Debatforum

 1. Krop og sjæl

  1. Selvudvikling & psyke

   Her snakker vi om personlig udvikling, livskvalitet og hvordan vi skaber det liv vi ønsker. Her er også plads til emner som stress, angst og depression.

   4406
   beskeder
  2. Sundhed, krop & fitness

   Her snakker vi om sundhed, sygdom, vægttab, motion og lignende emner.

   3520
   beskeder
  3. Livet generelt

   Her snakker vi mere generelt og bredt om livet. Passer emnet ikke lige på andre kategorier med handler på en eller anden måde om livet, så er dette det rette forum.

   4701
   beskeder
 2. Livsstil og relationer

  1. Kærlighed & forhold

   Er du forelsket eller er i gået fra hinanden? Her snakker vi om alt der har med kærlighed, romantik og forhold at gøre.

   9499
   beskeder
  2. Børn, graviditet & familie

   Her snakker vi om graviditet, vores børn, forældrerollen og om familielivet.

   2854
   beskeder
  3. Studie, job & økonomi

   Stikord: Studieliv, job, karierre, udannelse, penge, forsikring, økonomi, pension og lignende.

   2759
   beskeder
  4. Mode, stil & skønhed

   Her snakker vi mode, shopping og skønhed. Få et godt råd, flash dit seneste køb og del dine mode og skønheds tips.

   1511
   beskeder
 3. Fritid og interesser

  1. Mad og drikke

   Del en god opskrift eller tips til middagen. Hvilken vin skal du vælge? Hvor er det godt at spise? Hvordan steger man en and?

   2169
   beskeder
  2. Musik, tv, film & bøger

   Her snakker vi om musik, film, litteratur og udesendelser i fjernsynet. Del og find inspiration til ny musik, spændende film eller gode bøger.

   3298
   beskeder
  3. Dyr

   Spørgsmål og svar om hunde, katte, gnavere, heste og andre dyr. Snak om dit dyr og del dine oplevelser og fotos.

   1461
   beskeder
  4. Fritid, hjem & hobby

   Her snakker vi om emner som ferie, hobby, kreativitet, bolig, have, oplevelser og hvad man nu ellers foretager sig i fritiden.

   2721
   beskeder
  5. Opslag

   Her kan du lave opslag om køb & slag, efterlysninger, hjælp til spørgeskema, og lignende. Kommercielle opslag er stadig forbudt.

   41
   beskeder
 4. Andet

  1. Aktuelle emner & debat

   Diskuter og snak om aktuelle emner fra medierne. Del din mening, viden og spørgsmål og de aktuelle emner her. (Husk du må ikke kopiere tekster direkte fra andre sider og indsætte det her - lav i stedet et resume og et link)

   6097
   beskeder
  2. Caféen - hyggesnak & sjov

   Stedet hvor vi hygger, deler sjove historier og kommer hinanden ved. Her er plads til lidt af hvert, så kom indenfor og vær med!

   7898
   beskeder
  3. Alt andet som ikke passer i andre kategorier

   Hvis dit emne ikke passer i nogle af de andre kategorier, kan du oprette det her. Så vil det blive flyttet en passende kategori hvis den oprettes senere.

