Hop til indhold

Al aktivitet

Denne stream opdaterer automatisk     

 1. I dag
 2. Bekymret eller ej???

  Hej... Jeg havde samvær med min datter i torsdags, og jeg ser hun har fået et ordentligt kradse mærke på sin kind, pl. mor fortæller at det er hende selv der har gjort det i ren raseri.. Hmm.. ??? Ved ikke helt hvordan jeg skal tackle den?.. Skal jeg tage det som om at hun bare var sur over hun ikke fik sin vilje, eller fordi det måske er hendes måde og få sine frustrationer ud på ??? Jeg er virkelig forvirret?;/ Håber på søde kommentarer.. TaK!
 3. I går
 4. Julefreden har sænket sig

  Endelig en weekend uden julefrokoster, gaveindkøb og travlhed. Denne weekend er bare ren afslapning og julehygge her hjemme, i morges spiste vi rundstykker alle sammen mens vi så tegnefilm. Prinsessen tog om til en veninde fra skolen for at lege og hun skal først hentes til aften, så jeg lavede noget lækkert smørebrød og skænkede en kold juleøl op til mig og Hr. Mand og så sad vi og hyggede os over frokosten. Det er længe tiden vi har haft tid kun til hinanden, og det var hyggeligt bare side og snakke over maden. Bagefter havnede vi under dynerne til lidt nussen og "motion" og det var bare så dejligt Den stress som jeg har kunnet mærke bygge sig op over de sidste uger er næsten væk, for en stund i hvert fald. Jeg er nu helt færdig med julegaveindkøb og jeg er i det hele taget ved at være klar til at holde jul. Jeg ved dog at der venter en meget travl arbejdsuge fra på mandag, men lige nu har jeg weekend og kan bare slappe af... dejligt! Da jeg var inde for at købe en julegave i ToysRus overhørte jeg en mor snakke til sin dreng. Drengen var i gang med at kigge på legetøjspistoler og så kommer moderen og tager ham væk, mens hun siger "Neeeej den slags skal du ikke lege med, det er skidt for dig, du vil ikke være sådan en..." Øh what tænkte jeg, det er da bare legetøj. Tror næsten den overdrevne pædagogik er mere skidt for ungen end en legetøjspistol. I morgen skal vi lave den sidste julekonfekt og ellers bare hygge hjemme.
 5. Sidste uge
 6. Negativitet er en smitsom sygdom

  Jeg har startet en blog om det, der primært skal handle om tanker, teorier og metoder jeg vil prøve mig med, i det kommende år, i jagten på at leve et liv til sit fulde potentiale, uden alt for meget unødig negativitet.
 7. Relationer: Ægtefælle, kæreste, sambo, venner, bekendte, kollegaer, klubkammerater, kasseassistenten, buschaufføren, den hjemløse på gaden, ... "No man is an island". Overfladiske bekendtskaber, tætte venskaber, kollegial samdrægtighed, eller måneder og års socialt ensomme isolation? Vore behov er forskellige, vor opfattelse af relationer er forskellige, og vore muligheder for at bevare eller bryde sociale relationer er forskellige. Nogle mistrives i eget selskab, medens andre nyder det i fulde drag. Næppe noget råd kan være bedre, end at savner og søger man selskab, er dét, at begive sig ud blandt andre mennesker, det bedste, man kan gøre for sig selv. Og dog? Måske et råd om, i første omgang at søge og lære sig, at trives i eget selskab? Det ekskluderer ikke kontakt med andre mennesker, i virkelighedens fysiske verden, eller via virtuelle sociale medier. En stensikker vej til at opnå menneskelige relationer, er at fordybe sig i fortidens tænkeres værker. Det kræver ikke mere af én, end at man har tilegnet sig evnen til og rutinen i at læse. Den mulighed foreligger ikke alle, og af mange forskellige årsager. Her vil film, eller lydbøger, kunne være en glimrende alternativ indgangsvinkel til deres tanker. Ligeledes er fordybelse i historien en uudtømmelig kilde til indsigt, ganske som studier af filosofi, psykologi, religiøsitet og naturvidenskab vil kunne berige én. Musik og billedkunst er også en mulighed. Indsigt, i hvad som helst, vil aldrig kunne gøre én til et dårligere fungerende menneske.
 8. Negativitet er en smitsom sygdom

