Hop til indhold
jegermaiken

Blog jegermaiken

Indlæg: 106    Kommentarer: 245   
Se mere fra Blog jegermaiken

Bachelor

194 visninger

I går klokken 14.30 græd jeg. Det havde jeg gjort i næsten en halv time - det vil sige hele vejen igennem min mundtlige eksamen i latinamerikansk historie, litteratur og kultur fra 1800 til i dag. Klokken halv tre blev jeg samtidigt (næsten) bachelor. Det var den sidste eksamen i denne omgang - forud for den lå tre skriftlige samt deadline for synopsen til den mundtlige eksamen. Duer ikke til mundtlige prøver, så i det øjeblik eksaminanden før mig kom ud, brød jeg sammen og tudede mig så ellers bare igennem hele eksamen. Underviser og censor tog det pænt, synes jeg. Jeg havde valgt emnet "race- og etnicitetsopfattelse i Latinamerika"; jeg har haft et frygteligt semester, så jeg har slet ikke fulgt med på nogen måde, og jeg har aldrig pjækket så meget tidligere, som jeg har gjort på det her semester. Derfor var jeg også temmelig meget på røven, da vi nåede til eksamen. Havde fint styr på det, jeg selv havde sat op i synopsen, men da vi nåede til dialogen efter min egen præsentation, blev jeg totalt fældet. Heldigvis talte synopsen 1/3 af den endelige karakter, så da den lå til 7, endte jeg med et sammenlagt 02. Havde synopsen ikke talt med, havde jeg ikke fortjent at bestå. Har aldrig før sagt "Jeg ved det ikke" så mange gange før til en eksamen. Det var pinligt ad helvedes til. Men med det rådne semester, jeg har haft med A, ekstrem skoletræthed efter at have afsluttet mit grundfag i januar, eksem, allergi og så videre, så var det faktisk helt, helt acceptabelt. Har aldrig været god til historiefag, så jeg vidste godt, det ville blive grimt. Men jeg bestod - og så kan resten være ligegyldigt. Nu går jeg bare og venter på at få resultatet af de tre skriftlige. Én af dem er jeg temmelig sikker på er gået fint - de to andre er jeg mindre sikker på.

18. maj begyndte jeg at skrive synopsis. Den blev færdig 22. maj. To dage senere, den 24. maj, fik vi klokken 12 frigivet vores eksamen i tekstanalyse og litteraturteori. Den afleverede vi den 31. maj. I mellemtiden havde jeg arbejde, jeg ikke kunne komme af med, to af dagene, og den 26. startede Lilholt-sommeren - og det går man jo ikke glip af - eksamen eller ej. 31. maj var jeg også til distortion for første gang i mit liv. Den 2. juni afleverede jeg synopsen, jeg havde lavet før tekstanalysen. Så var der halvanden uges "ferie", før der den 12. juni var tre timers skriftlig spansk grammatik. Jeg mødtes med min læsegruppe og fik den ud af verden. Det var godt nok knebent med tiden, men det lykkedes - tror jeg. Fredag den 16. juni var der fire timers skriftlig eksamen i skriveværksted, hvor vi fik en artikel udleveret fra "El País" (spansk avis), som vi skulle skrive et resumé af. Det lyder ret ligetil, men det er sværere end som så, synes jeg. Vi har afleveret nogle "eksamensprøver" et par gange i løbet af semestret, som jeg har fucket helt op - så er MEGET spændt på, hvor dårligt det gik. Efter skriveværksted rejste jeg til Jylland for at fejre mine forældres fødselsdag lidt forsinket fredag aften. Som forventet endte det med skænderi og vrede på grund af min far - den kæmpestore idiot. Lørdag rejste jeg til Karup for at tilbringe dagen til Karup Å Marked; festlighederne begyndte klokken 13, og så gik dagen ellers i høj solskin med solcreme på og en masse øl, grøn Gajol, Queen Machine og Johnny Logan, mens vi ventede på Lilholt. Pludselig blev jeg bare pisse vred på mine to veninder; det er en lang historie, men jeg kunne pludselig slet ikke overskue at være der. Vi hilste på trommeslager og pianist bagefter, som begge kommenterede på, at jeg havde set mærkelig ud under koncerten. Hvad siger man? De blev spist af med, at jeg bare var træt. Efterfølgende har jeg fået snakket med begge piger om det, og vi er ok igen. Nogenlunde. Søndag rejste jeg til KBH igen, og så var der den sidste eksamen i går den 20. juni. Ved ikke, hvornår de skriftlige prøver kommer tilbage, men jeg er faktisk lidt ligeglad. JEG HAR SOMMERFERIE!!!

A og jeg er begyndt at snakke lidt sammen igen. Og vi har aftalt at mødes i næste uge. Det bliver spændende. Jeg ved, det bliver svært - fordi vi bliver nødt til at snakke om "os". Jeg kan ikke begynde at se ham igen, hvis han stadig ikke ved, hvad han vil. Jeg vil ham SÅ GERNE ... men alt det andet rod gør alt for ondt. Vi skal mødes inde ved søerne i KBH på cykel - så har han en idé til at fejre min eksamen - som en overraskelse. Det lyder MEGET kæresteagtigt, men jeg tør ikke tro eller håbe på noget som helst.

I dag har jeg bare tilbragt dagen i sengen med Brødrene Mortensens Jul på DVD - det ÉR vel ferie ;-) 

I september begynder kandidaten.0 Kommentarer


Recommended Comments

Der er ingen kommentarer at vise

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×