Hop til indhold

Godt og skidt fra de seneste dage

312 visninger

Vi har faktisk haft en go weekend, da lillepigen skulle genopstarte skole efter lang tid hjemme i hyggetøj, var der ikke meget hun kunne passe. Heldigvis er det oktober og børnepenge måned, så vi tog på shopping her først på måneden og flytter børnepengene over på forbrugskontoen når de kommer d. 20. Det er ved at være lang tid siden, vi har brugt penge på lidt fornøjelser, så vi havde sagt måske med stort M til en biograf tur når vi havde handlet. Det ville både afhænge af filmudvalget, hendes helbred og mit helbred/psyke. Jeg har det ikke godt med store butikker og mange mennesker.

Vi kom i toys'R'us efter hallowenkostume, i HM efter tøj og et smut i bilka om de også havde lidt tøj. Hun var træt, jeg var stresset, men jeg var villig til at ofre mig, så vi gik hen til biografgangen i storcenteret - der var desværre ingen film. Tydelig skuffelse, som forventet, men kl. var 16.00, så vi valgte at redde den med en tidlig aftensmad på McDonalds - det var et par måneder siden vi har prøvet med en is - men selvom vi nu er igang med hendes movicol kur, var maven ikke klar til is. Hun fik det rigtigt skidt og havde ondt i maven til over middag mandag.

Igen fravær fra skolen, og netop i mandags skulle jeg til opfølgningsmøde på skolen. Hun kører på sygeskema og der skulle snakkes om hvordan det er gået, hvordan hun har det mm.

Mødet - ja både godt og skidt, kan godt følge hvad de siger og synes og vi fandt et kompromis. Jeg kan bare ikke garantere vi kan overholde vores del af aftalen. For lørdag både før og efter isen, var maven lukket ned, altså ingen nummer 2 på toilettet. Kontaktede børneamb. i mandags, men der er nødt til at se hende før de kan hjælpe os videre. Indtil da må vi fortsætte med at prøve os frem.

Informerede skolen om situationen og at maven stadig ikke er stabil og på intet tidspunkt har været det i perioden siden første undersøgelse på børneamb. Men delvis stoler skolen ikke på mig når jeg fortæller vores version og delvis kan jeg godt forstå det akt læreren sagde. For at udelukke at der ligger noget psykisk/socialt til grund for maveproblemerne, har hun nemlig fået tilknyttet en akt lærer. Pulle og akt læreren har faktisk ikke nået at snakke sammen, men hun er klasselærer i parralel klassen og vores  nærmeste nabo, herude på landet, så de ved godt hvem hinanden er og føler godt at akt læreren kan bidrage med noget uden at have haft en "under 4 øjne snak" med min datter.

Nå men altså akt læreren var jo logisk nok ikke med på første møde, du hun er tilknyttet efterfølgende. Hun spurgte lidt ind til hvorfor hun havde fået sygeskema, jeg forklarede at det var for trods alt at begrænse fraværsprocenten, da hun jo kun får fravær ved manglende fremmøde i skemalagte timer. Hun blev lidt skrap i tonen men ikke på mig, hun var ked af at vi havde sygeliggjort Pulle ved at give hende et sygeskema, hun mente at ved lægedokumenteret sygdom burde man i en vis grad se bort fra fraværsprocenten og have fokus på barnet i stedet for. Ud fra hendes pædagogiske og psykologiske erfaring, fastholder det børnene i tankerne om at de er syge at have et anderledes skema end de andre. 

Skolelederen og læreren har selvfølgelig foreslået det i bedste mening og jeg har sagt ja, for at minimere den fraværsprocent som har været anmeldt til kommunen 1 gang. Jeg ved der fortsat kommer fravær og jeg ved ikke om jeg helt kan stole på at de ikke anmelder os igen. Så det er med blandede følelser, at jeg er gået med til at øge skemaet igen. Vi indgik et nyt kompromis, de 3 dage hun møder senere end de andre holder vi fast i, for jeg ved vi har brug for ekstra tid til at komme igang og vurdere om hun har en chance for at klare noget skole, det er tilfældigvis også mandag, tirsdag og onsdag, så giver en rolig start på ugen. Tilgengæld er hendes tidlige sluttidspunkter slettet, hun skal så vidt mulig klare dagen ud, når hun er kommet afsted.

