Hop til indhold
Centrum

Blog Centrum

Indlæg: 354    Kommentarer: 826   
Se mere fra Blog Centrum

Mit brev til ministeren.

197 visninger

Det her er en besked til alle der er så heldige at få et arbejde: tænk dig om inden du melder dig i fuldtidsjob.

Inden jeg meldte mig i job fik jeg den højeste dagpengetakst.

Nu har jeg så arbejdet nok til at jeg igen har optjent en helt ny dagpengeperiode, MEN...

nu hvor jeg så faldt i timer, meldte mig delvis ledig og igen har brug for supplerende, så er jeg blevet nedsat med 3600 kr. om måneden ifølge den nye beregning af dagpenge som skal foretages når man har arbejdet 1924 timer.

Set i bakspejlet så skulle jeg have undladt at melde mig i arbejde og være forblevet ledig, på papiret, igennem sommeren. Jeg skulle have fortsat med at udfylde mit dagpengekort, hver måned og så have søgt arbejde i de uger hvor jeg ikke var fuld tid. Dem har der så ingen været af siden midt i maj.

Er virkelig blevet røvrendt af systemet...sådan føles det ihvertfald lige nu for der er absolut intet jeg kan gøre.

Så alle jer derude...tænk jer om inden i tager et deltidsjob. Det kan blive ret dyrt i den sidste ende også selvom det giver fuldtid i en periode eller rettere netop hvis det giver fuldtid i en periode.

 

 

Sådan har jeg lige skrevet på facebook og det her nede under er mit brev til vores beskæftigelsesminister.

 

 

Jeg synes lige jeg vil sende dig lidt information om hvordan den virkelig verden ser ud for sådan et almindeligt menneske som mig:

 

Jeg gik ned med stress i 2015 og mistede mit arbejde. Siden kom jeg i praktik efterfulgt af løntilskud, som desværre ikke gav arbejde i sidste ende.

 

I februar i år, helt præcis d. 13, fik jeg et deltidsjob og fik lov at få supplerende dagpenge. D. 18 maj kunne jeg så melde mig i fuldtidsarbejde, for en periode, og den periode varede så til i mandags d. 14 august. 

 

Nu er jeg så igen meldt delvis ledig og har 20 uger jeg kan få supplerende i. Mit arbejde giver mig stadig enkelte uger på fuldtid, men det varer ikke ved.

 

Samtidig fik jeg brev om at jeg har arbejdet nok til at optjene en ny dagpengeperiode (1924 timer) og ja jeg har arbejdet en vis legemesdel ud af bukserne hen over sommeren netop for det. 

 

Jeg fik så også et brev der oplyste mig at min nye dagpengesats, beregnet efter de nye regler, vil give mig 3600 kr. mindre pr. mdr. end jeg fik inden jeg gik på fuldtid.

 

Så nu har jeg arbejdet hårdt hele sommeren, været en god samfundsborger der har været i fuldtidsjob, betalt min skat og ikke ligget nogen til last og så skal jeg, fremadrettet betale en "bøde" for dette på 3600 kr. hver måned. Til gengæld for denne nedsættelse skal jeg fortsat stå til rådighed, jeg skal søge x antal jobs og gå til alle møder, hvor det forventes at jeg smiler og tager det arbejde der evt. tilbydes.

 

Der er kommet nye regler pr. 1 juli 2017. Disse regler skulle gøre det mere attraktivt at tage periodiske korte jobs. 

 

Jeg vil gerne vide hvor det attraktive i det er? 

 

Hvordan skal det gavne en ledig hvis det ender med en nedsættelse af dagpengesatsen?5 Kommentarer


Recommended Comments

Godt stillet spørgsmål!

Men svaret må indtil videre blæse i vinden - især, hvis man søger et svar, der vil kunne give mening for ikke økonomisk velbjergede politikere højt hævet over folket bag Christiansborgs tykke mure.

  • Synes godt om 2

Del denne kommentar


Link til kommentar

"Frem til 1. juli 2017 beregner vi din dagpengesats på baggrund af din løn i de seneste 3 måneder, før du blev ledig. Har du haft en lavere løn end vanligt i den periode, kan du altså risikere en lav dagpengesats. Det er de principper, de nye dagpengeregler nu gør op med. De nye beregningsregler gælder for dig, der melder dig ledig 1. juli 2017 eller herefter. 

Fra 1. juli 2017 beregner vi sats ud fra dine 12 måneder med højest indtægt 
Fremover skal vi beregne din dagpengesats som et gennemsnit af din løn i de 12 måneder, hvor du har haft den højeste indtægt, inden for de seneste 24 måneder. Din sats bliver dermed beregnet på et grundlag, der afspejler din gennemsnitlige indtægt over en længere periode. Har du haft måneder med merarbejde, eller har du fået bonus, kan det altså hjælpe dig til en højere sats."

Dette er sakset fra Foa

 

  • Synes godt om 2

Del denne kommentar


Link til kommentar

Det er så præcis der jeg, efter lang snak med a-kassen ikke fik vejledning. Eneste melding jeg har fået, efterfølgende, er et "vi vidste ikke helt hvad der ville ske efter 1 juli". Som du skriver det så betyder det jo at jeg er blevet bevidst løjet for.

Centrum

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Problemet er bare den, at verden er skruet sådan sammen, at

- klager du over A-kassen, så undersøger A-kassen klagen

- klager du over læger, så undersøger læger klagen

- klager du over politiet, så undersøger politiet klagen

-klager du over politikere, så undersøger politikere klagen

- osv. osv. osv. ovs. ----------

Et bundrådet samfund, hvor de rige bliver rigere, og de fattige bliver fattigere... Vi har ganske enkelt ingen muligheder, end ikke pressen er uafhængig, men er også ejet af de rige.

  • Synes godt om 2

Del denne kommentar


Link til kommentar
Den hudløs ærlige

Besvaret

Danmark er ikke et velfærdssamfund men et kvælfærdssamfund. Halvt kapitalistisk og halvt kommunistisk, hvor staten deler penge ud efter forgodtbefindende. 
Men primært er det blevet til en formynderstat hvor borgerne er slaver af Moder stat. 

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×