• Nye spørgsmål og debatter

  • Mejse
   1
   Hvem skal betale
   Hej alle herinde. Vil spørge om der er nogen herinde der kender regler med hensyn til hvis vi skal have nyt komfur. Vi bor til leje hos en privat udlejer, og vores komfur er hvist ved at gå i stykker, ovnen er lang tid om at varme op, det var et der stod her da vi flyttede ind i lejligheden, men nu vil jeg godt have et nyt, men er det et vi selv skal betale for eller skal jeg have fat i udlejer. 
  • sofiesverden
   3
   Splinterny fon sælges
   Sony Experia sælges for 2.000 kr. Den er 3.150 kr. værd.  Den har aldrig været brugt. Jeg har vundet den i en konkurrence. 
  • Pernille2289
   1
   Forhold til veninde
   Jeg har en veninde som jeg har kendt i snart 10 år. Vi har altid været meget tætte og brugt hinanden meget. Men problemet er så bare..  Jeg fungerer ikke med hende. Altså, hun får mig gang på gang på gang til at føle mig ked af det, bringer mit pis i kog (undskyld udtrykket). Jeg kan godt have problemer med at tage ting nært, det erkender jeg. Og jeg har et pænt stort temperament. Men hun får mig til at føle de
  • Tim Hansen
   13
   Sig undskyld, USA !!
   USA jævnede 18 ud af 22 byer med jorden i Nordkorea under Korea krigen. Kun to huse i hovedstaden Pyongyang var ubeskadigede. USA myrdede 20% af befolkningen. Er der noget at sige til de har et militær? JFK (Jorden, Frihed, Kundskab) foreslår og vil kæmpe for at USA siger undskyld og betaler fuld krigsskadeerstatning. Er du enig?
  • Tim Hansen
   8
   Økonomi.
   Mange tror fejlagtigt, at økonomi handler om penge… Det handler om at være tryg, sove godt om natten, og komme nemmest mulig om ved det, også i forhold til den tid og de bekymringer man bruger på det. Vi er alle mangemillionærer… De fleste af os er mangemillionærer, i det at et gennemsnit ung menneske på 18 år, vil gennem livet skrabe 12 millioner sammen til forbrug, knapt så imponerende set månedlig, der lander
  • Note
   3
   Gravid første gang
   Hej med jer  Jeg er endelig blevet gravid og kunne ikke være mere lykkelig  Jeg synes dog at det er lidt forvirrende hvordan man regner graviditetsuger ud - altså hvor langt man er henne. På nettet får jeg regnet ud at jeg er Ca 10/11 uger henne, men da jeg var hos lægen i dag fastslog han at jeg var 7/8 uger henne. Så er lidt i tvivl om han måske har ment at fosteret er 7/8 uger? Hvordan regner i j
  • MiaSiger
   1
   Reklamefilm ideer?
   Hej! Jeg skal lave en reklame film sammen med mine klassekammerater (går i 8K). Vi har brug for nogle sjove ideer, men det skal også kunne tages seriøst. Vi prøver at lave noget som er en slags parodi af en reklame. Alt og alle er velkomne med deres ideer og inputs!
  • nyibyen
   0
   Tandblegning
   Hej Deldig.dk Jeg er for nyligt flyttet til København fra Odense til Østerbro. Jeg har fået et nyt job, som promotor af diverse madprodukter i supermarkeder m.m.  Jobbet giver gode mulighed for en masse menneskekontakt, som jeg sætter pris på. Dog kommer det men en udfordring. Det kræver at jeg skal smile meget, hvilket jeg naturligvis elsker. Men som tidligere ryger og stadig kaffe drikkende menneske, er min tæn
  • Tiberius
   3
   Windows 10 Creators Update
   Windows 10 plager mig for tiden om at jeg skal installere Windows 10 Creators. Og jeg vil altså helst være i fred for Windows og deres plagerier. Min pc er en beskeden HP Compaq, og jeg er ikke sikker på at min pc kan klare flere store opdateringer. Er der nogen herinde som har et godt råd ?  Jeg er så umådelig træt af at skulle bøvle med Windows 10. Jeg vil faktisk bare bevare min pc som den er i nuværende stan
  • Tiberius
   14
   Hvordan får vi lokket nye bloggere til ?
