Hop til indhold
Hatten

Hatten

Indlæg: 41    Kommentarer: 60   
Se mere fra Hatten

Indlæg i denne blog

Hatten

Ok. Jeg kommer ude fra vestegnen og jeg har været i Albertslund centret mere end en gang og har ret tit været i slagter karl johan sammen med min mor for at købe kød og pålæg. Og jeg har osse mere end en gang fået en rød pølse til at spise på vej hjem.
Og hold kæft hvor jeg dog savner at ha' en rigtig slagter i nærheden hvor man ligsom kan købe godt kød og man kan osse få det afpudset(?) om man ikke kan finde ud af sådan noget selv. Det bedste fra slagter karl johan, ivertfald enligt mig, er de røde pølser, leverpostej og skinkesalat og jeg kan huske at kødet vi købte altid var godt mørt. Men jeg husker mest de røde pølser og pålægget.

Jeg synes at det er latterligt at en gruppe veganer skal shitstorme den venlige slagters facebook side med lort om at man ikke kan købe vegansk mad der og give dem en lav score på facebook hvilket jo så gør at de mister nye kunder (selvom nu er deres score jo så kommet op på 4,9 stjerner, igen).
Hvem fanden får idén at man skal kunne købe vegetarisk mad hos en der ligesom arbejder specielt med kød?! Og helt seriøst deres lille idé har bare gjort at slagter karl johan har fået endu mere, gratis reklame hvilket jo så osse er hvad jeg sidder og laver lige nu om man tænker på den måde. Men nej det er ikke reklame det her, det er bare mig der tænker på noget fra min barndom som jeg faktiskt savner og jeg ønsker at jeg bare lige kunne tage ud til vestegnen og købe kød der for kød koster krafthedme en halv formue heroppe i Sverige!

500g hakket oksekød koster 58-86 kr/per pakke alt efter hvilken kvalitet man vil ha' på sit kød... Hakket svinekød koster ca. 55kr/500g.

Nåja! En ting til jeg huske fra min barndom som vi købte hos slagter karl johan er medisterpølse! Det savner jeg krafthedme meget for det er ikke tit at de har det på netto heroppe og de ved ikke hvordan man laver medister! De kan lave en masse andre slags pølser og 2/3 af de pølser kan ikke spises.... 

 

Nå, jeg skal stoppe med at klage og tænke på sådan nogen ting fra min barndom men jeg savner det krafthedme meget!
 

 

Hatten

Ting der er vendt tilbage

Jeg er begyndt at elske at stå og lave mad igen. Jeg er uddannet kok men har i de sidste par år hadet at lave mad og hadet at skulle arbejde i en restaurantkøkken eller bare i et almenligt køkken så ret tit har jeg i stortset ikke lave så meget mad andet end sådan noget som går at fryse, er enkelt at lave og som kan passe sig selv inde i ovnen eller på komfuret.
Men på en eller anden måde så er min gnist for madlavning blevet tændt igen her under sommeren og jeg ved ikke om det er fordi at jeg er ved at komme op af det sorte hul jeg har siddet fast i det sidste stykke tid eller om det er noget andet.
Dog så magter jeg stadigvæk ikke nogen ting (rengøring er en af dem og at bare være social er en til) så det er lidt svært at finde et arbejde eller at byde venner over til mad... Og jeg har ikke rigtig nogen venner... Eller jo jeg har 3 men de bor allesammen alt for langt væk og de har egne ting at lave. Og min familie bor jo heller ikke så tæt på...

Jeg skal starte på mit kursus i matematik imorgen og jeg er meget nervøs for det er en masse grafregning og jeg ved ikke hvad og jeg skal sidde og læse det hjemme, alene med kun min computer som hjælp!
Ok, jeg kan måske tage ind på skolen og få lektiehjælp men stadigvæk... Det er på mærklige tidspunkter på dagen de har det og jeg skal måske starte i praktik hos en af mine gamle lærer og jeg synes at det er pinligt for jeg var i top 10 der vi fik huer på og nu er jeg nede på minus nul.... Eller så er det måske bare mig og mine tanker der overdriver men jeg kan i hvertfald sige at mit arbejde med kniv ikke er så godt!

Både min fin og grov-motorik er ikke så godt og jeg prøver at træne det men er der nogen der ved hvor svært det er nå man ligesom mangler en bid af hjernen som er vigtig for at passe sådan noget og man så er tvunget til at fokusere pisse meget på det hvilket så gør at der er andet der går af helvedets til?!

Nå... 

