Hop til indhold
LilleSnefnug

Blog LilleSnefnug

Indlæg: 119    Kommentarer: 165   
Se mere fra Blog LilleSnefnug

Den svære samtale

Jeg har fået ny coach på arbejde. Det er sådan, at når man sidder i Callcenter, hvor jeg sidder - og svarer på spørgsmål fra medlemmer der ringer ind, er det ikke altid, at samtalerne er lige nemme - alt afhængigt af hvilket svar de skal have. Vi skal have et længerevarende coaching-relation til den coach vi får tildelt.. Eftersom den coach jeg havde, er på barsel, har jeg fået en ny.

Jeg har i de sidste 3 uger haft det utrolig svært derinde, efter en rigtig dum samtale, hvor jeg virkelig blev svinet til af et medlem, jeg blev fortalt jeg var uduelig til mit arbejde - og meget meget mere. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skulle gøre, hvis jeg ikke havde haft den søde supervisor ved min side, da jeg blev færdig med den samtale. De efterfølgende gange jeg var på arbejde, var det frustrerende, for jeg vidste ikke helt hvad jeg så skulle gøre, med de svære samtaler.

Jeg følte, at hver eneste gang jeg havde en udfordrende samtale, blev jeg fuldstændig blank i hovedet. Jeg blev mere og mere frustreret, og har i den forbindelse klaget min nød om at få en til at hjælpe mig, i min oprindelig coaches fravær. Der fik jeg en midlertidig. Jeg lavede en aftale med ham, og på dagen hvor jeg skulle have coaching skrev jeg og spurgte, om han havde aftalt det med supervisoren i CC. Jeg fik en mail tilbage, om at jeg var tildelt en ny coach. Og igen, igen igen måtte jeg skubbe coachingen. Denne gang til ugen efter.

Det var så i torsdags - hvor min coach var supervisor. Vi aftalte at tage en "forventningsafstemning" og snak omkring det jeg synes er svært, i sådanne samtaler jeg følte jeg blev bombarderet af. Som jeg sagde til ham, har jeg behov for vendinger, eller en måde at styre samtalen på. Jeg har behov for nogle konkrete ting jeg kan sige. Som svar fik jeg:

"Brug det papir med "den gode samtale" du fik, og find 5 udfordrende samtaler der ikke gik, som du forventede". Det papir vi fik udleveret, er godt, og kan selvfølgelig bruges. Det giver mig bare ikke nogle gode formuleringer. Jeg beder ikke om en færdig liste - jeg beder bare om noget man kan sige, også selvfølgelig formulere det, så det passer. Først når jeg har fundet de 5 samtaler jeg kan sende til ham, også vil han finde en dag til at coache. Så endnu engang er det udskudt.

Derudover bad han mig om at starte på en frisk. Det vil jeg også meget gerne. Men hvordan gør jeg lige det, når jeg ikke aner hvad jeg skal sige til et frustreret medlem? Hvad gør man i langt de fleste tilfælde, når man ikke ved hvad man skal sige? Man tier stille! Og det er ikke vejen frem, skal jeg hilse og sige: de bliver stiktossede, når jeg sidder og tier stille. Og jeg kan jo lissom ikke sidde og sige, at det er fordi jeg ikke ved, hvordan man håndterer en svær samtale, fordi jeg har en coach jeg på nuværende tidspunkt ikke ved hvad kan hjælpe mig med. For en gangs skyld savner jeg inderligt min gamle coach.

Jeg fik derudover kommentaren: der er ikke nogen liste, ikke nogen endelige formuleringer. Nej.. Men jeg kan jo heller ikke bare tie stille. Det er sindssygt frustrerende, at jeg ikke aner, hvad jeg skal sige. For jeg får ikke formuleringerne. Jeg beder ikke om en færdig liste - jeg beder om idéer til, hvad man kan sige - ikke en resultatliste.

Samtidig er det ikke smart at lave en coaching-session, når han er i callcenter - man ved der er en tidsbegrænsning. Og at man er nødt til at skære helt ind til benet. Og det er man også. Det er slet ikke det. Men det kunne dælme være rart også at kunne snakke om de ting, der dukker op undervejs.

Jeg sidder tilbage med en følelse af, jeg slet ikke fik det jeg havde behov for, af den coahing. Jeg er frustreret, fordi jeg endnu engang skal vente. Det er ikke fordi jeg har noget imod at skulle finde de samtaler, jeg synes er udfordrende. Men det hjælper ikke på mit issue, lige her og nu. Det at han gerne vil have vi bruger papiret "den gode samtale" og at vi skal finde 5 samtaler, kunne han reelt blot have skrevet til mig i en mail.

Jeg håber det bliver bedre. Ellers bliver det en meget lang coaching - også er jeg nødt til at finde andre måder, at få sparret på. Og så må jeg sparre med en, omkring mine frustrationer, uden for mit arbejde. Også må jeg se, om det kan bære. Ellers må jeg finde ud af, hvad der så skal ske.

Det positive af det her, trods alt, er at jeg er bevidst om hvad jeg ikke har behov for, og måske vigtigst af alt; hvor mit behov er, og hvad jeg mangler.

<30 Kommentarer


Recommended Comments

Der er ingen kommentarer at vise

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×