   Når jeg går ind her på Deldig.dk, så er det stort set de samme bloggere der udgyder deres meninger, og fortæller om deres liv. Det er da også helt fint, men det kunne jo være sjovt med nogen nye mennesker.  Der for tænker jeg tit på hvordan at vi lokker nye brugere til. Har i nogen foreslag til hvordan at vi får nyt blod på bloggen ? Jeg selv er nået frem til at der ikke er nogen effektiv metode til at få f
  • happyspinning
   6
   Website design
   I min fritid arbejder jeg med en Log ind for at se dette link.. Färsöker finde et godt design med godt indhold. Kiggede på mange steder på nettet for insperation. Nogle sider er virkelig godt lavet, mens en del synes at have været gjort på mindre end en dag. Du kan kigge i på min side Log ind for at se dette link. og fortælle mig, hvis det er noget jeg har brug for at ændre.
  • Tim Hansen
   12
   Smid de fattige i fængsel!
   Så er den første fængselsdom for tiggeri faldet... 14 dages ubetinget fængsel, men så har han da kost og logi så længe. Jeg kan ikke se det er andet end symptombehandling, det gør på ingen måde noget ved problemet. Vi har skabt et betændt samfund, hvor de der ikke lige passer ind, får tilkendt en pension eller på anden måde bliver forsørget af de der bidrager... Det bliver da kun endnu mere betændt, når der så e
  • Bambi
   0
   Autisme, introvert
   Hej alle Formålet med denne tråd er at finde ligesindede at skrive med. Jeg er en 25 årig kvinde, som for et par år siden blev diagnosticeret med en autismespektrumforstyrrelse. Efter år med frustrationer og depressioner var det en lettelse at få diagnosen. Grundet autismen er det svært for mig at opretholde kontakten til nye venner. Jeg har deltaget i forskellige samtalegrupper, men på grund af min indadve
  • Pernille2289
   2
   Føler mig så dum
   Nu da den her side hedder "deldig, tænker jeg at det er ok at skrive og dele sine tanker Her i går havde min veninde og jeg en aftale til aften og at hun skulle blive at sove. Min hund blev akut syg og jeg måtte til en helt anden by og også finde en dyrlæge og finde transport derud og hjem. Jeg smækker mig så ude lige da jeg går ud af døren. Jeg bliver helt vildt ked af det og stresset f
  • Gæst
   8
   Det må blive psyken.
   Jeg har diagnosen ængstelig personlighedsstruktur. Jeg kan godt lidt føle mig alene og ensom, og mangler nogle at snakke med, og som også forstår hvordan det er, fordi de kender til sygdom. Hvis der er nogen af jer derude der er frisk på en snak omkring, ja alt, så skriv gerne PB ( da det er der jeg svare mest )
  • Pernille2289
   8
   Hvordan bliver man selvstændig, stærk og 100 % på egne ben
   Er en pige/kvinde på 28 år. Jeg vil jo som alle andre voksne gerne kunne klare og passe mig helt selv hvilket jeg også generelt gør. Men i det at jeg bor alene og virkelig ikke er klog på ting som forsikringer, skat osv. føler jeg mig bare virkelig ikke særlig voksen eller selvstændig. Når vi skal til familiefester kører jeg altid med mine forældre og de tager sig ofte af mig. Jeg vil jo gerne hjælpes med nogle ting,
  • Gæst
   4
   Økonomi
   Hej. Jeg har meget svært ved at styre min økonomi, pengene forsvinder bare og ved ærligt ikke hvad de er brugt på! Ville høre om der er andre der har / har haft samme problem og kan komme med gode råd. Skriv helst PB, da jeg er en usikker person og svare bedst på PB Venlig hilsen baremigspørg
  • Pernille2289
   4
   Skal jeg vente på at han åbner sig?
