Abonner på denne tråd…
Side 3 af 3 FørsteFørste 123
Viser resultater 21 til 27 af 27

Tråd: Enlige mødre og tilskud !

 1. #21
  Mechanic
  Afgået ved sletning

  Standard

  Tamse. Jeg kan jo ikke gøre rede for alt i hendes økonomi, men jeg mener det har noget at gøre med at på bistand får du større tilskud til husleje og din "løn" bliver større jo flere børn du har.

  For nogle uger siden var det jo en del oppe i nyhederne, fordi Joachim (LA) og Socialisterne kom lidt op og slås om hvor vidt der var fattige i Danmark og i den forbindelse lavede flere aviser og ja også nyhederne på de respektive kanaler en del undersøgelser der viste at Joachim i den grad havde ret.

 2. #22
  Tamse's avatar
  Køn
  Kvinde
  Indlæg
  352

  Standard

  Kontanthjælpen bliver ikke større, fordi du har flere børn. Hun er berettiget til akkurat de samme tilskud som en kontanthjælpsmodtager. Så det giver simpelthen ingen mening, at hun skulle være blevet rådet til at sige sit job op.

  Mht. debatten omkring fattige i DK, så jeg ingen andre end BT og EB "bevise", at Joachim B. Olsen havde ret. Og deres såkaldte undersøgelsesmetoder eller fremlægning af samme, tillader jeg mig altså at sætte spørgsmålstegn ved. Men hele fattigdomsspørgsmålet mener jeg personligt er noget nær umuligt at definere i DK. Men skal man definere udfra EU's fattigdomsgrænse, som er, hvis man tjener mindre end 60% af landets mediaindkomst, så findes der fattige i DK.
  Med en frøken i maven. EN, blev der sagt. EN!!!!!!

 3. #23

  Køn
  Kvinde
  Indlæg
  458

  Standard

  Mechanic, jeg tror vi to engtlig er enige. Som jeg skrev foer, saa er bistand og offentlig ydelse jo ikke en daarlig ting. Men det skal bare ikke kunne betale sig at vaere paa. Altsaa et arbejde skal ALTID kunne betale sig, og det er jo netop problemet naar det ikke kan.

  Hvorfor arbejde hvis staten betaler alt og man kan have en noglelunde ordenlig livsstil? Derfor skal alle ydelser vaere en balance mellem at overleve men stadig give incitament til et arbejde.

  For lige at give et eksemple, som ikke har noget med enlige moedre at goere, men stadig med offentlig ydelse. I Danmark ville jeg faa omkring 665 dkk om dagen paa dagpenge, da jeg lige er blevet kandidat. Jeg bor dog i England og er paa det der hedder Jobseekers Allowance, som svare til dagpenge. Her faar jeg og min kaereste (vores offentlig ydelse medregner at vi er par og begge arbejdsloese, derfor faar vi lidt mindre end en enkel person) 405 pund om maaneden. Det svare til cirka 4000 dkk om maaneden i offentlig ydelse. Heldigvis bor vi hos hans mor, saa vi betaler en trejdedel af vores penge i husleje og resten gaar faktisk til telefon regning, mad og smoeger.

  Min pointe med dette eksemple er, at i Danmark er ydelserne saa ekstrem hoeje. 665 kroner om dagen! Det er sku mange penge i forhold til 405 pund on maaneden! Her i England er der et klart incitament til at faa arbejde, det er der ikke i Danmark paa samme maade. Og det er jo det der er problemet.


  Ang. din kommentar omkring fattigdom, saa kommer det jo an paa ens diffinition af fattigdom, og af det samfund man taler om. Hvad der er fattigdom i Danmark og hvad der er fattigdom i Indien er jo to forskellige ting. Dog vil jeg mene, at man skal goere sig enormt umage for ikke at faa offentlig ydelse i Danmark, selvom det kan vaere en kamp at faa, saa kan man dog faa det. Dertil kommer, at en stor del af "de fattige" har problemer i deres liv som de skal have hjaelp til at have styr paa. Og saa mener jeg ogsaa at velfaerdssamfundet har vaeret med til at opdrage man mennesker til en "kraeve" og "jeg gider sku ikke" mentalitet, at samfundet jo nok skal soerge for man ikke bliver hjemloes, saa hvorfor goere sig umage.

 4. #24
  Mechanic
  Afgået ved sletning

  Standard

  Tamse. Som sagt kan jeg ikke personligt gøre rede for det, da jeg på intet tidspunkt har været i nærheden af offentlige ydelser. Men det passer ganske enkelt ikke at hun kan få det samme, da det kun er grundydelsen og er du på bistand kan du søge om langt mere end det. Det er fakta at der er flere enlige mødre på bistand her i Danmark det ikke har råd til at tage et job, det er der endda flere der stod frem og indrømmede. Det var i flere aviser og også i nyhederne så jeg de lavede udregninger og selvfølgelig har LA også selv fået foretaget udregninger som du sikkert endnu kan finde på deres side.