   2376
   beskeder
 • Seneste emner

 • Senest opdaterede emner

  • Tim Hansen
   Hvordan bliver man selvstændig, stærk og 100 % på egne ben
   Bare for at undgå en misforståelse, så vil jeg bestemt heller ikke anbefale at betale banken for at styre et budget, men muligheden er der. Hvis man laver det i sin netbank, så er det også en selv der styre det og det koster ingenting. Fordelen fremfor et stykke papir ved køkkenbordet er, at banken kan se der er styr på tingene, og det kan spare en for noget bøvl, den dag det er et hus eller lidt større ting man skal have deres velvilje til.
  • NiceKris
   Hvordan bliver man selvstændig, stærk og 100 % på egne ben
   Jeg er enig i Centrum omkring økonomien.
   Det er et helvede, for at sige det mildt, at ikke være i stand til at få tingene til at køre rundt. 
   Jeg er nogle år ældre end dig, men har flere venner der både er ældre end mig og tjener flere penge end mig. Men selv her står de hjælpeløse og ser på deres bankudtog i slutningen af måneden. De har ganske enkelt ikke tænkt langt nok frem. De har faktisk slet ikke tænkt på, at de skal tænke længere frem. Få lavet det budget, som alle taler om. Det er så vanvittig vigtigt at vide, hvor mange penge man har til rådighed hver måned, men også hvor mange penge man bruger. Det er ofte en overraskelse, uanset alder, når man kigger sine udgifter igennem fra banken, hvor meget de små ting, og glemte månedlige udgifter dræner kontoen. Jeg fik først virkelig et klarsyn omkring min økonomi, da jeg flyttede ind med min kæreste. Vi bruger ikke penge på samme måde, men med fælles udgifter og et ønske om at lave flere ting sammen, brugte jeg pludselig langt flere penge end tidligere. Det føltes som om, at jeg mistede den kontrol jeg tidligere havde haft. Mine jyske gener gør, at jeg ikke bruger penge jeg ikke har. Min kæreste er ikke jyde, og har ikke det gen. Derfor var det, både for min egen skyld, men også for vores forholds skyld nødvendigt, at vi satte os ned og virkelig var realistiske omkring vores økonomi. Hvis du ikke er i et forhold, og deler husleje, har du det faktisk nemmere, ifølge min erfaring. Ikke desto mindre. Vi gik alle vores udgifter igennem. Droppede en streaming tjeneste, skiftede til en billigere Log ind for at se dette link., bestilte langt mindre take-away mad, snackede mindre og købte kartonvin i stedet for flaskevin.  Det sidste kan måske virke fjollet, men du kan i mange tilfælde finde alternativer, der blot kræver en marginal ændring i din hverdag, men sætter tydelig positive spor på din bankbog. Bøger som "Hvordan du laver mad som en fattigrøv" m.m. mener jeg er en falliterklæring at erhverve sig. Jeg vil hellere bruge penge på at lære at lave god, men billigere mad, end at skulle mindes om, at hver gang jeg spiser, er mit måltid en reflektion af min økonomiske til stand. Stop hellere med at bruge penge på ting, og du vil blive overrasket over hvor hurtigt du ikke savner det, når du erstatter det med noget andet, der ikke koster noget. Beklager hvis indlægget er fyldt med fejl. Jeg skal ud til min mad, som er en giga portion der kører på tredje dag, fordi det er billigere at lave mad på den måde.
  • Tim Hansen
   Smid de fattige i fængsel!
   Forsvundet? Manden lever på gaden, og har ikke lige en adresse politiet kan afhente ham på, det kan være lidt svært for vi forkælede danskere, at forstå denne levevis. Det har intet med den debat at gøre, det er DF der vil af med alt der ikke er til fælskesteg og brun sovs, de er slet ikke tilfreds endnu... Da vi er medlem af et fællesskab, der giver alle borgere i fællesskabet fri bevægelig indenfor fællesskabet, så er man nødt til at søge alternative måder for at imødekomme DF's utrættelige jagt på alt der ikke er dansk. Jeg tror helt sikkert du har ret i, at de har taget rejsen på 2000 km. For at leve i komfortable lejre og nyde et måltid syd for Vejle, intet kunne være mere sandsynligt  
  • Centrum
   Smid de fattige i fængsel!
   Ja når de finder ham. Mener at have læst at han er forsvundet. Jeg indrømmer at jeg ikke helt forstod, hvor denne pludselige og drastiske lovændring kom fra, så jeg googlede det og læste mig til at det handlede om at udenlandske tiggere sked på pladsen ved en kirke, i København, så de havde måtte tilbyde deres ansatte hepatitis-vaccination fordi de skulle fjerne det.  " Lovforslaget blev fremsat første gang den 2. juni efter den seneste tids tiltagende debat om udenlandske hjemløse i gadebilledet. Blandt andet historien om, at menighedsrådet ved Trinitatis Kirken i København har fundet det nødvendigt at tilbyde kirkens ansatte hepatitis-vaccination, fordi de dagligt skal fjerne ekskrementer og andre efterladenskaber efter Log ind for at se dette link.." Måske lidt drastisk at lovgive på det grundlag, men sådan er det jo nok i København....overdrivelse fremmer forståelsen og ja så er der da gratis kost og logi i de 14 dage. Jeg synes nu ikke der nødvendigvis bør være et lighedstegn imellem hjemløse og tiggere. De tigger jeg har mødt har bestemt ikke virket hjemløse, men nydt deres tid ved Den Gyldne Måge (syd for Vejle), hvor de tiggede i stor stil med diverse begrundelser fra at deres bil er gået i stykker til at de mangler penge til en billet et eller andet sted hen.  Igen, mit skriv er baseret på hvor jeg befinder mig og jeg bor ikke, besøger heller ikke og har ingen intentioner om at bevæge mig i nærheden af København.  Centrum  