   Hej Deldig Jeg er så heldig at have fundet den her fyr/mand. Ret hurtigt svingede vi og han var rigtig hurtig til at overøse mig med kærlighedserklæringer. Syntes faktisk det var lidt for meget og for hurtigt, men jeg syntes da også det var dejligt at han syntes godt om mig. Problemet er så bare: Han virker til at kunne lide mig og være glad for mig, kalder mig sin prinsesse og sådan. Jeg tror faktisk også
  • Mejse
   6
   Selvværd
   Hej alle herinde. Ville lige spørge om i havde nogle gode råd til hvordan man kan få lidt mere selvværd. Synes jeg går og kæmper lidt med det. Der er ikke nogen der har sagt noget til mig. 
  • tyroleren
   4
   eftertanke
   Hvorfor sidde inde når alt håb er ude?
  • Tiberius
   6
   Fuldskæg
   Hvorfor er der så mange mænd der for tiden anlægger sig fuldskæg ? Jeg har bemærket af især unge mænd anlægger sig de rene vildmandsskæg - og jeg spørger mig selv hvorfor at det nu er kommet på mode. Jeg synes at Fidel Castro bar sit vildmandsskæg med stor værdighed, men at knægte på 20 år går sådan rundt er da en skændsel. Nogen vil svare at sådan er moden i dag, men er det hele svaret ? Eller er fuldskægget en søge
  • Tiberius
   2
   Erfaringer med transportselskaber
   Jeg har lavet en nethandel med et engelsk firma, og normalt levere firmaet sine varer i Danmark og Sverige med PostNord. Denne gang har de sendt det med UPS som jeg ingen erfaring har med. Er der nogen herinde der har erfaringer med UPS, som jo er sjælden i Danmark. Lige i øjeblikket skulle min pakke ligge i Feltham, UK - ifølge track n trace. Hvad mener i om transportselskaberne GLS UPS DHL PostNord og hvad de
  • Gæst
   6
   Bagsiden af de sociale medier
   I går da jeg logge på min Facebook havde en mine venner del et opslag om en mor der havde del sin utilfredshed om hvor dårlig hun ment hendes søn var blev behandle af personale på den afdelingen han var indlagt på hvis det er 100% sand det hun skrive er det ikke i orden fra personale side men lad os vende denne status om er det mere i orden at en mor hæger  personale ud på fecebook som grundet deres tavshedspligt ikk
  • Gæst
   3
   Nogen der ved noget om deltidssygemelding?
   Hej medbloggere Jeg er arbejdsløs og sygemeldt, har været det i nogle måneder nu. Går i behandling i psykiatrien. Overvejer at melde mig delvist rask (hvis man kan det), men jeg kender ikke konsekvenserne. Jeg mener ikke, jeg er klar til et fuldtidsjob eller kan magte det oven i behandlingen. Men tænker at halv tid kunne måske være? Men hvis der bliver stillet for mange krav til mig, ramler det hele igen.