  Jeg kan godt kende mig selv i noget af det du skriver, går selv og føler mig negativ engang i mellem, og så kan jeg mærke at jeg også bliver sur, og så tænker jeg på, at jeg ikke har lyst til at ende som en sur gammel dame. Så kunne godt bruge nogle tips til at blive mere positiv. Ved ikke lige hvordan jeg skal forklare det her, men er også begyndt at gå i forsvar position, selv om der ikke er nogle der har gjort mig noget, jeg siger det ikke højt, men siger det inde i mig selv. Ved ikke hvor det kommer fra og om det kan hænge sammen med de negative tanker.
 9. At finde venner som voksen

  Sidste år var mit nytårs fortsæt at finde venner. Det er dog gået op for mig at det begreb ændrer sig drastisk når man bliver voksen og ting som fast arbejde, børn og forpligtelser braser ind. De venskaber man oplevede da man var barn eller da man tog sin ungdomsuddannelser kommer aldrig igen og jo hurtigere man indser det jo bedre. Venskab er en størrelse der er fleksibel og ændrer sig hele tiden. Måske man skal se dem fra en anden vinkel når man træder ind i de voksens rækker. Venskaber er der stadig. Bare i andre former og farver og på andre tidspunkter, hvis man kan sige det sådan. Nogen gange er det flygtigt og nogen gange er det jævnt. Det en svær størrelse at sætte ord på.
 10. Forbyggelse af skimmelsvamp?

  Og tak til Centrum og Paris for jeres svar også :D
 11. Forbyggelse af skimmelsvamp?

  Det kan du have ret i. Og tak for tippet om affugteren. Normalt bruger vi de der dimser med fugtsuger poser, men dem kan man selvfølgelig også hurtigt købe sig fattige i, så måske er det ikke en dum investering.
 12. Forbyggelse af skimmelsvamp?

  Det er selvfølgelig ikke alle råd som er realistiske i hverdagen året rundt, og som jeg læser det gør i jo allerede en indsats. En mulighed i vintermånederne kunne være at anskaffe en affugter den koster omkring 1500-2000 for en lille model og kan købes i byggemarkeder og elgiganten mv. Normalt får man den bedste udluftning ved gennemtræk, men i tilfældet med badeværelset ville jeg nok lade døren være lukket da man ikke ved hvilken retning luften trækker så det kan lige så godt trække gennem hele lejligheden frem for ud af badeværelsets vindue.
 13. Forbyggelse af skimmelsvamp?

  Jeg har en affugter kørende i badeværelset. Den tænder når vi tænder lyset og det virker. Dernæst handler alt om udluftning. Eftersom vores vindue er blændet af så bruger jeg kun aftrækket i væggen og så åbner jeg døren så varmen og luften fra resten af huset kan kommer derind. Centrum
 14. Negativitet er en smitsom sygdom

  Jeg tror rigtig meget handler om hvordan man selv har det og dermed måden verden omkring os opfattes. Jeg plejer også at sige at mennesker der generelt er i ondt lune, har ondt indeni. Hvis man så møder en sådan og man selv er en smule sårbar indeni, så er den mest almindelige reaktion at lange ud og eftersom vi har de sociale medier, hvor man kan "gemme" sig bagved en skærm, ja så er det ganske ligetil. Det kan så virke som en spiral.....og endda en ond en af slagsen. Engang imellem går jeg ind i en debat for jeg er jo et af de mennesker der mener at ting skal vendes for at få alle vinkler synliggjort. Jeg har bare oplevet at der er emner, jeg skal undgå, hvis ikke jeg vil have verbale tæsk. Engang imellem går jeg ind i en debat alene for at opfordre til en god tone. Det virker hvergang og så forsøger jeg selv at holde en god tone Tror kun det er sket en gang, i 2017, at jeg har kaldt en for "dum" eller noget lignende, men så har vedkommende altså også skrevet noget virkelig dumt og/eller svinet en eller anden (pudser lige min glorie). Jeg tror ikke rigtig på det med at holde sig væk fra noget, men jeg tror på at det er godt med en pause engang imellem. Så skal man så bruge den pause til at gå ud i livet og møde andre, få luft og nye input og på den måde klargøre sig til næste "omgang". Det er ikke alt der kommer op på de sociale medier, der er faktisk ting i aviserne der aldrig når f.eks facebook. Instagram og snapchat er ting jeg ikke har og ikke har planer om at anvende, hverken nu eller i nærmeste fremtid. Centrum
 15. Jaaeh...

