med andre og mange andre ting nydeligt toppet af med trusler om at skære i sig selv hvis ikke hun gjorde som han sagdeX(

Så var det slut...det gad hun ikke finde sig i.

Så jeg er stolt af mine seje, stærke og selvstændige datter :) og min skønne mand fortalte hende da også hvor godt det var + at han snakkede med hende om at det ALDRIG ville være hendes skyld skulle han finde på noget af alt det han sagde. 

Jeg tænker...hvad fanden sker der for sådanne unge? Er de blæst i roen siden de vil eje deres kærester? Det er jo noget vi høre om igen og igen...unge der skader hinanden eller sig selv når noget, i kærlighedens navn, ikke går som ønsket.

Men...jeg er også skide hård: kommer man med trusler om at tage sit eget liv...overfor kærester og bruger man disse trusler i et forsøg på at kontrollere et andet menneskes liv, så er man egoist af værste skuffe og jeg tænker....så gør det dog....skide psykopater....

Det ville bare være så synd for psykopaternes forældre/familie....

Centrum

 

Centrum

Intuition

På mit arbejde har vi en ansat på 14 år. 

I begyndelsen fik jeg oplyst at hun nok ikke kunne tåle at få så mange opgaver ad gangen, hun skulle holdes i gang, men på en meget rolig måde, så på min første arbejdsdag fortalte jeg hende stille og roligt hvad jeg forventede af hende når hun var på arbejde med mig. Kunsten er at se aktiv ud :) 

I løbet af de næste timer oplevede jeg en ung pige der bestemt ikke er så sart som jeg havde fået oplyst, men til gengæld var hun meget arbejdssky. Sagt kort: hun gjorde næsten alt for at slippe for at lave noget som helst.

Nu har jeg arbejdet med unge før og over tid lærte hun da også at være en smule mere effektiv. Det sjove er at min chef efterhånden erkendte at jeg havde ret når jeg sagde at man skulle lede længe efter et mere arbejdssky element.

Hendes arbejdsdage er talte, efterskolen kalder og der skal hun så møde sit wake-up call for hun er klart af den overbevisning at der gør andre alt for hende. Hun mener at der kommer nogen og samler hendes vasketøj, vasker det og aflevere det rent. Hun er et curlingbarn, præget af at alle gør alt for hende. Selv bustiderne til og fra arbejdet hos os, klares af hendes søster.

Et eller andet sted ville jeg jo synes at det var synd for hende og at hendes forældre er nogle klaphatte der "mishandler" deres barn, men der er bare en ting.....min intiution.

Igennem hele mit liv har jeg kunnet bruge min intuition når det handler om mennesker jeg møder. Lige her, i mødet med denne unge pige, er min intuition stærkere end jeg nogensinde har oplevet det i hele mit liv. Det er direkte ubehageligt.

Jeg stoler ikke på hende. Når jeg færdes med hende så er min opmærksomhed skærpet ligesom hos et dyr når noget truende fornemmes. Som tidligere skrevet så er hendes tid hos os snart slut og hvor grimt det end lyder, så glæder jeg mig. Det er utrolig svært at gå i mange timer med et menneske der vækker min intuition i den grad...især fordi jeg ikke har noget at have det i. 

Centrum

 

Centrum

Nu er vi sidst i juli og sommer har vi ikke haft ret meget af. Herinde har den alligevel kunne mærkes præcis som i tidligere år. Aktiviteten har været begrænset og måske mange har haft det ligesom jeg...bare lige kigget indenfor engang imellem og en sjælden gang smidt en kommentar.

Her hos mig har sommeren ikke rigtig været her, ikke kun vejrmæssigt, men også fordi jeg arbejder....meget. Tror at jeg med sikkerhed kan sige at mit liv er anderledes næste år. Endnu en jobsamtale ligger på torsdag og det er klart mit mål ikke at arbejde mere end 37 timer pr. uge næste sommer.

Børnene...de kære, snart voksne poder, flyver til og fra reden efter behov. Nyder det, det meste af tiden, men med 4-5 på så lille et boligareal vil altid udløse enkelte udfordringer. Jeg er derfor blevet ejer af campingvogn med fortelt...vores nye ungdomsbolig :) ....det virker fint med disse pop-up boliger. Vejrmæssigt er det lykkes at indtage de fleste måltider udenfor under pavillionen eller den store parasol.