  • Gæst
   2
   frustreret
   Det er hvad jeg et utrolig hvor mange en person kan ødelægge for en jeg har virke brug for et råd til hvad jeg for stoppet denne person. Sagen er at jeg desværre del by med en som mener det er hans ret af blade sig i mit liv jeg kan ikke lave noget ude han blade sig i dag spøgt han mig hvad jeg hvade fået ud af mit liv og om jeg ikke skulle find noget andre en af besøg en familie medlem som bor ret tit på mig virke j
 • Senest kommenterede

  • Centrum
   Hvem skal betale
   Hej Mejse. Du finder svaret i din lejekontrakt. Der vil typisk stå hvilke faste hvidevare, der følger med lejemålet. Det betyder a,t hvis der står at der er et komfur, så er det udlejers ansvar at det virker.  Udlejer kan så vælge at få en reparatør ud og tjekke om noget er galt og om det er noget der kan laves, men han kan også vælge at anskaffe et andet til dig, men det betyder ikke at det skal være et nyt. Det står ham frit for at anskaffe et brugt.  Sidst: såfremt du gerne selv vil købe et komfur, fordi du gerne vil have et helt nyt, så skal dette aftales med udlejer og aftalen skrives ned. Det handler om at udlejer, ved fraflytning, kan fastholde at der var et komfur da du flyttede ind og derfor skal der også være et når du flytter ud. Har du pladsen så kan du købe det du gerne vil have, sætte det gamle til opbevaring i kælderen (hvis du har en) og så indsætte det gamle når og hvis du flytter ud. På den måde kan du tage et selvbetalt nyt med dig og aflevere lejligheden som modtaget. mvh. Centrum  
  • Mejse
   Hvem skal betale
   Hej alle herinde. Vil spørge om der er nogen herinde der kender regler med hensyn til hvis vi skal have nyt komfur. Vi bor til leje hos en privat udlejer, og vores komfur er hvist ved at gå i stykker, ovnen er lang tid om at varme op, det var et der stod her da vi flyttede ind i lejligheden, men nu vil jeg godt have et nyt, men er det et vi selv skal betale for eller skal jeg have fat i udlejer. 
  • MissBreathless
   Forhold til veninde
   Har du snakket med hendes om problemet? Fortalte hende at det såre dig? Og at du føler at du ikke kan snakke med hende om tingene? - Fordi ingen er tankelæser, og hvis hun gøre noget forkert, men hun ikke ved det, så kan hun ikke ændre sig.  Jeg tror at du bliver nød til at spørger dig selv, om du tror at det hun gøre eller siger til dig, er i ond tro, om hun gøre det fordi hun enten er misunderlig eller måske har en anden ond tanke bag sig. Du kan også spørger dig, om dette er en veninde som hjælper dig op af, som er der til at støtte dig, fordi muligvis kan det være at de ting hun siger til dig kan virke onde, men det kan jo være at hun siger det fordi hun tror det vil hjælpe dig. Hvis hun selvfølgelig siger de ting for at sabotere dig, så er det selvfølgelig ikke et venskab der er værd at beholde.  10 år er lang tid, så tænke over om det muligvis altid har været sådan? Eller om det er første er de sidste år at du er begyndte at blive træt det, fordi svaret på det spørgsmål, kan jo være at i er vokset fra hinanden? At i bare ikke længere taler sammen sprog, fordi i er to forskellige steder i livet? 

   Jeg håber at tingene løser sig selv, hvis du bliver nød til at fjerne hende som din veninde, men i hvertfald, så synes jeg at i skal snakke sammen før i bare "ghoster" hinanden.  Held og lykke, det gøre virkelig ondt at miste en ven, især en man har haft i så lang tid.   
  • Tim Hansen
   Splinterny fon sælges
   Det er en fin telefon, og den burde du godt kunne få den pris for, hvis du sætter den til salg i et lidt større marked end her. Men lad være med at nævne de 3150,- Det kan folk selv finde ud af. 
  • sofiesverden
   Splinterny fon sælges
   Nærmere bestemt:  Sony Xperia XZs Black.  Der kan forhandles om prisen. 
  • Tim Hansen
   Splinterny fon sælges
   Experia er en massebetegnelse, du må nok være lidt mere specifik, hvis nogen skal bide på... Og så er der i øvrigt ingen telefon der er mere end 3000 kr. værd, de koster få kroner at fremstille, når først de er udviklet altså  
  • Tim Hansen
   Sig undskyld, USA !!
