Hop til indhold
Plotin

Tanker og synsninger

Indlæg: 316    Kommentarer: 892   
Se mere fra Tanker og synsninger

Seksualundervisning, nu og i 70' erne

218 visninger

Børn er altså ikke gjort af skrøbeligt glas!

 

Ord, udtryk, begreber, disses benyttelse og funktion i sproget, er det skolens opgave at undervise dem i, tale med dem om.

 

Min fedeste oplevelse, for mig lidt chokerende men også hylende morsom, var pigernes, i en 4. klasse, som jeg havde stillet opgaven: Skriv ned, alle de ord og udtryk, I kan finde på for det, henholdsvis drengene og pigerne har mellem benene, svar på, efter at de havde spurgt ind til, om det SKULLE være nogle eksisterende ord og betegnelser, og havde fået lov til at bruge deres fantasi og kreative evner: "Robåden og Bermudatrekanten!".

 

GULP! Det tegnede ikke godt for drengene i dén klasse!

Til gengæld hylede pigerne af grin over de drenge, der måtte spørge ind til, hvordan lige dét skulle forstås.

 

Vi overgik, med drengenes fulde tilslutning, hurtigt til et andet emne for undervisningen! :-D

 

https://www.dr.dk/levnu/boern/mor-om-70er-boernebog-om-sex-graenseoverskridende-laese-mine-boern

 1 Kommentar


Recommended Comments

Jeg tror vores verden er blevet både nøgenforskrækkede og sexforskrækkede ihvertfald når det kommer til samtale med vores børn. 

Personligt mener jeg der er mange måder at tilgå dette emne og samtidig lære børnene et og andet. Det behøver jo ikke foregå som det mange kalder "samtalen" hvor det bliver pinligt og akavet.

Jeg er tilhænger af at kalde en spade for en spade og en skovl for en skovl. Derfor er mine børn vant til at jeg færdes uden tøj på til og fra bad, vi kan dele badeværelse (hvilket kan være en nødvendighed når man er 4 børn, en voksen og kun et badeværelse og dermed er nøgenhed ikke noget der chokere dem.

Samtalemæssigt så joker vi med sex, laver grin med emnet og indimellem sniger der sig så lidt alvor ind. Alt i alt en god balance. Der er så heller ingen af mine børn der kan skræmmes af en blotter...jeg er ret sikker på de ville have en bemærkning og et grin klar såfremt en sådan oplevelse ville komme til dem.

Som forældre kan man gøre sine børn stærke ved at lade dem vokse op med viden og indsigt eller man kan gøre sine børn til uvidende individer ved at lade dem leve et liv hvor der er ting man ikke taler om. Børn har godt af at se forældre skændes, blive gode venner, kysse og udvise nærhed. Alt det med at vi ikke kysser foran børnene, der er ting der ikke tales om og uvenskab gemmes væk alene for at undgå at de tager skade eller får traumer...har den modsatte effekt. Man kan være så "god" at det kan være direkte skadeligt..

Bare min mening :)

Centrum

 

  • Synes godt om 3

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×