Hop til indhold
Plotin

Tanker og synsninger

Indlæg: 316    Kommentarer: 892   
Se mere fra Tanker og synsninger

Lidt grund til taknemmelighed har man vel altid ...?

208 visninger

700 meter til et indkøbscenter, hvor butikkerne bugner af varer. (Næsten) hver dag fyldes hylderne op med nye varer.

Penge til at købe varerne for og mobilitet til ved egen hjælp at komme både derover og hjem igen.

 

På vejen derover, ingen, som skyder på, eller overfalder én.

 

Man risikerer ikke at blive anholdt for at købe "forbudte varer".

Faktisk ved kun en selv og butikken, hvilke varer, man har købt.

 

Ingen frygt for, at når man kommer hjem, er ens hjem bombet sønder og sammen og ens familie myrdet.

 

I grunden ret meget at være taknemmelig over! :)8 Kommentarer


Recommended Comments

Ja vi bor i et dejligt land, hvad det angår... Jeg tænker tit over fordelingen, hvorfor det lige er os der bor her, og sådan? Der er meget man ikke forstår, uanset hvor meget uddannelse man så end tager.

Del denne kommentar


Link til kommentar

Ifølge astrologien er der på Jorden mulighed for at sjælen kan leve under netop de forhold, den i denne inkarnation har brug for at lære sig at kende.

Det kan man så afvise som det rene nonsens eller som en mulig forklaring på ulighed i menneskers og dyrs levevilkår, alt efter temperament, overbevisning og livssyn.

Nogle opfatter sågar samfundsinstitutionen ægteskab/parforhold som et led i denne højere plans for sjælens lutring og fremmende dens hang til frigørelse fra lysten til at blive genfødt. :>

Redigeret af Plotin

Del denne kommentar


Link til kommentar

I min pure ungdom tog jeg, blandt så meget andet, af ren nysgerrighed og med allerede dengang erkendt stor appetit på indsigt og ny viden, et 40-timers kursus i Astrologi, hvor jeg lærte noget om tankegangen, filosofien, bag denne "kunst", at lægge og tolke horoskoper.

Astrologiens 50 elementer, "bogstaver", "alfabet", hvoraf Soltegnet, det stjernetegn, hvorunder vi alle er født i ét af de 12 mulige, omtales i populærlitteraturen, "damebladene" ofte som "Dagens/ugens/månedens horoskop"; det rene vrøvl. Det har ingen forvekslingsmulig lighed med et horoskop! Hverken opstilling, eller tolkning af.

Da det tager mindst 20 års intensiv beskæftigelse med,opstilling og tolkning af horoskoper, astrologi, at blive en blot nogenlunde habil astrolog, blev jeg aldrig andet, end en "glad amatør, med en grundlæggende indsigt", hvilket netop var hensigten med at deltage. Til gengæld har underholdningsværdien af at have erhvervet mig lidt af indsigten aldrig fornægtet sig i et muntert selskab, og udgiften til kurset flere gange siden "tjent sig ind". :)

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Jeg må indrømme, at jeg nok mest er typen der ruller med øjnene og laver indforståede blikke til de andre, når kvinden begynder at dele ud af sin astrologiske visdom... Det er jo nok ikke helt fair, eftersom jeg ikke ved nok om emnet til, at jeg på den måde helt kan afvise der skulle være noget om det. Jeg tror på der er en Gud, men der må da være grænser for galskaben? 

Men siden du kalder dig en glad amatør, så må du jo på en eller anden måde tro på, at der findes nogen der rent faktisk kan andet end digte et eventyr?

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Selv meteorologer har vel bare lært sig at læse tegn i - om ikke i hverken Sol, Måne eller stjerner- så af skyer, temperatur tryk og vindretning?

Jeg oplevede selv det underholdende fænomen, du refererer til - kvinder, der udbreder sig om deres uvidenhed om emnet. Ikke helt det samme, som du skriver om, men mindst lige så underholdende.

Jeg tror såmænd ret meget på, at nogle mennesker "kan noget", som ikke alle mennesker kan, endnu ikke har lært sig - om det er at læse horoskoper, i hænder eller i retning af healing, overførsel af energier. I det hele taget konstaterede jeg i sin tid, at langt det meste "hokus-pokus", alternative diagnostik- og behandlingsformer, går ud på "noget med energier". Således skal irisdiagnose gå ud på at identificere krystaldannelse i øjet, som konsekvens af traumatiske oplevelser eller "forkert livsførelse", medførende ophobning af syrer i legemet. Det giver mening, set i forhold til at legemet er et bio-kemisk system af syre-base balancer.

Vi kunne fortsætte tankegangen med en sportsstjerne, for eksempel en fodboldspiller, der er i stand til at "aflæse spillet", en sømand, der kan "læse" havet, eller en biolog/landmand/gartner, der kan aflæse jordens tilstand ud fra de planter, der gror på den.

Ligesom de fleste af os ofte intuitivt kan aflæse et fremmed menneske, vi lige har mødt. Hvem af os har ikke oplevet spontan sym- eller antipati over for en person, vi umuligt på forhånd kan vide noget som helst om?

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar
Tim Hansen

Besvaret (rettet)

Jeg er heller ikke helt afvisende for, at nogle kan noget andre ikke kan. Men det er jo lettere at forholde sig til et geni på en fodboldbane, som man kan måle og teste, og se hvorfor han er på et langt højere niveau end gennemsnittet, og bare blive endnu mere imponeret af mandens evner. 

Meteorologer gætter jo rigtigt meget, ser det ud til for mig som fatter hat og briller... De rammer sjældent midt i skiven, det er i bedste fald der hen ad. Sådan har jeg det også lidt med horoskoper, og de der kan se noget om hvad der er sket i dit liv, hvad der kommer til at ske. Ugebladene har jo nok hjulpet godt med til skepsis, da deres jo passer på alt og alle, som en vejrudsigt også til tider kan. Rigtig meget plat, har måske lukket af for der kan være noget sandhed.

Jeg har det når alt kommer til alt nok også meget godt med at vide, at jeg ikke har svar på noget og at svarene er i noget der er større end mig, uden jeg nødvendigvis behøver kunne definere det.

Redigeret af Tim Hansen
  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

"Enhver er salig i sin tro" - og det kan næppe genere andre end de, der vil, søger og ønsker konfrontationen, blot for konfrontationens egen underholdnings skyld:

Lad os hermed ønske dem god fornøjelse med dét projekt!

Tak for en god og sober debat! :);)

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×