  Ej tusind tak... ;i - Det er så sindssygt hårdt, græder mig næsten selv i søvne hver eneste nat ;/
 16. Melankoli..

  Man kan faktisk godt få puder man kan ligge i ske med Søg efter 'body pillow'. God for ryggen også!
 17. Forbyggelse af skimmelsvamp?

  Tak for alle de gode råd! Der er noget at forholde sig til. Jeg tror dog det bliver en udfordring mht forskellig rum temperature. Det er en 2 værelses, og vi sover bedst i et køligt soveværelse, så her er radiatoren som udgangspunkt altid slukket. Det bliver derimod for koldt i stuen, hvis den ikke er tændt, og her kommer den gerne op på 5 her i vintermånederne. Tørring udenfor er svært om vinteren, især når det sner. Pt. prøver vi kompromis'et og tørre det på badeværelset, med åbent vindue. Vi lufter ud dagligt, nok omkring de 10 minutter, men det gør i midlertid ikke noget for kondensen. Det er den, jeg tænker er det største problem mht fugt, for udover at der nogen gange tørres uld på radiatoren, så er der ikke så meget andet der tilføjer fugt. Men vi bør måske købe en vandskraber til badeværelset. Jeg går ud fra at det er bedst at lukke døren, når man har åbnet vinduet efter bad? Eller er det bedre med gennemtræk?
 18. Negativitet er en smitsom sygdom

  Det er netop det. Det kan være en balancegang at opsøge de mennesker man føler sig inspireret af, uden at risikere at ende hos de fanatiske. Men så er det selvfølgelig heller ikke værre end at man bare må styre uden om igen, men jeg ville ønske jeg var lidt hurtigere til at opfange det, før det påvirker mig så meget. Særligt udfordrende bliver det dog, når det er venner. Normalt gider jeg ikke feministiske debatter, ikke fordi jeg ikke støtter rigtig meget budskab bag det, men fordi debatten i sig selv ofte bliver giftig fordi nogen mennesker ikke er så gode til at føre den. Nu har jeg en gammel veninde der har meldt sig ind i et nyt feministisk parti, og her har vi både feminisme og politik, som er to ting der ofte får folk op at køre, og derfor er to ting jeg det seneste års tid har gået pænt uden om. Men jeg vil jo gerne støtte hende i noget hun finder vigtigt og interessant, hun er jo stadig en værdifuld ven - jeg gider nok bare ikke høre så meget om det. Facebook har jeg heldigvis lært at afkoble mig fra. Jeg deltager stort set ikke i de debatter der opstår der, og nøj hvor føles det rart ikke at lade sig bide på hver gang de opstår.
 19. Forbyggelse af skimmelsvamp?

  Jeg har heldigvis ikke skimmel andre steder end badeværelset, men her er det også et tilbagevendende problem. Jeg bruger rodalon og klorin for at komme i bund med det, for hvis det bare får lov at være der så breder det sig hurtigt. Vi har snakket om at der skal luftes ud og tørres af efter vi har været i bad, men helt ærlig så er der ingen af os som gider eller får det gjort og så må kemien komme til undsætning selvom jeg egentlig er modstander af for meget brug af kemi.
 20. Melankoli..

