Hop til indhold

Arbejde

574 visninger

Jeg er simpelthen så træt af at være gratis arbejdskraft for arbejdsgiver, og jeg er træt af at blive betragtet som dum fordi jeg er på kontanthjælp.

Jeg har lige været tre måneder i praktik/aktivering i Super Brugsen og det skulle faktisk have givet et arbejde, men det gjorde det ikke.

Jeg startede der, fordi jeg skulle se om det var noget for mig at være i en butik og det kunne jeg godt lide, men der var ikke råd til at beholde mig, sagde de.

Nu skal jeg starte igen i praktik/aktivering i en måned også i Super Brugsen og det var med henblik på at få et arbejde, men da jeg var til samtale i går, fik jeg at vide at der var ikke noget arbejde at få, for de havde lige ansat en.

Jeg gider det ikke. Fordi jeg har været i Super Brugsen, kommer der en projektkonsulent med til samtalerne og jeg synes hun begynder at behandle mig som om jeg er dum og jeg har ikke noget at skulle have sagt.

Hun sad bare og snakkede med ham fra Super Brugsen, hen over hovedet på mig og skulle beslutte hvor længe jeg skulle være der og hvor mange timer.

Det fandt jeg så selv ud af, for jeg gider ikke være der tre måneder igen og være gratis arbejdskraft igen.

Og ja, jeg har søgt arbejde og søger stadigvæk. Jeg vil have et " rigtigt " arbejde. Jeg gider sgu ikke det fis.

Det er deprimerende.2 Kommentarer


Recommended Comments

Jeg tvivler på at der er nogen der tænker på dig som dum, i så fald ville der godt nok være mange dumme i vores land for der er mange på kontanthjælp.

Igennem de sidste 7 år har jeg haft en del i aktivering også indenfor samme område som du aktiveres indenfor. Der har heller ikke altid været mulighed for ansættelse bagefter, men jeg har alligevel altid fået positiv respons fra dem jeg havde i aktivering. For mig handler det om samtale med det mennesker der er i aktivering for at finde ud af hvad der kan læres som ikke praktiseres i forvejen. Det handler om viden og om at oparbejde rutiner og i sidste ende handler det om at være sammen med andre mennesker, skabe kontakter og måske, på sigt, at få nye kollegaer. Mine "aktivister" ser jeg stadig og de fleste har fået job.

Nu er det ingen hemmelighed at jeg arbejder (endnu) i Aldi og selvom det er hårdt arbejde, så er det altså der chancen er størst for at få arbejde bagefter. Mange, der har været hos mig, har været b.la. i Brugsen, men også Fakta, Netto osv. alle med samme melding som du mødes med: nul arbejde.

Der findes virksomheder der udnytter systemet og jeg kan godt forstå at du bliver træt af det. Måske du selv skulle gå ud og finde et sted du gerne vil være?

Ønsker dig det bedste.

mvh.

Centrum

Del denne kommentar


Link til kommentar

Arbejds-"markedet" er i vor tid gået hen og er blevet et nonsensord. Et udtryk for noget, som ikke eksisterer i den virkelige verden.

Arbejdskraft-udbudsbørserne ville være et mere retvisende begreb.

Et marked er ét sted, hvor de samhandlende, udbydere og aftagere, mødes for at udveksle varer og tjenesteydelser. Og hvor ydelse (veludført arbejde) modsvares af en tilsvarende modydelse (betaling i en eller anden form).

Det Offentlige Uvæsen, "Samfundet", er i dag gået hen og er blevet den største leverandør af for kapitalejerne gratis arbejdskraft.

Praktik udløser for den ledige ikke én krone ekstra i kassen.

Vi har altså et "arbejdsmarked", hvor nogle internationalt situerede kapitalfond helt uden egen arbejdsindsats skovler yderligere kapital ind, for hvilket beløb ti ledige ville kunne holdes med kontanthjælp på livstid.

Et andet arbejdsmarked, hvor mennesker i gældsfælde knokler røven ud af bukserne, med stress og alt for tidlig nedslidning til følge, for i et naivt håb om at komme fri af gælden arbejder for fuld damp langt flere timer, end de bliver betalt for.

Et arbejdsmarked, hvor ledige i stigende grad udnyttes som gratis arbejdskraft til erstatning for de medarbejdere samme virksomhed for kort tid siden på (u)elegant vis økonomisk behændigt skilte sig af med.

Et arbejdsmarked befolket af "konsulenter", gældsfælderamte selvbestaltede eksperter i absolut ingenting, men som for en kort stund formår at hive tårnhøje honorarer ud af lige så uduelige virksomhedsledere i disses bestræbelse på for deres bestyrelse at fremstå som handlekraftige ledere.

Et uddannelsesmarked, hvor egen overlevelse langt overstiger evnen til at uddanne nogen som helst studerende til noget som helst på det virkelige arbejdsmarked anvendeligt. Af nogle betegnet grundskolen, af andre AMU, og af de smarteste (højest betalte) universitet.

Så er der arbejdsmarkedet for de, der KAN noget. Det kaldes "sort arbejde".

Arbejdsmarkedet, benævnt "Det Offentlige" gyser jeg, alene ved tanken om at beskrive. Det består mestendels af vennetjenester, misbrug af offentlige betroede midler (skattekroner) og intrigante nedslagtninger af ærlige medarbejdere som kommer til at sladre til pressen ...

... som jo også er et arbejdsmarked; i hvert fald en industri, helt for sig selv.

Den består mestendels af dovne, ofte øjensynligt ordblinde, journalister, som ukritisk skriver fejlbehæftet af efter hinanden.

Apropos praktikpladser/pasningsordninger: Der findes en helt speciel samfundsinstitution for de, som ikke er nævnt i det ovenstående , fordi de ikke rigtigt passer ind i nogen af kategorierne. Her er der virkelig kamp om de kun 179 pladser ...

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×