Hop til indhold
Hatten

Hatten

Indlæg: 41    Kommentarer: 60   
Se mere fra Hatten

Jeg afslører måske mig selv nu, men...

317 visninger

Ok. Jeg kommer ude fra vestegnen og jeg har været i Albertslund centret mere end en gang og har ret tit været i slagter karl johan sammen med min mor for at købe kød og pålæg. Og jeg har osse mere end en gang fået en rød pølse til at spise på vej hjem.
Og hold kæft hvor jeg dog savner at ha' en rigtig slagter i nærheden hvor man ligsom kan købe godt kød og man kan osse få det afpudset(?) om man ikke kan finde ud af sådan noget selv. Det bedste fra slagter karl johan, ivertfald enligt mig, er de røde pølser, leverpostej og skinkesalat og jeg kan huske at kødet vi købte altid var godt mørt. Men jeg husker mest de røde pølser og pålægget.

Jeg synes at det er latterligt at en gruppe veganer skal shitstorme den venlige slagters facebook side med lort om at man ikke kan købe vegansk mad der og give dem en lav score på facebook hvilket jo så gør at de mister nye kunder (selvom nu er deres score jo så kommet op på 4,9 stjerner, igen).
Hvem fanden får idén at man skal kunne købe vegetarisk mad hos en der ligesom arbejder specielt med kød?! Og helt seriøst deres lille idé har bare gjort at slagter karl johan har fået endu mere, gratis reklame hvilket jo så osse er hvad jeg sidder og laver lige nu om man tænker på den måde. Men nej det er ikke reklame det her, det er bare mig der tænker på noget fra min barndom som jeg faktiskt savner og jeg ønsker at jeg bare lige kunne tage ud til vestegnen og købe kød der for kød koster krafthedme en halv formue heroppe i Sverige!

500g hakket oksekød koster 58-86 kr/per pakke alt efter hvilken kvalitet man vil ha' på sit kød... Hakket svinekød koster ca. 55kr/500g.

Nåja! En ting til jeg huske fra min barndom som vi købte hos slagter karl johan er medisterpølse! Det savner jeg krafthedme meget for det er ikke tit at de har det på netto heroppe og de ved ikke hvordan man laver medister! De kan lave en masse andre slags pølser og 2/3 af de pølser kan ikke spises.... 

 

Nå, jeg skal stoppe med at klage og tænke på sådan nogen ting fra min barndom men jeg savner det krafthedme meget!
 

 9 Kommentarer


Recommended Comments

Jeg troede du var fra Sverige, det mener jeg du skrev engang :)

Til dit indlæg...så har jeg meget lidt respekt for mennesker, der mener de skal bestemme hvilken mad andre putter i munden, udfra deres egen overbevisning. 

Fred være med dem der vælger at være vegetar, veganer eller andet, men vi har alle et frit valg og at intimiderer andre på den konto, er slet ikke ok.

Centrum

  • Synes godt om 2

Del denne kommentar


Link til kommentar

Jeg har boet i Sverige siden 2006 men er født i Danmark ude på vestegnen ikke så langt fra lille Albertslund. 

En ting jeg hader med nogen mennesker er nå de kommer med det som ret tit er falsk propaganda om det andre mennesker spiser. 

Endu værre er det med dem der viser falske eller kun en del af et billed af noget...

Et eksempel er et billed af en gris fra en grisefarm ikke så langt fra hvor jeg bor hvor der er nogen der har lavet inbrud der og taget billed på en gris som ligger i et hjørne på et betonggulv. Det de ikke viser er at rundt om grisen er der en masse hø og andet blødt og der er skam osse vand til den  og den kunne osse komme udenfor men det var ca 32 grader udenfor så gæt selv hvorfor grisen lå inde på det kolde golv... 

 

  • Synes godt om 3

Del denne kommentar


Link til kommentar

Jeg stoler generelt ikke på mennesker, der ikke indtager kød - det er sgu noget mærkelig noget 8-| I sær godt kød, som du skriver om, er da i særdeleshed noget man bør skatte. Omvendt kan jeg heller ikke bruge til noget, den måde vi generelt behandler dyr, simpelthen fordi kød skal være så billigt som overhovedet muligt. 5 kyllinger for 100 kroner, kan et hvert menneske jo regne ud, ikke kan lade sig gøre på en forsvarlig måde... Det er noget forbandet svineri, i sær fordi vi har så mange penge som vi har, vi vil bare have det hele, og ingen kan jo se vi spiser skravel kød, og ikke kød af en ordenlig kvalitet (hvor dyrevelfærd på alle måder er i indeover), så det gider folk ikke bruge penge på. Det er jo stort set kun discount der overlever, det er lidt trist at se på. 

