Lokkeduen

Blog Lokkeduen

Indlæg: 115    Kommentarer: 176    Se mere fra Blog Lokkeduen

Skulle vi ikke alle sammen...?

300 visninger

Kære jer herinde

Skulle vi ikke alle sammen løfte Deldig?
Jeg ved godt, at der skal være plads til både det sure og det søde, men det lader til, at sidste halvdel mangler. Mange bruger deldig som en ventil til at rase ud med alt det dårlige og al modgang. En ventil til munddiarré, så læserne herinde vader rundt i den helt store gylletank og der er langt mellem blomsterne. Jeg tror på, at en negativ spiral smitter. Men jeg tror også, at vi kan vælge at vi i fællesskab kan gøre vores for at danne en god spiral herinde.

Er du enig, så kan du jo fremover tænke over, om du vil plante en blomst eller fylde mere gødning på.

Det hele handler om, hvordan vi ser tingene og hvad, vi fokuserer på. Kigger vi på blomsten eller skyggen af den?

:blomst:

1 person liker dette6 Kommentarer


Centrum

Besvaret

Nu er det jo nok mig du hentyder til og jeg skriver i min blog præcis hvad jeg har behov for. At læse det er et valg som hver enkelt tager. 

Jeg har et par andre blogs jeg følger, hvor mennesker har det rigtig svært og jeg ville da være rigtig ked af, hvis ikke de skrev deres ulykkelighed ud herinde. Så ville risikoen for at de sad og havde det skidt, alene, jo være meget stor.

Jeg har igennem lang tid lovprist livet, mit liv og det at leve på landet, men igår væltede min verden så beklager at du fandt mig både voldsom og nedladende. Mit overskud kan ligge på et frimærke lige nu og det vil jeg bruge min blog på at få sat ord på. hvis der er nogen der ikke ønsker at se det, så findes der en knap til at blokere med. Brug den, jeg er faktisk ligeglad, lige nu, om samtlige blokere mig.

Når jeg synes mit liv er blevet rosenrødt og fyldt med glæde, blomster eller jeg finder en spand gødning...så skal jeg nok skrive det. Det er bare ikke sådan mit liv er lige i de her dage.

Beklager mit manglende overskud. Jeg kan garantere at jeg ikke starter tråde på den konto for mit liv skal ikke debatteres.

Centrum

2 personer liker dette

Del denne kommentar


Link til kommentar
Del på andre sites
Tiberius

Besvaret

Nu skal der jo være plads til både det positive og det negative - altså det sure og det søde. Og hvordan skal man definere om en blog er en sur eller sød blog ?

Man må tåle de andre bloggere som de nu en gang er, og så kan man jo bare springe de bloggere over som man ikke kan lide. Da jeg var på Blog.dk sad der også en masse satans kværulanter, og jeg var helt sikkert også en vred og frustreret mand når jeg skrev. Sådan er det at blogge - der kommer mange sure opstød, og det må man tåle. Jeg er trods alt glad for at Deldig findes, og jeg vil nok fortsætte et stykke tid endnu. Bare vi kan bevare en relativt god tone os bloggere imellem, og det sørger moderator jo for ;)

3 personer liker dette

Del denne kommentar


Link til kommentar
Del på andre sites
Lokkeduen

Besvaret

@Centrum: Indlægget var bestemt ikke møntet på dig eller nogen bestemt anden. Men helheden/flertallet. Jeg synes, der er et (stort) flertal af negative indlæg og at andelen af dem langsomt stiger. Det er ærgerligt. 

Del denne kommentar


Link til kommentar
Del på andre sites
Centrum

Besvaret

Indrømmer at jeg følte mig ramt, men jeg er også meget sårbar lige nu.

De fleste sange bliver skrevet når smerten er størst og de fleste skriv skrives når man er trist og ulykkelig. Sådan er det om man vil det eller ej. Der er flest ord i "tristheden og smerterne" og det er begrænset hvor megen glæde et menneske kan sætte ord på når glæden er størst. Det høre man faktisk tit: Åh hvor er det stort, jeg kan slet ikke finde ord"..

