Hop til indhold
Plotin

Tanker og synsninger

Indlæg: 323    Kommentarer: 917   
Se mere fra Tanker og synsninger

Når seksualitet kriminaliseres

260 visninger

En menneskelig elementær drift, seksualitet, er blevet ramt af et gennemgribende øget fokus på til stadighed udvidet genstand for kriminalisering.

 

Lad os, for at undgå misforståelser, til en indledning slå fast:

Voldtægt, af offeret for den opfattet som ufrivilligt, uindvilget involvering i en akt af seksuel karakter, er og forbliver udøvet vold. Vold, og intet andet, helt uden forvekslingsmulighed med seksualitet. End ikke gerningsmanden vil kunne tilskrives, med henvisning til seksuel drift, et seksuelt motiv for handlingen.

 

Med det slået fast, bør det være muligt at debattere, hvor grænsen går mellem, hvad der skal lovgives om og hvad der må anses for at være en privatsag.

 

Hvor vi tidligere havde Kirken, religionen, til at regulere rammerne for legitim udøvelse af seksualitet (ægteskabet, uden undtagelser, og med kun ét eneste formål: Slægtens videreførelse!), står vi i dag med et ud over af straffeloven fuldstændig ureguleret område.

 

I princippet er alt tilladt, ud over det i lovgivningen forbudte.

 

Den ældre generation har gennem sin opvækst og opdragelse nok en stadig bevaret rimelig opfattelse af og fornemmelse for, hvor "grænsen går" for seksuel omgang. Etableret af en ikke så fjern fortids moral- og etiknorms alment accepterede og velfungerende adfærdsregulering.

 

Som på så mange andre punkter har de seneste forældregenerationer forsømt at viderebringe til deres børn, de samfundsregulerende retningslinjer for socialt acceptabel adfærd, også hvad angår seksuel omgang. Måske sågar ISÆR på det område!

De har rask væk ladet deres 8 - 9-årige piger gå i skole med en påklædning, der signalerer seksuel modenhed langt ud over, hvad de børn alene vil kunne overskue konsekvenserne af og undladt at informere deres sønner om sømmelig omgang med hinanden, og især med piger.

 

Disse børn er vokset op med selv- og gensidig socialisering som eneste mulige rettesnor, i fravær af voksenvejledning.

 

Det gælder ikke kun, men i høj grad også, seksualitet.

 

For at afslutte kort, et alvorligt emne, der ville kunne skrives mange sider om, på en lidt mere spøgefuld måde: Frem for et burka-FORBUD, ville måske et burka-PÅBUD, gældende for alle køn, kunne dæmme lidt op for ophidselsen og de misforståede hændelser.

Hvem ville frivilligt give sig i lag med en seksuelt betonet aktivitet med en burkaklædt person, hvis køn endog på forhånd ikke vil kunne forudses? :-D1 Kommentar


Recommended Comments

Altså, altså........en burka er da spændende seksuelt. For man ved jo ikke hvad der gemmer sig under burkaen. Måske gemmer der sig mine hedeste drømmes prinsesse. Jeg vil ikke afvise at burka er lig med hede drømme om sex. *danse*

Del denne kommentar


Link til kommentar

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×