   Hvis du spørger om om folk er enig i, at den nye Audi TT er en fantastisk bil, og alle taler om en Fiat 500, så ved du bare, beskeden ikke helt er sivet ind
  • sofiesverden
   Splinterny fon sælges
   Sony Experia sælges for 2.000 kr. Den er 3.150 kr. værd.  Den har aldrig været brugt. Jeg har vundet den i en konkurrence. 
  • Prometheus
   Sig undskyld, USA !!
   Log ind for at se dette link. Det passer vel fint nok, når du spørger om folks mening -om de er enige. 

    
  • Tim Hansen
   Sig undskyld, USA !!
   Log ind for at se dette link.: Det var ikke indlægget der er skudt forbi målet, men klientellet her passer indlægget bare ikke til, hvilket du jo her klart beviser. Jeg har forklaret indlægget, og alligevel forstår du ikke emnet.
  • Sunstealer
   Sig undskyld, USA !!
   Ja Log ind for at se dette link. den var vist dødfødt fra starten af. Med den logik der er i op skulle vi jo gå uendeligt langt tilbage. Skulle tyskland så sige undskyld for 1864? Eller en eller anden krig i 1400 grønhvidkål?
  • Pernille2289
   Forhold til veninde
   Jeg har en veninde som jeg har kendt i snart 10 år. Vi har altid været meget tætte og brugt hinanden meget. Men problemet er så bare..  Jeg fungerer ikke med hende. Altså, hun får mig gang på gang på gang til at føle mig ked af det, bringer mit pis i kog (undskyld udtrykket). Jeg kan godt have problemer med at tage ting nært, det erkender jeg. Og jeg har et pænt stort temperament. Men hun får mig til at føle de ting samtidig med at jeg jo heller ikke rigtig vil undvære hende efter så mange år. Hun ser meget sort/Hvidt på tingene og fx "du må gerne være skuffet, det er dit valg". Jeg kan derfor ikke snakke med hende om tingene. Hun sætter en mur op og skal være meget retfærdig og forklare "det kan du ikke være vred over fordi sådan og sådan". Hun vil aldrig nogensinde være ked af at have gjort mig såret eller skuffet. I hvert fald ikke indrømme det, hun er alt for stolt til det. Min tidligere kæreste syntes hun var decideret ondskabsfuld men det ved jeg nu ikke.  Hvirdan tager man afstand uden at slette helt? 
  • Tim Hansen
   Økonomi.
   Jamen jeg kan kun være helt enig, men markedet er oversvømmet i selvhjælpsbøger og coach, der ønsker at lære dig at mærke efter inde i mavsen, så nogen hopper jo på den, mit bud er et overvejende flertal, i en eller anden grad. Fx. har jeg mange fb venner, som helt ukritisk deler en masse opslag om at gøre som det passer dem, og på ingen måde vil passe ind/tage hensyn til andre. Jeg har fået mange angreb, fordi jeg stiller spørgmål til om de er blevet diktator, da det mig bekendt er den eneste type menneske, der ikke er nødt til at passe ind og tage hensyn til andre. Det er jo bare skrevet i smarte vendinger, så de end ikke bemærker hvad det betyder. Jeg tager måske nok tingene lidt for bogstaveligt, men jeg deler da ikke noget jeg ikke ved hvad betyder.
  • Plotin
   Økonomi.
   Der er intet positivt ved positiv psykologi, ud over at den ved egen kraft på så glimrende vis bevirker at flere og flere får øjnene op for dens forvrøvlede sludder og nonsens om, at det bare er et spørgsmål om at se det positive i alt, selv sygdom, død, omsorgssvigt, ledelsessvigt, voldtægt, indvandring], RV og anden ødelæggelse af vort velfærdssamfund.   Sarte læsere kan stoppe deres læsning (og dertil knyttede kommentarer) ved den hårde parentes!
  • Tim Hansen
   Økonomi.
