Hop til indhold

Arbejde

199 visninger

Hvordan får man et arbejde ?

Det er mit store spørgsmål lige nu. Hvordan hulen får man et arbejde ?

Udover at søge som jeg gør hele tiden. Jeg skriver jobansøgninger, har været rundt med nogen og har været i praktik nok 10 gange uden det har givet noget og nu er jeg simpelthen ved at miste tålmodigheden.

Jeg er simpelthen ved at gå ned på det, for jeg vil bare have et job, men kan ikke få noget. Det eneste man hører når man er i praktik er det kan jo godt være at man kan blive fastansat men så sker der ikke noget alligevel og når man kommer på jobcenteret får man bare at vide at man skal op på hesten igen. Jeg har været i et utal af praktikforløb og et utal af jobsøgningskurser.

Så mit spørgsmål er : Hvordan får jeg et arbejde ? Er der nogen der har en god opskrift på det ?11 Kommentarer


Recommended Comments

Det bedste råd, jeg vil kunne give dig, er at forhøre dig hos arbejdsgivere, du tidligere har været i kontakt med.

 

De vil kunne fortælle dig, om du eventuelt mangler kvalifikationer, som du så vil kunne skaffe dig, eventuelt med hjælp fra jobcentret.

 

Kontakter man en arbejdsgiver med henblik på en samtale om at få et job er det ret let for arbejdsgiveren at afvise en sådan samtale med henvisning til, at virksomheden i øjeblikket ikke har brug for yderligere arbejdskraft.

 

Et telefonisk afslag på en jobsamtale er sjældent den bedste besked at modtage, men en god arbejdsgiver formår ofte at give en begrundelse, man vil kunne forholde sig til.

 

Enhver information, du vil kunne få fra en i sin tid potentiel arbejdsgiver, du har søgt job hos eller er blevet fyret af, vil kunne komme dig til gavn i din videre søgning.

 

Det kan være en personlig overvindelse at opsøge en arbejdsgiver, der har afvist en som medarbejder, men det er til gengæld lige dér den bedste kilde til viden findes.

 

Business is business, og den forekommer ikke altid en lige logisk eller en forekommende helt rimelig afgørelse, når det blev et afslag. Men der, og kun der, er det muligt at afdække baggrunden for afslaget.

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Jeg synes det lyder meget fornuftigt, det Plotin skriver, selv ved jeg det egentlig ikke rigtig. Jeg har altid bare søgt det arbejde jeg ville have, og fået det, så det har egentlig ikke været særligt svært, hverken at få eller beholde et arbejde. Nu skriver du jo ikke meget om, hvad du forventer af et job, det kan jo gøre en stor forskel, om dine forventninger står mål med din indsats, og altså dine kvalifikationer.

Del denne kommentar


Link til kommentar

Først vil jeg sige at det @Plotin siger, nok er den fornuftigste fremgangs måde. For, og jeg er ked af at sige det, men du @DenGuleGummiAnd er blevet en del af statens slave hær.Du tjener nu stor kapitalen og har intet at skulle have sagt. Det forvendes at du bliver der til du dør eller går på pension. For som vi alle ved skal der jo være råd til skattelettelser for de rige og "kulturberigerne".

Sådan som loven ser ud nu, kan en virksomhed få 1 praktikant for hver 5 medarbejder de har. Når så praktikanten stopper, får de bare en ny. Hvorfor skulle de ansætte nogen, når de kan få gratis arbejdskraft fra kommunen?

Det er et fucking sygt system, der udnytter mennesker. Det bliver bare ikke ændret foreløbigt for det er ikke i de virkelige maghaveres interesse.

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Jeg har lige været i praktik på et lager, hvor jeg skulle pakke tøj som skulle sendes ud til kunder og mens jeg var der kom der en anden i praktik og da jeg holdt op kom der en ny i stedet for mig.

Jeg synes bare det er møgirriterende med alt det praktik og groft at det bare kan blive udnyttet sådan som det gør.

Der hvor jeg var praktik, fik jeg også at vide at min chef gerne ville have mig fastansat, men så var der lige pludselig ikke penge til det, men der var penge til at fastansætte tre andre damer i deres butik. Ja så føler man sig heller ikke helt dum og godt udnyttet.

Altså jeg kunne virkelig godt tænke mig at arbejde i en butik. Meget gerne et supermarked, hvor jeg kan sidde ved kassen, for det kan jeg godt lide. De gange jeg har været i praktik i butikker, har jeg siddet ved kassen og jeg synes det er så hyggeligt. Jeg er hurtig til at lære nye ting og det får jeg også at vide at jeg er.