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Landmændene har det bestemt ikke nemt i disse dage. Når man ser på priserne på kød i supermarkederne, har jeg virkelig svært ved at se, hvordan det kan løbe rundt, når alle i distributionskæden har fået deres andel. Men vi er en befolkning der heller bruger 10.000 på et nyt TV, end at investere på bedre kvalitetsmad. Derfor er det ikke så mærkeligt, at der er ulvehyl i natten hver gang der tale om højere pris på kød.

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Veganer eller vegetar bliver min hustru og jeg aldrig, slet ikke efter jeg er begyndt, at tilberede kødet sous vide. Nu får vi en god steak der er 100% mørt og fantastisk velsmagende.

Herude ved Vestkysten har det været meget svært, at finde en rigtig god slagter, men det lykkedes os sidste år. F.eks. kan vi få en skøn hakkebøf, hvor man kan bide igennem første gang:storsmil:  Det er blevet meget slemt med kvaliteten af kød i supermarkeder, deres oksefars virker langt bedre som en gummibold.

Jeg bruger timer på god og nærende mad, så det er ikke et spørgsmål om prisen hvad kødet må koste.

 

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Ikke alle har råd...det er der mange der glemmer i deres iver efter at råbe op om at alt skal være bedste kvalitet og/eller det ikke er ok at handle den billigere vare.

Ikke alle har penge til at vælge og vrage, men jeg er sikker på at flertallet gerne ville have sådanne muligheder.

Så alle jer, højt på strå, der mener at man skal tænke i velfærd, kvalitet og ihvertfald aldrig købe 5 kyllinger for en hund (alle ved at de har haft et lorteliv) eller at det er synd for de børn der arbejder i F.eks Indien...ikke alle har råd og hvor provokerende i end vil finde det, så ville verden se helt anderledes ud hvis alle købte fairtraide, bedste kvaliteter og afstod fra at købe varer, hvor den, der bearbejdede varen, ikke fik en ordentlig løn. Mange glemmer at uanset løn og arbejdsforhold rundt om i verden, så er det deres eneste mulighed for at tjene til dagen og vejen. For mange er det et spørgsmål om mad eller ej, den ene dag...hver eneste dag.

Jeg køber ikke 5 kyllinger for en hund....og jeg forsøger at spise fornuftigt og varieret. Jeg køber helst dansk, aldrig polsk, engang sjælden gang tysk eller hollandsk, men aldrig kød fra østen og sådan kunne jeg blive ved. Til gengæld køber jeg "gammel mad"...datovarer i alle afskygninger. Mine æg henter jeg på landet fordi jeg har bil og kan...men mange har ingen bil og ikke den mulighed.

I det hele taget handler alt om muligheder og ikke om hvad der er rigtigt og forkert. Vi gør alle hvad vi finder rigtigt for os selv og det er, i min verden, helt ok så længe man ikke pådutter alle andre hvad der er rigtigt og forkert...hvad man kan tillade sig eller ej...

Så ja, kød er dyrt, men jeg har nu aldrig fået noget der lignede eller mindede om gummibolde, i konsistens, jeg har heller aldrig brugt 10000 på tv eller andet for de penge har jeg ikke og landmænd har, undskyld mig, selv valgt erhvervet og nej det er ikke et nemt erhverv, men nu stiger mælken og fløden koster allerede en 20ér. Dermed sluttede mit flødeforbrug...så måske det i sidste ende ikke gavner. Højere priser = færrer kunder=mindre omsætning...hmmm....det er ihvertfald slut med hjemmelavet is her i huset medmindre fløden sælges på dato. Det er mine valg og i står alle frit for at vælge hvordan i lever jeres liv.

Centrum

 

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Til gengæld vil de gerne betale 650 kr. for den store tv-pakke, 1500 kr. til cigaretter, betale til diverse onlinetjenester osv. Det er et spørgsmål om prioritering, og det var sådan set bare det jeg skrev. Jeg har min holdning til hvad der er vigtig for et samfund, og du kan så have en anden. Jeg kan vise dig billeder af deforme grise,  født med indvolde udenfor kroppen, en tunge som dine lår og mange andre deformer, som de har fået pga. genmotifiseret soja, som er forbudt at dyrke i Danmark. Jeg siger bare, at jeg for en SIKKERHEDS skyld køber økologisk, hvad du vælger er dit valg.

Del denne kommentar


Link til kommentar

@Tim Hansen 

Jeg er en af dem der ikke har råd og desværre må jeg meddele dig at jeg ingen tv-pakke har overhovedet, betaler heller ikke til nogen online-tjenester eller andet. Jeg har internet til 200 kr. om måneden, pt. er det min søn der betaler, jeg ryger og drikker ikke...såååå den holder ikke helt.

Centrum

 

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×