   Log ind for at se dette link. Jeg er nu ikke helt enig med dig i, at beløbet er ligegyldig, man kommer ikke langt med 3 kr. hvis vaskemaskinen står af eller bilen skal have en ny kobling, i den slags tilfælde er det ret vigtig man har de der tre måneders løn at gøre godt med, så er rådighedsbeløbet tilpasset ens indkomst, men jeg forstår godt hvad du mener, og det var også det jeg mente folk kan se, hvis man lave en visuel udvikling, så man kan se hvad det bliver til. På samme måde som at man ikke spare op til pension, så længe man har gæld, det giver en langt bedre forrentning at betale gælden.   Log ind for at se dette link. Det er hele denne positive psykologi, der får folk til ikke at stå sammen mod sådan noget svineri...Det er jo almindelig opfattet, at vi alle har samme udgangspunkt, og det bare er et spørgsmål om at se positivt på tingene, så hvis ikke du er lykkelig og har succes, så er det reelt din egen skyld. Jeg forstår ikke hvordan man i alvor kan sige sådan, men der er grene i psykologien, hvor dette er læreren. Jeg kan huske der var nogle der klagede over Svend Brinkman til hans universitet og beklikkede hans faglighed, fordi han kritiserede den positive psykologi i en artikel eller lignende (det husker jeg ikke helt). Så selv fortalere for det, er åbenbart ikke særlig positive, når det kommer til at tage debatten om det. Der er virkelig folk der i ramme alvor mener, det er din egen skyld, simpelt fordi du ikke er positiv nok.
  • Plotin
   Økonomi.
   5 øre tilbage af hver tjent krone kan forekomme nogle at være "meget lidt"; hvad får man dog i dag for en femøre?   MEN: I procent er det immervæk 5 %. Hvem får i dag 5 % i rente af sit indestående på en almindelig lønkonto? Jo, i hvert fald ét sted: I Lån & Spar Bank, hvor man får 5 % i rente af et indestående på op til 50.000 kr., som dog forudsætter at man flytter alle sine engagementer over i banken.   Pointen er imidlertid en helt anden: Med 5 øre tilbage af hver tjent krone vil ens konto aldrig kunne gå i minus!   Det rækker ikke til finansiering af et huskøb. Men udstrækkes princippet til at gælde det reelle rådighedsbeløb, efter fradrag af alle faste udgifter, vil det stadig bevirke, at kontoen aldrig vil gå i minus.   Om der, når måneden er slut, står 3 kr., 3.000 kr. eller 300.000 kr. på kontoen er i den forbindelse helt lige gyldigt: Så længe der ikke står et minustegn foran saldoen! Statens opgave at beskytte borgernes ejendom?   Så sent, som i går, kom jeg til at tænke lidt dybere over, hvad jeg selv har været udsat for, fra Statens, repræsenteret ved Odense kommune, side af:   For overhovedet at kunne søge om kontanthjælp, og komme i betragtning til den, blev jeg "tvunget" til i utide at ophæve min alderspension med deraf følgende stort tab at formue: Jeg mistede over halvdelen af den nominelle værdi ved betaling af 60 % strafskat for at ophæve den i utide. Derudover mistede jeg samtidig den forventede årlige udbetaling i forbindelse med, at jeg, når tiden er inde og jeg kan gå på pension, ville kunne have fået udbetalt 15.000 kr. om året. Forsigtigt regnet (over 10 år) 150.000 kr. Sammenlagt med strafskatten alt i alt 180.000 kr. Jeg nåede, på grund af kommunens sløseri med at forsinke tildelingen, at få bevilget i alt 25.000 kr. i kontanthjælp, hvoraf jeg selvfølgelig har skullet betale indkomstskat.   Summa summarum: Et økonomisk nettotab for mig, på mindst 155.000 kr., set over resten af mit med rimelighed forventelige livsforløb.   Dét er tilstanden for den højt besungne "alt for høje velfærd", som politikerne mener, at ledige dovent lukrerer på!