Ha en god eftermiddag/ aften.

Hatten

Negative:

  • Folk der ikke forstår at  det baltiske hav = østersøen! Kært barn = mange navne på et hav som bliver forurenet og får smadret havsbunden af idioter. (Ok der findes så den Botniske bugt, den Findske bugt og Riga bugten men de er en del af østersøen OG østersøen hedder det baltiske hav på engelsk hvilket så er det navn der ret tit bliver brugt i artikler oversat fra englesk).
  • Folk med alle deres ferie billeder med brune ben og hav som så ska klage over at det er "koldt" i den her del verdnen fordi vi kun har ca. 15-20 grader om dagen... 
  • Crocs. De sko der det er et stort nej.
  • Jeg ved ikke om jeg har skrevet det her før men at man åbenbart skal havde børn for at få økonomisk støtte nå man ligesom står og mangler penge til husleje, elregning, mad, medicin og buskortet (for nej jeg kan ikke "bare" lige gå for jeg bor ca. 30km fra byen hvor alle de store kontor og butiker ligger og jeg er tvunget til at gå på møder.
  • At man bliver set som lettere psykisksyg fordi man ikke vil ha børn. Og ligenu siger jeg osse nej til forhold. Hvilket så bare gør at nogen mennesker ser mig som endu mere psykisksyg.
  • At nogen mennesker ser mig som en idiot fordi jeg har skade(r) i hjernen...

 

Positive:

  • Min søster og niecer kom herop på fredag! Og min søsters kærste.
  • Og min andre søster og hendes kærste kommer på søndag.
  • Jeg skal begynde at læse matematik her i midten af august.
  • Jeg har hjemmelavet bananis med daim i fryseren... 
Hatten

Den har osse et andet navn nemlig Bystander effect. Det er nå der er nogen der (måske) har brug for hjælp men folk rundt omkring vælger at i stedet bare kigge på eller kigge den anden vej... 
Jeg har selv oplevet det dengang jeg fik store epileptiskeanfald hvor hele hjernen slukkede og idag tog jeg mig selv i den da jeg stod og ventede på det tog min mor kom med og der på perrongen sad en ældre dame på en bænk  og rystede og sagde en masse lyd og folk bare kiggede og lod som ingenting.

Jeg gik over til hende og spurgte om jeg måtte sætte mig ved siden af hende og så snakkede jeg lidt med hende og spurgte om hun havde det godt. Det viste sig så at hun havde haft en stroke som gav hende skade på nerverne og det var derfor hun rystede så meget. Hun sad og ventede på sit tog hjem efter at ha været i Göteborg og hilse på sin familie.
 

Men jeg vil gerne vide, hvorfor er det at vi tit vælger at stå og kigge på at folk kommer til skade men vi vælger at ikke gribe ind og hjælpe den personen?
Har i gjort det? Eller har i selv oplevet at i er kommet til skade og folk kigger den anden vej?
Jeg tænker osse på om det er det der sker på festivaler rundt om i verden hvor man tit læser om at der sket voldtægter næsten lige foran folk men de vælger at ikke gribe ind? Altså at vi kan se og høre at noget er galt men vi vælger at bare være tilskuere til det og tror at nogen anden kommer at hjælpe?

Hatten

lidt hjælp her...

Vi har en opgave i socialpsykologi hvor vi skal tage noget der er sket i hverdagen eller i en serie, film.... Og så forklare de fænomen og de andre skal så gætte hvilket det så er, et eksempel er Hindsight Bias.
Det går af helvedets for mig i psykologi!

Nogen der kan hjælpe mig???

Hatten

Dagens unge...

Altså, jeg sidder på en svensk side for "unge" og andre mennesker der godt kan li' alternativ musik og stil og alt sådan noget der.
Der er osse forum der er delt op i forskellige dele og en af dem er lege hvor der er en der hedder "svar så forkert du kan". I den svarede jeg Tchaikovsky's Overtoure 1812 på et spørgsmål fordi det var hvad jeg lige sad og lyttede på.
Der er så en lille 19 årig dreng der har sendt en besked i min gæstebog til mig og spurgt om jeg er sådan en Guy Fawkes/ V for Vendetta entusiast?!

Undskyld mig, men Pjotr Tchaikovsky er min yndlings komponist i klassisk musik! Jeg elsker svanesøen, jeg ville lære mig at danse ballet eller spille et instrument da jeg var lille bare for at kunne optræde med den! Hver jul vil jeg gerne se/lytte på nøddeknækkeren!
Og Overtouren 1812 er skrevet for at fejre en årsdag over at Rusland gav Napoleon tæsk, det rager mig at den så osse bliver brugt i en masse andet propaganda lort! 