Jeg har skrevet så mange blogs om mit nye og lykkelige landliv at der sikkert er nogen der begyndte at tænke: "hun er sku lalle-glad og ikke helt rask"...

Igår gik noget galt og idag er første skridt på vejen op af hullet. Selvom jeg stadig overvejer om det ikke bare er nemmere at være helt ledig, søge alle job og være 99,9 % sikker på ikke at få dem, så kæmper noget stadig i mig. Jeg har en stor portion stolthed og (undskyld mit sprog) så skal en emsig kælling ikke tage alt godt fra mig, så idag er min sidste fridag i en uge. Den vil jeg nyde ved at indtage min kaffe/cappucino/kakao-blanding ude ved havebordet mens jeg nyder synet af de 4 hortensia jeg lige har plantet og i visheden om at NU er drivhuset klar. Mulden er indkøbt og fordelt og frøene sået. Igår byggede jeg en kompostkasse af fire paller og fire store søm og er sku da stolt af det jeg når, men det er en kamp, hvert minut på dagen, at holde humøret oppe og gang i kroppen. Glæden er ikke helt den samme.

Nå men jeg forventer at mennesker herinde skriver det de har lyst til :) og jeg ønsker ikke at være med til at nogen skal føle de ikke kan skrive at de har det skidt eller via skriv at få deres vrede ud. 

Centrum...

2 personer liker dette

Del denne kommentar


Link til kommentar
Del på andre sites
Plotin

Besvaret

Ledighed, kærestesorg, eller bare helt (efterhånden) almindeligt ondt i livet, psykiske udfordringer, mén efter seksuelle overgreb, misbrugskonsekvenser.

 

Listen er lang, over emner, vi hver især kan have behov for at vende herinde.

 

Men jo: Der kan være langt imellem solstrålehistorierne, beretningerne om noget, der lykkes.

 

For eksempel har jeg da ikke selv skrevet ret meget positivt herinde om, at jeg for tiden, måske kun midlertidigt, men dog, stortrives i en vikarstilling, hvor jeg får mulighed for at gøre en forskel for 60 elever i udskolingen. De 2/3 jubler, medens den sidste tredjedel hellere ser mig hen, hvor peberet gror! Sådan er dét bare, at være lærer i dagens grundskole! Fuld opbakning fra ledelsen og stor støtte fra en flok herlige kollegaer har jeg heller ikke skrevet for meget om.

 

Ups and downs i parforholdet?

Oftere flere ups end downs, så hvorfor skrive meget om det?

Var det modsatte tilfældet, ville meldingen nok lyde noget i retning af: "Ledig plads som Fru Plotin".

Gad vide, hvor mange af jer, der ville reflektere positivt på dén melding?

 

Men, generelt jo: Gerne lidt flere solstrålehistorier, eller bare oplæg til generelle debatter. Det sidste burde kunne genetableres?

 

Som Centrum, er jeg enig i, at her skal være plads for indlæg om "ondt i livet" såvel som "... kæft, hvor er jeg forelsket ...".

 

Religion, sex, politik, økonomi, ledighed eller menstruationssmerter?

 

Deldig er, hvad vi  brugere gør den til.

 

Jeg kunne ønske mig, at langt flere brugere kom på banen. De fleste indlæg herinde bliver læst af langt flere brugere, end det fremgår af kommentarer og modspil.

4 personer liker dette

Del denne kommentar


Link til kommentar
Del på andre sites
Regga

Besvaret

Jeg synes ofte jeg forsøger at skrive noget positivt - det ikke altid det mest sindsoprivende men stadig positivt. Men det er som om at brugerne her på deldig.dk ikke finder det interessant nok til at kommentere på, så der kommer noget mere gang i indlæggene og siderne. det lidt som at "snakke til en dør nogen gange":) 

4 personer liker dette

Del denne kommentar


Link til kommentar
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!


Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.


Log ind nu