Hop til indhold
Pips71

Blog Pips71

Indlæg: 348    Kommentarer: 640   
Se mere fra Blog Pips71

Julen sig nærmer...

124 visninger

Tiden suser afsted - der er som altid mere end rigeligt at se til!

I fredags fik vi købt Knægtens julegave: En Denver-tablet (lille og billig udgave af noget Ipad-wannabe) og en lavalampe. Fik også købt gave til vores "selvvalgte-bonus-storesøster". Mine forældres gaver blev købt allerede i nov., og gaverne på Mandens side af familien klarer han og hans søster i fællesskab. Så, der er kun tilbage at købe Mandens gave. :)

"Arbejdsfordelingen" til Juleaften er nogenlunde på plads - jeg skal bare have givet de andre besked om, hvad de skal tilberede/medbringe. I weekenden henter vi juletræet, som Knægten og jeg pynter d. 23., og så må vi lige hjælpe hinanden med en omgang rengøring - skal jeg stå for den alene, ved jeg, jeg ikke er noget værd Juleaften, og dér gider jeg ikke ud!

Det hjalp åbenbart, at jeg "hidsede mig op" overfor Manden for nogle uger siden, for nu er der rigtig sket noget i stuen. Ganske vist tager det tid, men han er i det mindste kommet i gang! Endevæggen er nu også færdig-isoleret, der er sat gipsplader op, der er spartlet og i går aftes gav han væggen forsejlingsgrunder, så i aften sætter han glasvæv op. Juhuuu! :D Det sidste der mangler, er en vindueskarm, der skal laves færdig, spartling og forsejlingsgrunder samt glasvæv på den ene langside, og så "opbygning" af vores nye "kontor-væg". Nåja, og så maling af det hele! ;)

Jeg glæder mig helt vildt til at få det HELT færdigt! Jeg VED godt dét ikke sker inden jul, men nu har vi jo fri mellem jul og nytår alle tre, så jeg satser stærkt på, vi når en del tættere på. Det kunne da være fantastisk at gå ind i det nye år, uden at have sådanne opgaver hængende over hovedet! Der er jo - som altid i gamle huse på landet - nok andet at tage fat i... ;)

*^*^*^*^*

Torsdag i sidste uge skulle Knægten gå Lucia-optog i børnehaven. Jeg var på forhånd noget skeptisk, da han ikke altid er så god til det dér med, når der er mange, der kigger på ham. Desuden er han typen, der helst skal kunne alting første gang han prøver, og i hvert fald skal have styr på tingene, hvis de skal vises frem til andre. Så da de kun FIRE dage inden optoget begyndte at øve Lucia-sangen, og kun TO dage inden begyndte at øve, hvordan de skulle gå, var han ved at gå op i limningen!

Jeg gjorde, hvad jeg kunne hjemmefra, og øvede og øvede og øvede sangen med ham igen og igen. Heldigvis endte den med at sidde på rygraden af ham, og så virkede det andet ikke så uoverskueligt. Og da vi nåede til torsdag eftermiddag, gjorde han det da også bare SÅ super flot! Som en af de eneste kunne han HELE sangen, og han skrålede lystigt med hele vejen igennem. Dejlig oplevelse! :D At det så endda mundede ud i, at han lige fik en god ven med hjem at lege, gjorde jo ikke dagen ringere! ;)

¨§¨§¨§¨§¨§¨§¨§¨

Jeg går med overvejeler omkring lægeskift. Mange gange synes jeg næsten, jeg skal stille min egen diagnose, når jeg er derovre. Jeg synes, jeg vender tilbage til ham med det samme "bøvl" igen og igen, uden at det bliver løst, og ofte føler jeg han tænker "Nå, nu er hun der igen!", når jeg sidder overfor ham. Men det kan jo for hulen ikke være rigtigt, man skal gå rundt og have ondt hele tiden alle mulige steder...! Nu har jeg overvejet at lave et "smerte-skema". Ikke at det er en særlig positiv ting, at kaste sig ud i - men det vil måske være nemmere at få et billede af, hvad det er for nogle dage, jeg har! Tager han heller ikke dét seriøst, så tror jeg altså, jeg skifter til en anden læge, der kan se på hele min situation med helt nye øjne!

Her i formiddag skulle jeg ringe til konsulenten på JobCentret, så vi kunne finde ud af, hvad der skal ske i den kommende tid. Vi fik en snak om mine smerter, resultatet af røntgenbillederne (som ikke umiddelbart viste tegn på slidgigt i hverken bækken el. hofte), og nogle andre ting. Aftalen blev, at jeg bliver henvist til Kompetence-centret efter nytår, jeg fortsætter med samtaler hos familieterapeuten og diætisten på Center For Sundhedsfremme, jeg fortsætter i motionscentret 3 x ugentligt (så vidt det er muligt, når jeg også skal på Kompetencecentret...), og så fik jeg tildelt 8 x mere på mit motionshold om torsdagen. Dejligt, for jeg kan virkelig mærke, at det giver mig noget at være derude.

En udspringer af motionsholdet er en netværksgruppe, hvor vi er nogle stykker, der har aftalt at mødes hver anden fredag. Jeg har dog kun nået at være med én gang, nemlig i fredags, og jeg skal love for, det var noget, der gav mig et løft! :D Jeg var helt "høj" ovenpå 3 dejlige, fælles timer, hvor vi kunne snakke om de ting, vi slås med, give hinanden gode fif, få et godt grin og bare være udenfor de 4 hjemlige vægge på en rar og uforpligtende måde!

Jeg lånte en Tangle (http://spektrumshop.dk/shop/tangles-38c1.html) af en af de andre i netværksgruppen, og da jeg sad i toget mellem Varde og Esbjerg, (efter mødet med de andre i netværksgruppen på vej mod juleindkøb sammen med Manden), skal jeg love for, den var i brug. Jeg bryder mig ikke ret meget om at færdes på tætpakkede, lukkede steder - hvilket toget måtte siges at være! -, men tanglen fik mine tanker i en helt anden retning. Ligesådan, da vi gik rundt i butikkerne, havde jeg god effekt af at have den liggende i lommen.

Hun fortalte, man kan få tangler, der er specielt designet til gigt-hænder. Hendes mor har sådan en, så hun ville lige prøve, om hun kunne få lov at låne den, så jeg kunne mærke, hvordan den var at "arbejde" med, når vi ses på torsdag. Jeg kan godt mærke, den tangle, jeg har lånt, et lidt for "hård ved" højre hånd, som er værst ramt, men med venstre hånd "kører" det bare. Må prøve den der gigt-én, og se, om ikke det er noget, jeg skal ønske mig! :)

Nå, nu vil jeg kaste mig over noget af alt det tøj, der skal lægges sammen og på plads - af en eller anden grund ordner det ikke sig selv... God uge til jer alle sammen! :)2 Kommentarer


Recommended Comments

Jeg tror ikke du er specielt uvidende. Jeg anede heller ikke noget om trangler, inden jeg så den hos hende fra motionsholdet :-)

Det er nok nemmest at få en god forklaring, hvis du følger det link, jeg har sat ind i min tekst.

Jeg bruger den til at beskæftige mine hænder i situationer, hvor jeg føler mig presset/stresset/usikker/utilpas... :-)

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×