Jeg er med på at vi skal have fokus væk fra sygdom, sygdom.... At hun så vidt muligt bare skal tage sit medicin og ellers fungere så normalt som muligt, men ved ikke hvor meget skoleskemaet ændrer/påvirker, da vi uanset har en aftale om at de ringer og jeg henter nå hun absolut ikke kan mere.

Skolepsykologen som også var tilstede foreslog vi fik kontakt til sundhedsplejen, da børneamb. kun har telefon tid 1 time 3 gange om ugen, onsdag, torsdag og fredag. Det er svært at komme igennem, og 4 dage i rap man ikke kan få kontakt med dem. Jeg har dog haft sms kontakt til en af sygeplejerskerne, siden der var en dag hun ikke kunne træffe mig telefonisk og valgte at skrive til mig. Også derfor jeg kunne kontakte børneamb. igår på en mandag. Men jo ikke altid hun lige har tid til at svare.

Så vi fortsætter behandlingen, afventer ny undersøgelse, bliver kontaktet af sundhedsplejen (som også har en sygeplejerskeuddannelse) - håber hun kan hjælpe os lidt på vej, og forsøger at sende Pulle i skole så meget som muligt. Det reviderede sygeskema kører frem til efterårsferien og derefter er hun på fuld skema igen. Håber godt nok at hun har det bedre eller at de holder hvad de lover og fokuserer på løsninger og ikke procenter.

Hun var faktisk i skole idag, og fik snakket med akt læreren. De har lavet den aftale, at hun altid skal gå i akt og tage en pause (evt. snakke med aktlæreren hvis hun er der) inden hun beder om at blive ringet hjem. Der er tvivl om hvor vidt hun rent faktisk går på toilet i skoletiden eller om hun går og holder sig, så hvis aktlæreren er der når hun er ved at give op, kan hun også lige minde hende om at prøve toilettet og se om hun får det bedre af det. 

Det helt gode hvad skolen angår er at hun klarede dagen ud idag, men også at vi var til skole/hjem samtale og fik ros. Selvfølgelig vil de gerne have hende i skole til reel undervisning, for som de siger med et smil på læben, vi håber og tror på at noget af det vi står i klassen og siger er vigtigt. Men hvorom alting er vi laver alt det i bøgerne herhjemme, som de andre laver i skolen. Og fagligt er hun faktisk ikke bagud. På det område har vi et super samarbejde, de fortæller hvad de laver i skolen og jeg forklarer Pulle de opgaver jeg kan, og melder tilbage hvis der er nogen opgaver de er nødt til lige at give hende eller mig en forklaring på. Hun var i skole første skoledag og fik nogen af sine bøger, men da de fik flere bøger og hun ikke var i skole til at få dem udleveret, kom klasselærer og matematiklærer faktisk uanmeldt ud til os og afleverede bøgerne.Til stor glæde for Pulle og stor hjælp for mig. Det største problem på skolen er faktisk skolelederen, siden hun gik ind i sagen er det blevet kompliceret, men jeg fortsætter det gode samarbejde med klassens lærere og aktlæreren.

Hvordan har jeg så selv haft det de sidste par dage, det var dejligt at komme lidt ud og shoppe, få set lidt andet end indersiden af huset, lægehuse og køreturen til og fra skolen. Og må ærligt sige, at siden jeg får mine tanker, mine negavitet og mit had/kærlighedsforhold til manden, ud af hovedet ved at skrive her. Så er jeg faktisk blevet mere positiv, ikke bare får jeg afreageret, men jeg kan også se sort på hvidt, hvordan jeg selv påvirker vores forhold negativt. Og jeg prøver at ændre min adfærd, jeg stoler naturligvis stadigvæk ikke på ham og har ikke tilgivet ham, det tager tid... Men jeg rækker hånden lidt mere frem, taler lidt pænere til ham og smiler mere. Hvis vi skal blive sammen og lykkes med et forhold, kan han ikke få det til at virke alene, det vidste jeg naturligvis også godt på forhånd, men det giver plads til nye tanker at få de gamle ud.

Mit helbred er dog ikke så godt, for 1,5 år siden fik jeg første gang en byld, trods pencillin, udviklet den sig så voldsomt at jeg jeg endte på OP i fuld narkose. Siden har jeg bøvlet med det. Det pudsige er, at de gange jeg har været nødt til at tage til vagtlæge, pga. helligdage og weekend, ja så har de skåret bylden åben med det samme. Når jeg tager til egen læge får jeg penicillin, med forskelligt udfald, 14/9 var jeg ved egen læge og fik pencillin - den daværende byld er ikke helt væk og har nået at få en mere på det andet ben.Så var ved læge igen idag og  igen får jeg pencillin, ja ja jeg må følge udviklingen og reagere hvis de vokser i stedet for at helbredes. 

