Hop til indhold
Hatten

Hatten

Indlæg: 41    Kommentarer: 60   
Se mere fra Hatten

Den der med tilskuer-virkning

217 visninger

Den har osse et andet navn nemlig Bystander effect. Det er nå der er nogen der (måske) har brug for hjælp men folk rundt omkring vælger at i stedet bare kigge på eller kigge den anden vej... 
Jeg har selv oplevet det dengang jeg fik store epileptiskeanfald hvor hele hjernen slukkede og idag tog jeg mig selv i den da jeg stod og ventede på det tog min mor kom med og der på perrongen sad en ældre dame på en bænk  og rystede og sagde en masse lyd og folk bare kiggede og lod som ingenting.

Jeg gik over til hende og spurgte om jeg måtte sætte mig ved siden af hende og så snakkede jeg lidt med hende og spurgte om hun havde det godt. Det viste sig så at hun havde haft en stroke som gav hende skade på nerverne og det var derfor hun rystede så meget. Hun sad og ventede på sit tog hjem efter at ha været i Göteborg og hilse på sin familie.
 

Men jeg vil gerne vide, hvorfor er det at vi tit vælger at stå og kigge på at folk kommer til skade men vi vælger at ikke gribe ind og hjælpe den personen?
Har i gjort det? Eller har i selv oplevet at i er kommet til skade og folk kigger den anden vej?
Jeg tænker osse på om det er det der sker på festivaler rundt om i verden hvor man tit læser om at der sket voldtægter næsten lige foran folk men de vælger at ikke gribe ind? Altså at vi kan se og høre at noget er galt men vi vælger at bare være tilskuere til det og tror at nogen anden kommer at hjælpe?1 Kommentar


Recommended Comments

Mange mennesker vælger at forholde sig passive, fordi at det er det letteste at gøre. Går man ind i sagen, så er man pludselig en del af noget som kan udvikle sig farligt, og det vil man ikke ind i. Det er let at stå og være nysgerrig, men passiv. Det at handle er svært. 

Nogen gange forholder jeg mig passiv og ligegyldig, mens jeg i andre tilfælde vil vælge at handle. Men jeg er også et menneske med et svingende sind.

Det er et godt emne som du tager op Hatten. Godt skrevet :)

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×