Hop til indhold
Centrum

Blog Centrum

Indlæg: 361    Kommentarer: 832   
Se mere fra Blog Centrum

Når en kommune svigter...

324 visninger

Først idag er det lykkes mig at finde tid og ro til at se begge udsendelser om Michael. Ved man ikke hvem Michael er så er der et link:

https://www.dr.dk/tv/se/hvem-passer-pa-michael/-/hvem-passer-pa-michael-1-2

For mange år siden havde min daværende mand og jeg min halvbror i pleje. Dengang foregik min opsigelse næsten lige som i tv, bare pr. tlf. Dengang havde jeg, ligesom Michaels plejeforældre, efterspurgt ekstra hjælp og rådgivning. Resultatet var at de ville sende min lillebror på efterskole og kunne jeg ikke acceptere deres nedsættelse af min løn, så kunne jeg anse mig for værende opsagt. Den endelige opsigelse fik jeg pr. tlf. med ordene: du kan jo bare sige hvis ikke du vil have din bror. Så var jeg opsagt og min bror blev. Han var dengang 16 år. 

Efter at have set dokumentaren om Michael sidder jeg tilbage fyldt med en følelse af hvor nemt det var dengang. De tog ikke min bror, de glemte ham bare....han blev hos os og alting fortsatte som altid.

Nu er det så ikke kun det jeg føler, efter at have set og oplevet Michael og hans plejefamilie i tv. Jeg er vred...så enormt vred og også vældig ked af det. Hvordan kan en kommune, min kommune :( , opføre sig så dårligt? Jeg forstår simpelthen ikke at de kan vælge, på vegne af unge, uden at snakke med dem og uden reelt at høre hvad de siger. Det er pinligt at have sådan en børn og ungeafdeling. Det bliver ikke mindre pinligt idet Esbjerg Kommune lige har lagt et opslag op på Facebook og også i andre medier, hvor de opfordre til at man kommer og høre om det at blive plejefamilie. "Har du lyst, af hjertet, til at gøre en forskel for et barn"...sådan starter deres opslag. 

Lige nu køre der en shitstorm på Esbjerg Kommunes hjemmeside, velfortjent mener jeg og jeg har da også selv skrevet et indlæg. De smider rundt med et menneske efter humør, overhøre psykologerne, ignorere den unge det handler om og så lyver de....groft. Det ved jeg godt er en grim beskyldning, men kan man ikke forevise tilladelsen til at overvåge, så er det ulovligt. De overvågede Michaels færden på de sociale medier for efterfølgende at lukke hans kontakter til de mennesker der har været hans familie hele hans liv....uden at have fået lov.

Nu er der snart kommunevalg og jeg skal finde et sted at sætte mit kryds. Det er svært for meget tyder på at vores kommune ikke er en man kan have tillid til. Det er blevet en kommune fyldt med løgnere, lovbrydere og børnemishandlere. Det er blevet en kommune hvor fagfolk (kaldes de) sidder og bøjer loven efter forgodtbefindende. 

Jeg sætter mit kryds ved den politiker der får Michael hjem....ikke kun forsøger, men reelt får ham hjem. Jeg har også efterlyst om der er nogen der har evt. tiltag, såsom demonstrationer eller lignende på tegnebrættet....for så er jeg bare med. 

I 2001-02 oplevede jeg at min tidligere ansættelseskommune røg i medierne for en sag. "Isabella"-sagen, hvor sagsbehandlere havde brudt loven og omgået regler i en grad der næsten ikke kunne beskrives. Det tog lang tid at få den lille pige hjem...det kostede forældrene deres ægteskab...og senere så kostede det, heldigvis, rigtig mange medarbejdere deres arbejde. Der var dog enkelte navne jeg kunne genkende i forbindelse med misbrugssagen, hvor tre piger sagsøgte kommunen for ikke at have passet på dem. Det var sidste år.

Jeg ønsker virkelig at sagen om Michael, kan resultere i at vi får ryddet ud i dem der sidder og skalter og valter med folks liv....de er ikke værd at samle på.

Centrum1 Kommentar


Recommended Comments

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×