 

De fleste kender jo kun lige de første par minuter og de sidste 4 minuter hvor der bliver skudt med kanoner og ringet med klokker!
Hele stykket er ca. 15 minuter langt! 

Vis lidt respekt Tchaikovsky og alle hans smukke musikstykker dumme små snotunger! 

 

 

Hatten

Så......

Idag fjernede jeg et klistermærke nede på busholdepladsen fordi jeg ikke gider se sådan noget! Det var symbol og "information" fra Nordfront/ SMR. Om i ikke ved hvem de er så er det den Svenska Modstans bevæveglse der vil holde Sverige rent... 

De er krafthedme værre end Sverige demokraterne (SD)! 

Jeg hader sådan nogen mennesker! 

Der var en der gloede lidt på mig da jeg fjernede det så om jeg ikke passer på så er nu et "beskidt" menneske.... Men altså, jeg er ikke svensker selvom jeg nu har et fucking medborgerskab der gør at jeg nu har fuld stemmeret og nå der er valg igen så er de racistiske narhatte de sidste jeg kommer til at stemme på! Jeg stemmer hellre blankt end på de idioter!

Jeg har nu bestilt lidt klistermærker fra Amnesty International hvor der bland andet står "Fight for human rights".
Bare fordi man ikke er en bleg svensker så betyder det jo ikke at man er dum, kriminel og alle de der andre dumme idéer nogen mennesker har om andre mennesker. 

Jeg går i klasse med end ung kvinde der har tørklæde og ikke snakker helt rent svenskt, hendes søster er fast nede i Grækenland og hun skal ned og bevise at de er i familie her i april. Ved i hvad hun fik på vores første prøve i psykologi?
Hun fik VG som er det højeste man kan få en pr
øve på universiterne. Og alligevel er der folk der går rundt og siger at hun er dum?! 
hun har selv sagt at der var en idiot fra nordfront der kom og kaldte hende dum! 

Altså, jeg begynder krafthedme blive træt af dagens mennesker!

 

Hatten

Aborter...

Hvordan kan det være at der nu er kamp for at forbyde noget man kæmpede for at gøre lovligt? 
Her er i Sverige er der problemer med to jordemoder der ikke vil gøre aborter eller give p-piller eller noget sådan til kvinder fordi det er imod deres religiøse syn og idé. 

Før i tiden kæmpede jordemoder for at kvinder skulle føde børn på en naturlig måde og der var osse dem der kæmpede for at kvinder ikke skulle tvinges til at få et barn om de nu var blevet gravide ved et uheld, til eksempel genem en våldtægt. (En af mine venners oldemor gjorde sådan noget, hun var jordemoder der udførte aborter på kvinder nå hun cyklede rundt, de fandt hendes dagbog fra den gang)...
 

I USA vil Trump nu forbyde information om aborter til unge!
Skal vi gå tilbage til den tid hvor der var kvinder der døde af infektioner efter at ha fået en abort med en bøjle eller hvad?!

Barnet kan være sygt inde i maven og kommer ikke at overleve udenfor livmoderen. Moren kan være syg og kommer ikke at overleve at føde barnet.

Der var kvinder der kæmpede for at en kvinde ikke skulle være tvunget til at bruge BH tilbage på 70'erne og alligevel bliver man kaldt en masse grimt af både mænd og kvinder om man ikke bruger BH nu!

Her i Sverige gik politiet ud med at kvinder skulle stoppe med at gå ud alene på aftnen fordi de kunne jo blive våldtaget.

Hvad bliver det næste? Skal kvinder stoppe med at arbejde? Må de ikke blive læger? De skal kun være pædagoger og sygeplejsker? 

Og hvordan kan det være at politiet og advokater sætter spørgmålstegn ved om en kvinde virkelig er blevet våldtaget? 

"Uha, en kvinde har været alene på en fest med drenge og hun har drukket?! Så er det jo hendes egne skyld om hun bliver våldtaget! Hun kunne jo bare lade være med at havde en kort kjole/nederdel eller stramme bukser på! Ikke vise benen eller havde høje hæle på!" 
"Hun må heller ikke vise sine krageben!"


Gir krafthedme snart op med menneskligheden!

 

Hatten

Det er krafthedme svært!
Har svært at forstå lortet og følge med i det, føles lidt som om at min hjerne ikke vil følge med i hvad der bliver sagt på lektionen.