  Melankoli er egentlig et godt og overset ord, mens ord som depression stort set bruges om alle former for nedtrykthed også selvom det ikke har noget som helst med en depression at gøre. Jeg kan godt have melankolske øjeblikke uden jeg vil kalde det for at være depressiv.
 21. Negativitet er en smitsom sygdom

  Fantastisk indlæg som rammer nogle ting jeg selv går og tænker over. Jeg har en kollega som altid er ekstrem negativ og alt og alle skal rakkes ned. Jeg kan mærke at når jeg har måttet lytte til hende, så bliver jeg også mere negativ efterfølgende. Min moster derimod er verdens mest positive menneske, og det er ikke fordi alt bare går fantastisk for hende, men hun vælger altid at se på tingene fra en positiv vinkel, og det smitter også. Om de sociale medier så er det også min erfaring man skal holde sig fra de mere fanatiske grupper. Både Instagram og facebook grupper har det med at blive meget sådan "det her er kun for os som er enige og alle andre andre er nogle usle syndere" men heldigvis er der også positive og inspirerende mennesker nogle steder og så må man gå uden om resten.
 22. Jeg kan ikke rigtigt overskue jul. For mig er det en tid fuld af falsk glæde og hygge. Det føles hult og helt vildt falskt, når vi sidder dér rundt om bordet juleaften og lader som om, vi er en glad og lykkelig familie - og ikke kan huske alt det andet, der ligger under gulvtæppet i et lag så højt, at vi næsten alle går krumbøjede rundt oppe under loftet. Har det egentlig fint med julepynt etc., men jeg er mere end klar til at give afkald på det, hvis det betød, at jeg kunne slippe for at lege glad familie, når vi ikke er det. Derudover er jeg forhenværende spiseforstyrret, og det har længe bare været sådan det var, at jeg skulle have ondt i maven over jul på grund af den store rolle, som mad spiller i den tid - også selvom jeg ikke længere er "aktiv" spiseforstyrret til hverdag. Til gengæld er jeg VILD med julekalender!
 23. Melankoli..

  Sådan har jeg det også, men når jeg skal på arbejde bliver jeg nødt til at blive liggende og forsøge at få lidt mere søvn. Det er der denne følelse kommer. Har engang imellem overvejet at opfinde en kæmpe elektrisk bamse der kan ligge i ske med mig. Han har endda et navn "spooni". De dage jeg har fri og især forår og sommer gør jeg lige som du går tur i min kæmpe have, nusser med mine blomster, tager kaffen og hunden med og/eller sidder bare og ser solopgangen. Centrum
 24. Der er da hyggeligt med jul, men det har aldrig været noget jeg har gået op i. Det har vist mest været julefrokosterne jeg har set frem til :D Nu da vi har fået et barn er det dog blevet mere sjovt med alt det andet omkring jul og hygge. Jeg tror kun det er små børn som kan vise total glæde over en simpel juledekoration med lys i.
 25. Forbyggelse af skimmelsvamp?

  Vi købte for et par år siden et hus fra 70'erne, og da vi skulle til at flytte ind opdagede vi nogle misfarvninger og løs tapet på den ene væg. Det viste sig at der var skimmel bag hele tapetet og der var skimmel problemer flere andre steder i huset. Vi fik udbedret skaden og så kontaktede vi et firma som lavede nogle tests for at se om der stadig var skimmel andre steder, her fik vi også nogle råd til hvordan vi skulle undgå det fremadrettet. De råd vi fik drejede sig først og fremmest om at holede boligen tør og lufte ud, her fik vi etableret ventilation hvilket i selvfølgelig ikke kan gøre i en lejlighed, men så gælder det om at lufte ud dagligt. Det er nok at lufte ud 10 minutter ved at lave gennemtræk, du behøver ikke have vinduerne åbene længere tid for det koster på varmeregningen. Hvis der er udluftnings ventiler i vinduerne så hold dem åbne, de er der af en grund. Det vil også være en god ide at åbne vinduet på badeværelset mens i er i bad, og selv om du ikke er så meget for at tørre vinduer og bruser hver morgen, så er det en rigtig god ide for alt det vand fordamper ellers ud i boligen og tilføjer fugt til luften. Man kan få sådan en skraber som skraber vandet af væggene i bruseren og på vinduerne, hvis du bruger et håndklæde til at tørre op med så hæng det til tørre uden for. Det gælder også om at have en temperatur som ikke er for lav og man skal holde samme temperatur i samme rum, det er ikke smart at have et værelse som kun er 16 grader op til et andet hvor der er 22 grader, heller ikke selv om rummer ikke bruges. Undgå også at møbler og skabe står helt op af ydervægge som er kolde, skimmel vil elske det bag disse møbler. Lad være med at tørre tøj inden for! Og brug emhætten når i laver mad, eller luft ud i forbindelse med madlavning hvis den ikke er tilstrækkelig. Det der med at skrue op for radiatorerne så vandet kan fordampe inden der luftes ud tror jeg ikke er en holdbar løsning, du spreder jo bare fugten i boligen og og får måske ikke alt ud med udluftningen. Tør kondens af med et håndklæde som efterfølgende tørres ude og luft så ud på normal vis.
 26. Negativitet er en smitsom sygdom