  • Tim Hansen
   Smid de fattige i fængsel!
   Så er den første fængselsdom for tiggeri faldet... 14 dages ubetinget fængsel, men så har han da kost og logi så længe. Jeg kan ikke se det er andet end symptombehandling, det gør på ingen måde noget ved problemet. Vi har skabt et betændt samfund, hvor de der ikke lige passer ind, får tilkendt en pension eller på anden måde bliver forsørget af de der bidrager... Det bliver da kun endnu mere betændt, når der så er en der forsøger at overleve på egen hånd, så smider vi vedkommende i fængsel. I forhold til udlændinge der prøver lykken her, så kan vi jo vælge at stå udenfor fællesskabet, da vi jo ellers må rette os efter den fri bevægelighed. Med hensyn til vores egen andedam, så var alle jo nok bedre stillet, hvis vi skabte et samfund uden overførselsindkomst og med arbejde til alle... Som så meget andet, så er det ikke fordi det ikke kan lade sig gøre, det er kun manglende vilje fra politisk side.
  • Bambi
   Autisme, introvert
   Hej alle Formålet med denne tråd er at finde ligesindede at skrive med. Jeg er en 25 årig kvinde, som for et par år siden blev diagnosticeret med en autismespektrumforstyrrelse. Efter år med frustrationer og depressioner var det en lettelse at få diagnosen. Grundet autismen er det svært for mig at opretholde kontakten til nye venner. Jeg har deltaget i forskellige samtalegrupper, men på grund af min indadvendthed er det svært for mig at få et ord indført i grupper, og jeg bliver ofte alt for overvældet af at være sammen med for mange mennesker. Derfor søger jeg nogle (måske en eller to) ligesindede at skrive med (evt. mødes med på sigt). Jeg er meget sensitiv og introvert, og skal have lidt tid til at lære folk at kende, før jeg føler mig tryg. Jeg søger ikke nødvendigvis andre autister, men blot nogle der har lyst til at skrive/tale om udfordringer i forbindelse med at være sensitiv og introvert, og de udfordringer det giver i hverdagen fx i forbindelse med studie, venskaber, job osv.. Selv har jeg tilbagevendende depression, og jeg oplever præstations og eksamensangst i forbindelse med mit studie.  I øvrigt interesserer jeg mig for kunst, litteratur, natur og dyr. Men vi behøver selvfølgelig ikke at have samme interesser for at skrive sammen   Skriv endelig, hvis du har nogle spørgsmål. Jeg håber, at der sidder nogle derude, som kunne have lyst til at skrive med mig  
  • Centrum
   Hvordan bliver man selvstændig, stærk og 100 % på egne ben
   Lige et lille indspark. Da vi købte hus, min daværende mand og jeg, lavede vi også et budget i samråd med banken. Vi betalte dem for at holde styr på de ting vi ikke selv vidste ret meget om og resultatet blev at der pludselig manglede penge. Der sluttede vores budget-samarbejde med banken.  Dengang, i slut 80érne, var det ikke alle der havde computer heller ikke os, så jeg satte mig med ternet A4 ark og så lagde jeg vores budget. Alle udskrifter blev gennemgået og alt sat op og regnet sammen. Dette valgte jeg så at gøre 3-4 gange om året, hvor jeg regulerede alle beløb fordi intet forbliver det samme. Min pointe er at selvom man betaler banken så skal man selv være opmærksom på hvad der sker. Det er, i min verden, spild af penge at lade ræven passe hønsene  og jeg tænker at når man selv kan holde styr på sin økonomi så er man faktisk så selvstændig som man kan blive. Idag har jeg ikke et bankbudget og har ikke haft det i mange år. Jeg har et hjemmelavet i regneark og banken kan så få en kopi hvis de har brug for det. Jeg betaler alle regninger fra min lønkonto og det eneste der står alene er en konto til mit hus der er lejet ud. Alt omkring huset klare jeg selv derfra. Der bliver aldrig en bank der skal kalre mine sager mere. Skal du, trådstarter, starte et rigtig godt sted, så er det med din økonomi. Så følger rigtig meget med helt automatisk også i kærestesammenhæng.   Mvh. Centrum  
  • tyroleren
   Føler mig så dum
   "Så kys det" det satans liv. Livet kan være svært, sammenlignet med hvad? Alternativet er værre!!!! v/h  M
  • Centrum
   Føler mig så dum
   Du har tidligere lavet en identisk tråd. Kunne du ikke lide de svar du fik siden du starter forfra? Centrum
  • Tim Hansen
   Det må blive psyken.
   Enig Log ind for at se dette link.! Jeg kunne heller aldrig drømme om, at råde andre til ikke at søge hjælp, uanset hvad jeg så personligt har af erfaring med denne... Det kan jo sagtens virke for en anden, om alle omstændigheder har jeg i hvert fald ikke det endelige svar på alle spørgsmål.