Og det føles lidt som om at der ikke er nogen af dem der går i samme klasse som mig kan li' mig fordi jeg er dansker og ligesom mangler en bid af hjernen og tager mediciner der gør at man ikke kan tabe sig eller stoppe med at spise.

Og så har jeg problemer med at få mit satans studielån!
Bare på grund af det fucking problem har jeg nu søgt om at få et svenskt medborgerskab! Ikke fordi jeg er stolt over at blive svensker men på den måde kan de faktiskt ikke nægte at hjælpe mig som de har gjort før....

Hvad er der eller sket af nyt i mit liv?
Ikke en pind!

ha en god dag!

Hatten

behandling mod bumser...

Sidder med hjemmelavet creme i ansigtet mod alle mine dejlige bumser<3
det er honning blandet sammen med kanel og efter at ha brugt det 2x2 gange under 2 dage så er der forsvundet et par stykker og der er mange der er krympet. For et par dage siden brugte jeg kun honning og det har sku osse hjulpet, min hud er dejlig blød og jeg er ikke ligeså rød i ansigtet mere.

Nogen der har flere tips på hvordan man kan fjerne bumser uden at trykke på dem og alt det der?

Gør osse mit bedste for at drikke mere vand men det er krafthedme svært for mig at drikke kun vand, nå det er vand med citron eller agurk så går det fint. Men bare rent vand kan jeg ikke lide... Ved ikke hvorfor.
 

Jeg er fladere end flad og kommer med størt sandsynlighed ikke få dem i den her måned... sådan er det at være udenlandsk medborger, jeg skal bevise at jeg har gået i skole! De har mine karaktærer fra gymnasiet!
Jeg læste 50 timer ekstra det sidste år bare for at få et plus nå man skal ind på universitet, jeg fik høje karaktærer i de fleste af mine fag! 

Men nejnej! Man skal dobbelt chek det hele for jeg lyver vel?!

Nå, god nat!

Hatten

Jeg er træt...

Min søvn gider ikke at virke, om man nu kan kalde det, det.... Jeg er så træt og har svært at vågne om morgenen nå jeg skal stå op, klokken 5.30 fordi næste uge går min bus klokken 6.20 for at kunne komme til skole der ved 9-tiden....

Og jeg har fået et udbrud af bumser på hagen!
Små hvide bumser der er hårde! Og så har jeg osse fået udbrud af de små sorte hudorme!
Har peelet mit ansigte med honning her de sidste 3 dage for at få udbrudet ned af alle bumser fordi, honning er anti-bakterielt....

Jeg har bestemt mig for at begynde at lave et rundt gulvtæppe af sisal, det skal flettes sammen og så snurres og sys sammen. Pengene der bliver over skal doneres till kattehjem i Sverige, eller så kan man jo give de der tæpper til dem der friviligt arbejder med kattene så kattene har noget at kradse på...
Jeg elsker katte. Har selv adopteret en kat og selvom det tog næsten 3 år at få ham til at blive en rigtig sød kat så fortryder jeg ikke at jeg adopterede ham.
Og de svenske kattehjem er ikke ligsom Inges kattehjem i Danmark, det er privatpersoner der tager hånd om kattene og alt mad bliver doneret fra privatpersoner eller dyrebutiker hvor der er skade på kasserne med kattemad. Nå katten skal til en dyrelæge så må de samle ind penge for at ha råd til at betale for det selvom dyrelægen giver lidt rabat... 
De sidder og sælger ting som de har fået doneret på loppemarkeder.... 

Jeg elsker katte<3


 

Hatten

Vi kan stryge en ting....

Fra min årsopgørelse for jeg er kommet ind på mit kursus i psykologi, igen.
Jeg er så glad at jeg næsten sidder og hopper i soffaen! 

Og har nu fundet 6 ud af 8 bøger for 650kr, alle 8 bøger kommer op i at koste 3000kr om man skal købe dem nye.... 

Åh, føler mig helt rofyldt af at kunne krysse en ting af på min nytårsliste!

 

Jeg har kigget lidt på uddannelser og synes socialpsykologi og kriminologi lyder som det mest spændene... Man kan arbejde med unge indenfor begge fag, hvilket jeg gerne vil. men jeg vil ikke blive lære eller pædagog... Hvilket er derfor jeg ikke vil læse lingvistik. Det plus at jeg har talefejl.... 

jeg burde gå i gang med min opvask...

Ha en forsat god dag allesammen!

×