  Jeg har ingen direkte interesse i dette emne og mener egentlig det er gennem debatteret i medierne og jeg har jo som sagt ingen personlig erfaring med det. Men jeg må indrømme at jeg altid har været nede med alle mennesker uanset hvor de kom fra, men jeg er sku i dag blevet lidt træt af vi der arbejder røven ud af bukserne skal betale til det overforbrug der er i det offentlige system.

  Jeg ved ikke om der er fattige i Danmark, men de der evt. er har selv valgt det.

 5. #25

  Køn
  Mand
  Indlæg
  67
  Blog indlæg
  10

  Standard

  Tamse:
  Jeg ved godt, det er svært , at holde styr på alle de tilskud !
  1400 fra fædrebidraget
  1200 fra staten børnefamilieydelse
  1000 i forhøjet ydelse, hvis man bor alene
  hertil kommer boligsikring og friplads
  kom igen

 6. #26
  Mechanic
  Afgået ved sletning

  Standard

  Nitera. Åhhh ja det engelske system tåler ingen sammenligning med det danske. Der syntes jeg så også der i visse tilfælde er den fejl at de fastholder mennesker i fattigdom, da de forskellige systemer modarbejder hinanden. England er jo skrækeksemplet på hvad privatisering kan medføre hvis det planlægges af gale mennesker og ja det er jo helt andre forhold.

  Ja jeg tror også vi er meget enige, det var nu også bare for at følge op på det.....

 7. #27

  Køn
  Mand
  Indlæg
  67
  Blog indlæg
  10

  Standard

  Tamse:
  Tjek kontoen !

 8. #28

  Køn
  Kvinde
  Indlæg
  458

  Standard

  Citat Originalt indlæg af Mechanic Vis indlæg
  Nitera. Åhhh ja det engelske system tåler ingen sammenligning med det danske. Der syntes jeg så også der i visse tilfælde er den fejl at de fastholder mennesker i fattigdom, da de forskellige systemer modarbejder hinanden. England er jo skrækeksemplet på hvad privatisering kan medføre hvis det planlægges af gale mennesker og ja det er jo helt andre forhold.

  Ja jeg tror også vi er meget enige, det var nu også bare for at følge op på det.....
  Godt godt, ville bare sikre mig at vi var paa samme "side". Det kan engang imellem vaere svaert at laese folks humoer igennem tekst.

  Er nu glad for at bo i England, og ikke i Danmark - af mange grunde. Alt har jo sine fordele og ulemper. Er glad for jeg aldrig kommer til at betale over 40% i skat, men selvfoelgelig faar man mindre i loen, men igen saa er momsen langt lavere og det samme er vare generelt. Men helt enig i at deres velfaerdsystem overhovedet ikke fungere, mest af alt pga. kommunikationsproblemer.

 9. #29
  hRask's avatar
  Køn
  Mand
  Indlæg
  11

  Standard

  Vores datter i midten af 20erne er enlig mor til 2 børnehavebørn - når alt er betalt er der 900 kr. om ugen at leve for + 1500 kr. den sidste i måneden til tøj og lign.
  Hvordan tror i det er for børnene, når der ikke har råd til at holde børnefødselsdag - moren har ikke engang en cykel, for det er der ikke råd til.
  Der er simpelthen ikke råd til noget ekstra.

 10. #30

  Køn
  Mand
  Indlæg
  67
  Blog indlæg
  10

  Standard Tilskud !

  Nye enlige mødre søges !
  Tilskud!

Side 3 af 3 FørsteFørste 123

Lignende tråde

 1. Unge mødre??
  Af Helene2508 i forum Børn, graviditet & familie
  Svar: 19
  Sidste indlæg: 09-08-2011, 10:01
 2. Enlige mødre
  Af KatM i forum Kærlighed & forhold
  Svar: 36
  Sidste indlæg: 27-01-2011, 14:26
 3. Nogen single mødre??
  Af fønix i forum Børn, graviditet & familie
  Svar: 4
  Sidste indlæg: 26-01-2011, 13:10
 4. tilskud
  Af benediktetoft i forum Alt andet som ikke passer i andre kategorier
  Svar: 2
  Sidste indlæg: 27-04-2010, 15:27
 5. Kroniker tilskud...
  Af Randi8700 i forum Selvudvikling & psyke
  Svar: 8
  Sidste indlæg: 22-10-2009, 10:16