Hop til indhold
Pips71

Blog Pips71

Indlæg: 350    Kommentarer: 641   
Se mere fra Blog Pips71

Dage, uger og månder...

44 visninger

...flyver så ufatteligt stærkt, og der er da også sket lidt ting og sager hér i den mellemliggende tid, siden jeg sidst skrev herinde.

^¨^¨^¨^¨^

Jeg har (desværre) endnu ikke kørekortet i hus, men dét skyldes, at det tog politiet i Holstebro over 2 mdr. at godkende min lægeattest. *suk* Pt. venter min kørelærer på at modtage deres godkendelse med PostNord, og dét kan jo tage både dag og år! Vi krydser fingre og tæer for at den dukker op i denne uge, så jeg kan komme til teoriprøve på mandag. (Kryds gerne alt hvad I har for mig!) Derefter satser jeg på en hurtig tid til køreprøve, så jeg når det inden påske - for hvis der kommer stor-strejke og - lockout, skal også de køresagkyndige strejke, og så kan jeg jo godt skyde en hvid pil efter dét kørekort i den kommende tid... Jeg HÅBER, det hele for en gangs skyld falder i hak for mig!

*~*~*~*~*

Storebror blev "hjemløs" pr. 28.12. Han havde ikke selv gjort en aktiv indsats for at finde ny bolig, til trods for at han havde vidst i flere måneder, at han skulle ud fra kollegiet. Han havde fået kontakt til noget i Esbjerg, der hedder "Fønix", og havde derigennem fået at vide, han kunne søge om et værelse på Forsorgshjemmet, når han reelt var hjemløs. Men da han kontaktede dem d. 26.12., havde de ingen ledige værelser. På dét tidspunkt havde han i forvejen været hos os siden d. 22.12., og vi havde oprindeligt sagt, han skulle ud igen pr. 27.12, men han fik så lov til at blive her til d. 28.12., hvor han havde en mulighed for at få et lift til Esbjerg. Det var ikke fedt at sende ham af sted, uden at vide, om han ville komme til at tilbringe de næste nætter på en bænk el. lign., men på den anden side havde vi gjort alt muligt for at få ham til selv at arbejde på en holdbar løsning, uden det havde haft den mindste smule indflydelse. Dér sad han så på en bænk på Esbjerg Banegård, hvor virkelighedens barske realiteter gik op for ham...

Jeg havde hjulpet ham med at etablere kontakt til "Center Bøgely" i Varde, hvor han d. 28.12. havde en aftale om eftermiddagen - og til hans held ville de gerne hjælpe ham! Han fik tilbudt et værelse, og katastrofen var midlertidigt udsat. Én af betingelserne for at bo på "Center Bøgely" var at man var aktivt boligsøgende, og Storebror sendte da også det ene mere håbløse link end det andet, som jeg skulle gennemse for ham. Hver gang var huslejen sindssygt høj, og jeg frarådede ham at sige ja, da det ganske enkelt ikke ville kunne hænge sammen. På et tidspunkt fik jeg en besked om, at han skulle til Vejle og se på et værelse i en dele-lejlighed, hvor der i forvejen boede et par brødre. Jeg spurgte ind til det, men fik ikke ret meget at vide - andet end at de havde kontaktet ham 10 min. efter deres møde, og havde givet besked om, at de gerne ville tilbyde ham værelset.

Fredag d. 2. februar hjalp Manden og jeg Storebror med at flytte til Vejle. Han havde søgt om et kommunelån, så han kunne betale for indskud og 1. månedsleje, og desuden ville han gerne have lidt møbler, da næsten alle hans ting var blevet kasseret, da han flyttede ud fra kollegiet. Dagen inden han skulle flytte ind, fik han besked om, at han ikke kunne få kommunelånet, da de vurderede, at han ikke ville have råd til at betale det tilbage ud fra dét budget, han havde sendt til dem. Og i budgettet i ansøgningen havde han endda ikke været ærlig, så han økonomiske situation så ENDNU VÆRRE ud, end dét de havde beregnet ud fra. Da jeg gik ham på klingen, indrømmede han, at der var en husleje på 3000/md., og at han derudover havde faste udgifter for ca. 1000/md., og med en ungdomskontanthjælp på lige under 5700/md., kunne jeg godt se, det ville blive stramt. Han burde kunne klare det med hiv og sving, men jeg kunne godt se, det ikke ville være muligt at afdrage på et lån. MEN! - så krøb han yderligere til korset, da jeg spurgte ind til nogle ting vedr. lejekontrakten: Det viste sig at hans månedlige husleje inkl. div. ville være på 3700 (for et værelse på 11 m2 og DELE-faciliteter!!!)

Den ældste af brødrene var blevet informeret om, at Storebror afventede svar på lån, og alligevel gav han besked om, at Storebror bare skulle flytte ind, for så måtte de "finde ud af noget"... Så vi hjalp som nævnt Storebror med at flytte til Vejle d. 2.2. Et hyggeligt værelse i en lejlighed på 2. sal, med udsigt til én af byens små rundkørsler. Og i morgen skal Manden og jeg så hjælpe ham med at flytte ud igen - uden at han har et sted at flytte hen! Han er nemlig blevet opsagt pr. 15.3., da han ikke har kunnet betale hverken indskud eller husleje, eftersom han blev vurderet ikke-egnet til aktivering via JobCentret i Vejle kommune og derfor ikke har nogen indtægt. Kanon... NOT!

{*}{*}{*}{*}{*}

Noget GODT, der i det mindste er sket siden sidst, er at jeg pr. 1.3. er blevet tilkendt ressourceforløb i 5 år. Det har været en GIGANTISK lettelse i mit hoved, at jeg ved, jeg ikke skal spekulere så meget over økonomien, som jeg har skullet hidtil. Ganske vist er grundydelsen den samme som på kontanthjælp, MEN Mandens løn skal ikke længere modregnes, og jeg (vi) må gerne have opsparing. Hold nu op, det bliver rart!0 Kommentarer


Recommended Comments

Der er ingen kommentarer at vise

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inLog ind nu
×