  Det siges at man bliver farvet, af de mennesker man omgås. Omgår du meget brokkende og pessimistiske mennesker, stiger din tendens til selv at være negativ og se det værste i folk. Omgås du glade mennesker fuld af overskud og kærlighed, har du også selv tendens til at omfavne andre og se mennesker i et positivt lys. Jeg vil gerne være et gladere, og mere optimistisk menneske. Det føles forkert helt ind til knoglen, når jeg tager mig selv i at sladre negativt om andre, eller blive arrig over andres gøren og laden, om ting der dybest set ikke har en pind med mig at gøre. Jeg tror ikke, at jeg omgås nok glade mennesker, men det er nu heller ikke fordi jeg umiddelbart føler jeg omgås overvældende mange sure mennesker hellere. Jeg må ofte minde mig selv om, at det er et valg vi træffer. Om man vil knurre irritabelt over mennesker der står i vejen midt i supermarkedet, fordi de ikke kan se at jeg altså kommer gående her, og hvor upraktisk det er at stoppe op og holde møde lige i midtergangen, eller om man vil erkende det faktum at det havde de nok ikke lige tænkt på, og desuden vil de jo gerne flytte sig når de opdager at de placerede sig lidt uheldigt. Lige nu er min sociale omgangskreds heller ikke overvældende stor. Jeg har ikke hverken job eller skole, og for at kompensere for mit passive social liv, bruger jeg alt for meget tid på de sociale medier. Jeg er for tiden blevet særlig glad for Instagram, og her er det nemt at forvilde sig ind på en gren af mennesker med helt bestemte værdigrundlag. Jeg startede ud med at følge en masse zerowaste folk, fordi jeg synes bæredygtighed er enormt spændende og vigtigt. Jeg har, som så mange andre mennesker, et behov for at føle et tilhørsforhold til andre mennesker, og det at melde sig ind i en aktivist "klub" der handler om at frelse verdenen, giver jo instant karma point så man kan føle sig som et godt og gerningsfuldt menneske. Da det går op for mig, at veganisme selvfølgelig også er en afart en bæredygtig livsstil, vækker det også interesse, særligt da vi selv lagde kosten om og blev "flexitarer", og manglede mere inspiration til de kødfri dage. Men pludselig bevæger jeg mig ind på giftig grund. Det er særligt inde for de kredse, hvor det ikke er svært ikke at bemærke de hellige mennesker. Dem der råber nedladende af andre, for ikke at dele deres værdisæt. Jeg bliver vred på dem, fordi de bliver vred på andre. Jeg bliver oprevet over at de skyder sig selv i foden, skræmmer folk væk fra et godt budskab, hvor jeg i stedet måske bare burde gå en bue udenom, og rette blikket mod de mange mennesker der heldigvis motiverer på en inspirerende måde. Måske skulle jeg i virkeligheden bare holde mig fra de sociale medier, men så længe jeg ikke har noget nævneværdigt social netværk udenfor skærmen, føler jeg bare at jeg risikere at gøre tingene unødvendigt svære. Jeg vil gerne finde det miljø, der motiverer den optimisme og positive menneske- og livssyn jeg ved jeg har inde i mig. Den der får mig til at føle som et godt menneske, som giver mig tryghed og ro i min sjæl. Pt. oplever jeg også en del usikkerheder. Jeg er arbejdsløs, førstegangsmor og har svært ved at finde venner. Usikkerheder gør også folk negative, for jeg får behov for at forsvare mig selv fordi jeg ser spøgelser når usikkerheden vækkes af de mennesker, som føre sig frem med statements og aktivisme jeg ikke er 100% enig i. Det ville jeg gerne, om jeg kunne lade være med. Jeg overvejer et nytårsfortsæt, med personlig udvikling i fokus. Normalt gider jeg ikke nytårsfortsæt, fordi jeg alligevel aldrig har kunnet gennemføre dem. Dog har jeg for første gang været vedholden da jeg sidste år havde et nytårsfortsæt om at skære kraftigt ned på mit sukkerforbrug i et helt år - og det har jeg holdt! Det har givet en stolthed og blod på tanden for at lave et nyt projekt for 2018. Men jeg aner simpelthen ikke hvordan det skulle føres ud i praksis. Det er nemt nok at skære de ting fra, som jeg tror er årsagen til unødig stress og bekymring, men lige lidt nytter det hvis jeg ikke kan erstatte det gode det gav (i IG's tilfælde, det sociale), og det er jo i virkeligheden også kun en symptom behandling. Hvad jeg måske i virkeligheden burde fokusere på, er hvordan jeg lader være med at være så pokkers usikker!
 27. Melankoli..