Men ja, det er vel bare op på hesten igen og søge igen igen.

 

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar
Tim Hansen

Besvaret (rettet)

Ja det er jo ikke fordi du har urealistiske forventninger, men ja vi kender jo alle til den med praktikken, det har jeg heldigvis selv været forskånet for... Jeg har selv en teori om, at det gælder om at bide sig fast i markedet, og så simpelt flytte fra job til job, og undgå pausen i mellem... Det er jo sådan det har været for mig selv, og jeg har til nu, aldrig haft de problemer jeg kan se mange render ind i, når de af en eller anden grund havner i ledighed.

Ja der er nok ikke andet for - igen, igen, igen og aldrig nogensinde giver op, det vil på et tidspunkt lykkes, også for dig.

Redigeret af Tim Hansen

Del denne kommentar


Link til kommentar

Jeg synes bare det er så svært at holde gejsten oppe, når man får afslag på afslag på sine jobansøgninger og bare bliver brugt til praktik.

Jeg vil bare gerne have et rigtigt job hvor jeg er glad for at være, men det kommer vel.  

Del denne kommentar


Link til kommentar

Arbejdsmarkedet er en pudsig størrelse:

 

På den ene side et helt frit marked, hvor alle kan købe og sælge arbejdskraft til priser, som principielt kun reguleres af udbud/efterspørgsel og overenskomster.

 

På den anden side har det samme marked også et lukket kredsløb, hvortil kun få særligt inviterede har adgang. Det er typisk arbejdsmarkedets ledelsessektor og virksomhedernes ejerkredse, hvor vennetjenester langt mere end frie markedsforhold regulerer både udbud og priser, lønninger og andre kilder til indtægt, mulighed for karrierespring og i realiteten styrer udbuddet af lønmodtagerstillinger, hvortil "almindeligt dødelige lønmodtagere kan få adgang".

 

Enhver privat arbejdsgiver kan frit oprette og nedlægge stillinger, kun bestemt af økonomien i foretagendet.

 

Det er således, i hvert fald teoretisk, muligt at overtale en arbejdsgiver til at give én en ansættelse, såfremt man har den rette "vare" at tilbyde den pågældende virksomhed.

Del denne kommentar


Link til kommentar
6 timer siden, DenGuleGummiAnd skrev:

Jeg synes bare det er så svært at holde gejsten oppe, når man får afslag på afslag på sine jobansøgninger og bare bliver brugt til praktik.

Jeg vil bare gerne have et rigtigt job hvor jeg er glad for at være, men det kommer vel.  

Ja det forstår jeg, men det er et svært system at gennemskue... Jeg synes mest udefra, det ser ud til de alle helst bruger ungarbejdere, lige med undtagelse af Aldi, som ser ud til at have fundet ud af, at den billige arbejdskraft også er tilsvarende ringe. Der er jo dog altid brug for voksne, så giv ikke op, det må jo lykkes på et tidspunkt.

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Det er virkelig et svært system at gennemskue.

Altså man hører jo at praktik er vejen frem, men det synes jeg sgu bare ikke. Jeg kender ikke nogen der har været i praktik der er blevet fastansat. Man kommer bare videre til den næste praktik når tiden er løbet ud der hvor man er.

Jeg er den type der passer mit praktik/arbejde. Jeg kommer til tiden, går til tiden, er så godt som aldrig syg, beder aldrig om fri og brokker mig ikke over noget, og alligevel kan jeg ikke blive fastansat nogen som helst steder ( og nej jeg er ikke en fedterøv ).

Men jeg søger da hele tiden men det er bare rigtig svært at bevare gejsten når man får nej hele tiden.

  • Synes godt om 2

Del denne kommentar


Link til kommentar
Den hudløs ærlige

Besvaret

Kan du tage et hvilket som helst job eller har du været så uheldig at du kun kan tage f.eks. skånejob eller flex jobs?

Del denne kommentar


Link til kommentar
På ‎29‎-‎08‎-‎2017 at 16:26 , Den hudløs ærlige skrev:

Kan du tage et hvilket som helst job eller har du været så uheldig at du kun kan tage f.eks. skånejob eller flex jobs?

Egentlig kunne jeg godt tage et hvilket som helst job.

Jeg søger job mellem 30-37 timer om ugen.

Og undskyld jeg først svarer nu, Den hudløs ærlige, men der har lige været nogle ting :)

Men jeg søger arbejde som butiksassistent, lager og det er som " almindeligt " arbejde.

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×