Hop til indhold
Intetheden

Blog Intetheden

Indlæg: 116    Kommentarer: 66   
Se mere fra Blog Intetheden

Læge besøg

490 visninger

Jeg var til lægen i dag angående angst. Jeg har aldrig nogensinde snakket med en læge omkring det, kun psykologer, men hver gang er jeg blevet spurgt hvorfor jeg ikke har kontaktet en læge angående mine symptomer. For mig har det bare ikke været særlig nemt. Denne lægeaftale er f.eks. bestilt for en måned siden, fordi jeg vidste jeg ville have brug for forberedelsestid - så lang tid kan det faktisk tage mig bare at kunne overskue at tage afsted, fordi jeg er SÅ bange for det. Da jeg så endeligt kom derop, så kunne jeg alligevel ikke holde hverken mine tårer eller mine mange rystelser og knæk på stemmen tilbage. Jeg troede jeg havde forberedt mig nogenlunde mentalt, men det kunne jeg ganske enkelt ikke.

Han stiller mig nogle forskellige spørgsmål, men først og fremmest, så spørger han mig hvordan jeg oplever angsten og jeg begynder at forklare ham, men allerede der kan jeg mærke opgaven er helt uoverskuelig for mig, fordi han sidder og skriver ned samtidig og straks begynder tankerne i mit hoved, som f.eks. hvad skriver han, hvad tænker han om mig, forklarer jeg mig godt nok osv. hvilket forstyrrer mig helt vildt, så jeg får faktisk kun fortalt meget lidt (synes jeg selv) dog var det alligevel nok til, at han fortalte mig at det jeg oplevede blev betegnet som moderat angst. Det irriterede mig lidt, at jeg ikke rigtig følte jeg blev taget seriøst eller fik lov til at forklare mig ordenligt. Det meste af tiden sad han blot og gloede på mig, mens han skrev på sit klikkende tastatur. Jeg ved ikke.. Det var ikke særligt rart og følte ikke jeg blev taget seriøst. Men ja okay - nu har jeg da fået det dumme lægebesøg overstået og fået sat ord på hvad for noget angst jeg oplever.

Nu skal jeg bare have undersøgt de psykologer muligheder, som han rådede mig til.4 Kommentarer


Recommended Comments

Hej

Måske ville det være en hjælp hvis du, når du føler angst, skriver ned hvad du føler og de tanker du har. Du kan så enten sige tingene der står eller give papiret til den du skal snakke med.

Har du råd til en psykolog? Hvis ikke burde du bede din doktor om en henvisning til din lokale distrikt psykriati. De har psykologer du kan tale med gratis.

  • Synes godt om 2

Del denne kommentar


Link til kommentar

Det lyder underligt... Da jeg gik til læge med angst/depression, spurgte hun om det havde hjulpet at tale med en psykolog. Svarede nej og så blev jeg henvist til et hospitalsforløb.

Del denne kommentar


Link til kommentar
Intetheden

Besvaret (rettet)

1 time siden, Lokkeduen skrev:

Det lyder underligt... Da jeg gik til læge med angst/depression, spurgte hun om det havde hjulpet at tale med en psykolog. Svarede nej og så blev jeg henvist til et hospitalsforløb.

Vi har også aftalt at jeg skal komme igen om 2 måneder, for at snakke om hvordan forløbet er gået. Men ja, sagde jo trods alt også jeg havde været hos to psykologer forinden. Umiddelbart tror jeg det er fordi det trods alt "kun" er moderat angst det handler om og at det er derfor jeg skal prøve psykolog igen, men jeg kan ikke svare på det, for har ærlig talt ikke forstand på det.

Redigeret af Intetheden

Del denne kommentar


Link til kommentar

Ligesom med alle andre mennesker, kan der være himmelvid forskel på psykologer. At den ene ikke dúr, behøver ikke betyde, at den næste heller ikke gør...

At du får "diagnosen" moderat angst er altså ikke det samme som at han ikke tror på dig eller har lyttet til dig. Umiddelbart lyder det for mig som om, du ikke "kun" har moderat angst, men i stedet stærk angst, - men måske skyldes kategoriseringen netop, at du ikke fik sagt alt dét, du gerne ville...

Giv psykologen en chance - jeg taler af erfaring. Det er en mega lettelse at få sat ord på!

Pøj pøj *love*

Pips

 

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×