Hvem ved....måske kommer den rigtige sommer snart...håbet er lysegrønt :)

Centrum

 

 

Centrum

Ulve...

https://www.bt.dk/politik/politisk-flertal-vil-regulere-ulve-i-danmark

Ovenstående link er til en artikel som jeg, forleden, valgte at skrive et indlæg på.

Mange af kommentarerne var, efter min mening, dybt bekymrende. F.eks var der en der blev spurgt om hun da gerne ville have ulve i sin baghave og hendes svar var at hun da også havde myrer.

Sådan var der flere der skrev og det kan man altså kun skrive hvis man intet ved om ulve.

Mit indlæg var alene en opfordring til at læse om dyret, deres adfærd, deres behov for plads osv... Til det indlæg fik jeg svaret at så måtte jeg til at læse nogen bøger.

Nu er virkeligheden den at når der fødes 8 unger og det så går fra at være et ulvepar til at være et kobbel, så kræves der tilsvarende større område, mere føde osv. Det bør enhver jo kunne regne ud. Danmark har hverken størrelse eller mulighed for at dække deres behov for føde optimalt og det vil især knibe om vinteren. 

Det var der en anden der forsøgte at argumenter og svaret var: hvor mange kg. kronhjort tror du lige der er brug for??? Mit svar var mange....og at en ulv jo ikke spiser op, men jager nyt hvergang den behovet for føde opstår. Den rydder heller ikke op efter sig og er der ikke vildt nok at finde, ja så kan en kat og en hund også bruges ligesom høns, ænder, gæs, får, geder, kalve m.m.

Svaret jeg fik: nu skal du jo huske at din hund skal gå i snor.

Så nåede det altså min grænse og jeg valgte ikke at skrive mere. Større idioti skal man lede længe efter, men mine tanker har stadig arbejdet ret meget. Mine tanker kredser om hvorfor det er så vigtigt for nogen (mange) at ødelægge en saglig debat. Hvorfor kan så få være seriøse? 

Jeg sidder og tænker: hallo...det er altså ulve vi taler om og ikke kæledyr. Det er ikke et lille nuttet dyr der trisser rundt i baghaven for at blive beundret. Er den der så er det fordi den mangler mad og den er altså ligeglad med om det er en hund, kat eller lille Ida på 3 år.

Det er et flot dyr, ingen tvivl om det, men det er og bliver et vildt dyr. Det virker nærmest som om at byboere (ja jeg generalisere lige) tror at de er lige så dovne og uskadelige som dem de har set under deres sidste besøg i Givskud Dyrepark. Der er der jo så nogen der kommer og giver dem en zebra eller hest engang imellem.

Ulve i Danmark skal reguleres. Dem der argumentere at der også er ulve andre steder....glemmer at i udlandet må de skydes. Der er regulering på og mange steder må man skyde dem når de tager husdyr eller på anden vis bliver en trussel.

Jeg bor på landet. Vi har "kun" 4 tønder land som primært er skov og vi har mange dyr her. Jeg vil gerne, i fremtiden, have høns og ænder, et par grise og et par får/geder, men jeg vil ikke være leverandør af mad til ulve. Her bliver de skudt når/hvis jeg ser en. Så ja der bliver jeg endnu engang lovbryder...ligesom når jeg servere øl for dræbersneglen vel vidende at den vil drukne fordi den har et alkoholproblem og derfor kravler ned i det. Det er nemlig forbudt ved lov at drukne dyr i DK.

Engang imellem er der en bil der rammer et rådyr. I fremtiden så vil der måske være en der rammer en ulv og ja der står man selvfølgelig ud, ligesom ved rådyr, og sørger for at det bliver aflivet så det ikke lider.

Vores Ræv blev nedlagt af en bil for få dage siden...den var stor og vi har nu det problem mindre.

Beklager hvis nogen føler sig ramt...og hvis den "ramte" bor i byen så må vedkommende gerne komme og gå ind i vores skov...hvis de tør for vores myrer bygger tuer der er over 1 meter høje, myrerne selv er 1 cm store, spætten hakker, myggene bider, vi har rovfugle og ...... måske trolde :)

Centrum