Men det er skræmmer mig denne gang er. 14/9 brokkede jeg mig over de gav mig pencillin i stedet for at åbne bylden. Hvilket resulterede i, at lægen godt nok gav mig en tvivlsom forklaring, men også valgte, at med min baggrund måtte vi hellere slå med den store hammer. 2 tabletter af 500mg 3 gange dagligt. 3000mg på en dag. Ikke hvergang men tit, fik jeg meget voldsom halsbrand, så meget at jeg knapt kunne trække vejret. Smerterne varede op til 3 timer, bed det i mig og spiste pillerne. Idag nævnte jeg det så, og får nu kun 500mg som normalt, ved afhentning på apoteket spurgte ekspedienten også til min erfaring med pencillin og jeg fortalte om halsbranden. Hun tøvet faktisk med at udlevere det til mig og sagde at jeg rent faktisk kunne få sår i spiserøret.

Har taget pencillin så mange gange nu, at det er en af de typer medicin hvor jeg ikke læser indlægssedlen, men denne gang fik jeg et glas i stedet for en pakke og skulle ved hjemkomsten lige være helt sikker på tidsrummene i forhold til mad. Mine øjne falder på bivirkninger og smerterne i halsen er faktisk nævnt under alvorlige (farlige) bivirkninger, er lidt træt af at lægen tager så let på noget der faktisk kan gå så galt og end ikke fortæller mig at de godt ved det kan være en bivirkning. Der er jo mange typer pencillin (antibiotika), må indrømme at jeg ikke kan huske hvad det har heddet de mange foregående gange, men det jeg ved er, at selv om dosis nu er mindre hedder dem der står på mit bord lige nu, nøjagtig det samme som dem jeg fik smerter af. Har kun nået at tage en idag og skal have en mere inden jeg går i seng, så er spændt og nervøs for om jeg skal igennem smertehelvede igen.

Skulle nogen have læst mine andre indlæg, ved I at jeg skal starte i praktik på fredag, er godt nok spændt på om jeg kommer afsted. Men vælger at håbe på det bedste og venter med at kontakte min virksomhedskonsulent til torsdag. Hun skal i så fald vide at jeg godt kan li det sted hvor der planlagt et forløb, og jeg gerne vil, og at jeg bare håber og ønsker vi i så fald kan udsætte datoen for opstart.

Den ene byld sidder nøjagtig samme sted som der hvor jeg blev opereret for 1,5 år siden, den har ikke et bumselignende sted, et sted hvor den naturligt vil arbejde sig hen og sprænge af sig selv. Det er lige i lysken, lige i trussekanten, og sidst kunne jeg hverken stå eller gå. Jeg kan allerede mærke det når jeg rejser mig og sætter mig, og ved af bitter erfaring at den kan være meget større under huden end man kan se udenpå. 

Mit uheld er ikke noget nyt, faktisk er det hverdag at det ene problem afløses af et nyt, og at der ofte er så mange problemer af gangen at det kan være svært at holde hovedet ovenvande.

Har fået et par likes, kommentarer og en følger, men jeg kan godt forstå hvis ikke mange når til bunden af mine indlæg, men det er heller ikke pointen.

Det er mit behov at skrive, kan allerede mærke det er gavnligt for mig, så håber jeg fremadrettet kan finde de små stunder helt alene i huset hvor jeg kan krænge mit indre ud og få ro i hovedet.

Der er jo få timer hvor hun er afsted i skole, men det skal lige falde sammen med en dag manden har vagt på jobbet. Det er meget skiftende arbejdstider, i dag har han f.eks. aften/nattevagt.

Nu vil jeg nyde den film der hart kørt på tv som baggrundsstøj, og gå i seng og forhåbentligt få en go nats søvn. Det har været en hård dag i dag. Pulle klaret skolen, og var træt og irritabel, da hun kom hjem. Så skulle hun lige bruge lidt mere energi på skole/hjem samtale. Derudover hader hun når far er på nattevagt. Jeg kan ikke rigtig sætte mig ind i forskellen på at han er væk dag kontra nat. Men det betyder alverden for hende. Så har brugt alt min energi og tålmodighed på at have en nogenlunde go aften med hende. 

Godnat til evt. læsere

 0 Kommentarer


Recommended Comments

Der er ingen kommentarer at vise

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu
×