Hop til indhold
Plotin

Tanker og synsninger

Indlæg: 316    Kommentarer: 892   
Se mere fra Tanker og synsninger

SU - for nogle, men ikke alle, en overset indtægtskilde

179 visninger

Er man syg og kan af den grund hverken arbejde eller magte at tage en uddannelse er SU heller ikke en mulig indtægtskilde.

 

For alle andre er SU en ofte overset indtægtskilde, som mange lader gå upåagtet til spilde.

 

Er man derude, hvor end ikke kontanthjælp er en mulighed på grund af at man er i et ægteskab, hvori man rammes af reglen om gensidig forsørgelsespligt mellem ægtefæller, er SU stadig en mulighed for at skaffe sig selvstændig indtægt. Man har oven i købet mulighed for, ud over SU' en, at have en forholdsvis stor sideløbende indtægt ved lønindkomst, samt, hvis man har et økonomisk fornuftigt begrundet behov for det, muligheden for at optage SU-lån til en rente, der ligger under bankernes renteniveau for forbrugslån.

 

Niveauet for SU kan forekomme nogle at være for lavt. Det kan der være mange argumenter både for og imod. Men hvis alternativet er 0 kr. i indtægt må selv SU-beløbet forekomme de fleste attraktivt?

 

Kombineret med udsigten til et fremtidigt indtægtsgivende job efter afsluttet uddannelse, såfremt man har valgt en uddannelse med gode beskæftigelsesudsigter, vil kunne vise sig at have været en rigtig god investering i sig selv.

 

Har man i forvejen en uddannelse og i den forbindelse forbrugt af sine SU-klip vil resten ikke kunne dække et helt uddannelsesforløb. Men: Når man på SU en god bid hen ad vejen, ideelt set til en bachelorgrad, er vejen til en afsluttede kandidatgrad nok også økonomisk realistisk?5 Kommentarer


Recommended Comments

Tim Hansen

Besvaret (rettet)

Nej nej nej nej nej !! :-O

Hvad skal vi med flere kandidater, har vi da ikke bøvl nok med de vi allerede har? Vi har brug for mange, ja tusinder af HK'er, det kræver da ingen kandidat :storsmil:

Vi skal tilbage til noget god gammeldags service, og det har vi dælme ikke fået siden en eller anden tosse sagde, at vi skulle være verdensmester i alt! Tossen hed vist nok noget med Fjog :-/ Vi har aldrig nogensinde været verdensmester i noget som helst, lige bortset fra damehåndbold, nu er det jo også ret nemt at blive verdensmester i, når ingen andre lande går op i det! Det behøver vi nu heller ikke være, vi er et lille bitte land, og burde få en ydmyghed der passer til vores størrelse. 

Jeg gider ikke mere hjernelamt digitalisering, med hovedet mellem benene, nu vil jeg have lov til at tale med noget så gammeldags som et menneske, når jeg ringer til SKAT! Hvad med for en gangs skyld, at lade andre lave begynderfejlene, så det ikke hvergang er de dumme danskere der skal betale for det? 

Så ikke flere kandidater tak, det er da noget fanden har skabt!

Redigeret af Tim Hansen
  • Synes godt om 2

Del denne kommentar


Link til kommentar

Nu KAN man jo godt kandidere til noget mere nyttigt, end Djøffer!

Psykiater, psykolog eller - hvis det VIRKELIG skulle have nogen effekt: Datalog! Altså sådan nogle, der VIRKELIG har forstand på, forståelse for og evner til at udvikle it-systemer; der VIRKER!

Cand. mag.' er er det nok ret ligegyldigt at producere flere af: De unge, der lander i gymnasiet, har jo allievel den opfattelse, at de i forvejen ved alt, hvad der er værd at vide!

En opfattelse, deres lærere i grundskolen næppe ville kunne erklære sig enige med dem i?
Deres forældre, til gengæld, uden for enhver tvivl! >:/

Men på ét eller andet tidspunkt MÅ den forældreindflydelse vel stoppe og en gryende realitetsforståelse indtræffe hos de overforkælede små poder? :-/

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Jeg indrømmer, at jeg ikke er SÅ meget inde i de forskellige uddannelser... Jeg kender en der blev Cand. Mag. Han har gemt sig på et kommunekontor lige siden, det er da lidt hen af det jeg ser som problemet, men jeg ved naturligvis ikke, hvad man KAN bruge den til.

Tja jo måske, man kunne udvikle noget der virker, men jeg må tilstå jeg er en af dem der ikke griner af Grækenland, men snare synes vi kan lære noget af dem. Hvorfor skal mennesker absolut erstattes med systemer? Nede i de varme lande, der forstår man hvad service i virkeligheden vil sige, her hjælper de ældre mennesker op af stolen, og sørger for de ikke går helt tabt i det samfund de er en del af. Jeg vat i Fakta i går, hvor de jo har det der mønt halløj, og der kom en hjemløs ind og spurgte om han måtte få talt hans mønter op, når køen var væk, hvortil den unge mand ved kassen resolut sagde, "Jeg tager da dig nu" Hvilket var meget rimeligt, da han trods alt også havde stået i kø.- Den slags butikker vil jeg gerne handle i, og jeg ville ønske det var reglen og ikke en undtagelse! 

Jeg ved godt det ikke var det dit indlæg handler om, beklager jeg tog den i en anden retning... Du har selvfølgelig ret i, at det da er en mulighed i sær den yngre del af befolkningen bør udnytte, nu vi bor i et land som Danmark, hvor vi har et meget generøst uddannelsesystem, andet er jo nærmest spild af liv.

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Jah, du tog mit indlæg i en anden retning, end det var tænkt og formuleret.

Og ...? :-O

Det er vi vist en hel del herinde, der har for vane? I hvert fald ofte forfalder nogle af os nogle gange til at lade en kommentar havne i en helt anden grøft, end det oprindelige indlæg tilsiger? :storsmil:

Men du er jo nu kommet på rette spor igen - såh: Alt forladt, i det mindste for denne ene gangs skyld! ;)

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×