  Jeg oplevede det i særlig grad da jeg ofte sad længe oppe om natten, og alle andre var gået i seng. Selv internettet, der altid er fuld af liv, blev helt tomt. Nu går jeg relativt tidlig i seng. Tidlige morgner, derimod (altså, dem der ikke er tidlige fordi vi bliver vækket af en tumling der kalder på katten, fordi han kan høre den mijave udenfor), hvor jeg kan stå op alene før alle andre, nyder jeg rigtig meget. Især når det er sommer, og man kan sidde udenfor med en kop kaffe, og se solen stå op. Der nyder jeg virkelig mit eget selskab, og tager tiden og roen til meditation og selvreflektion. Snart begynder dagen, og jeg er med til at observere folk fra det øjeblik de står op i stedet for at vælte groggy ud af sengen samtidig.
 28. Forbyggelse af skimmelsvamp?

  Vi har haft skimmelsvamp i vores lejlighed, men bekæmpet det meste med rhodalon. Men det er svært helt at komme samtlige spore til livs, så der er stadig tendens hvis vi ikke passer på. Vi har en gårdhave lejlighed på stueplan, og særligt væggen i soveværelset, ved siden af vinduet der ligger op af en kold murstensmur udenfor, har været hårdt angrebet af skimmel. Det er heldigvis ved at være lang tid siden vi sidst har set et reelt skimmel angreb (kæmper stadig lidt med det på badeværelset, men det er svært ikke have fugt derinde). Særligt her til vinter har vi store problemer med kondens på samtlige ruder, og jeg ved faktisk ikke hvad den bedste taktik er mht forbygning, hvis man ikke lige orker at tørre samtlige vinduer af hver evig eneste morgen (det gider jeg ærlig talt ikke - det er tidskrævende, selv hvis jeg boede så minimalistisk at der ikke ville stå ting i vindueskarmen, hvilket der i høj grad gør). Udover at købe os fattig i fugtsugerposer, er pt. eneste håndtering at lufte ud i kombination med tændte radiatorene. Men jeg ved ikke engang om det er den bedste måde at gribe det an på, og i så fald hvilken rækkefølge man bør gøre det i? Tænde først, så kondensen kan fordampe, og lufte ud for at bære det ud bagefter? Eller lufte ud først, og tænde bagefter, for at undgå alt for stor temperaturchock på væggene? Tænde, uden at lufte ud? Eller lufte ud, uden at tænde? Hvordan griber man det bedst an?
 1. Load mere aktivitet
×