Hop til indhold
Centrum

Blog Centrum

Indlæg: 354    Kommentarer: 826   
Se mere fra Blog Centrum

Svampe.

248 visninger

For mange år siden samlede jeg svampe. Jeg havde en plakat og en bog så jeg kunne holde nogenlunde styr på hvilke der kunne spises og hvilke der ikke kunne. 

Nu hvor jeg er endt på landet igen og det endda med en masse skov (som oven i købet er mine helt egen), så er jeg jo begyndt at finde svampe når jeg går tur om morgenen. Jeg er ret sikker på at dem jeg fandt idag og for første gang høstede af, er spiselige, men jeg fandt også denne her som jeg ikke kan finde noget om nogen steder. Måske der er nogen herinde der kender den? Den vokser i et meget begrænset område i skoven og jeg er ret sikker på at den ikke er spiselig. Den ser ret klam ud.

 

21740322_10214035306700755_7431872588747380902_n.jpg3 Kommentarer


Recommended Comments

Det er en svamp i familjen phallus som er ikke spiselige svampe... Et andet navn for phallus er stinksvamp der svampen præstepik er med. 

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Ja det er en hunde-stinksvamp er jeg også nået frem til efter at have henvendt mig flere steder. Den er indført i 1888, så er ikke så "gammel" :) og også ret sjælden. Den vokser også kun det ene sted i skoven så eftersom den kræver meget økologisk grobund, så må der jo være det lige præcis der, men tak for svar :)

Del denne kommentar


Link til kommentar

Præstepik? :-O

Uha, pas på, @Centrum! Mangt en jomfru er op igennem tiderne kommet i slem ulykke ved uforsigtig omgang med sådan én, og den må i hvert fald under ingen omstændigheder tages i munden! :-S :P

Ellers ved jeg ikke en pind, om svampe - i naturen! :storsmil: 

  • Synes godt om 1

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×