Hop til indhold

Kategorier

 1. Krop og sjæl

  1. Selvudvikling & psyke

   Her snakker vi om personlig udvikling, livskvalitet og hvordan vi skaber det liv vi ønsker. Her er også plads til emner som stress, angst og depression.

   4.420
   beskeder
  2. Sundhed, krop & fitness

   Her snakker vi om sundhed, sygdom, vægttab, motion og lignende emner.

   3.525
   beskeder
  3. Livet generelt

   Her snakker vi mere generelt og bredt om livet. Passer emnet ikke lige på andre kategorier med handler på en eller anden måde om livet, så er dette det rette forum.

   4.719
   beskeder
 2. Livsstil og relationer

  1. Kærlighed & forhold

   Er du forelsket eller er i gået fra hinanden? Her snakker vi om alt der har med kærlighed, romantik og forhold at gøre.

   9.510
   beskeder
  2. Børn, graviditet & familie

   Her snakker vi om graviditet, vores børn, forældrerollen og om familielivet.

   2.872
   beskeder
  3. Studie, job & økonomi

   Stikord: Studieliv, job, karierre, udannelse, penge, forsikring, økonomi, pension og lignende.

   2.797
   beskeder
  4. Mode, stil & skønhed

   Her snakker vi mode, shopping og skønhed. Få et godt råd, flash dit seneste køb og del dine mode og skønheds tips.

   1.511
   beskeder
 3. Fritid og interesser

  1. Mad og drikke

   Del en god opskrift eller tips til middagen. Hvilken vin skal du vælge? Hvor er det godt at spise? Hvordan steger man en and?

   2.177
   beskeder
  2. Musik, tv, film & bøger

   Her snakker vi om musik, film, litteratur og udesendelser i fjernsynet. Del og find inspiration til ny musik, spændende film eller gode bøger.

   3.300
   beskeder
  3. Dyr

   Spørgsmål og svar om hunde, katte, gnavere, heste og andre dyr. Snak om dit dyr og del dine oplevelser og fotos.

   1.463
   beskeder
  4. Fritid, hjem & hobby

   Her snakker vi om emner som ferie, hobby, kreativitet, bolig, have, oplevelser og hvad man nu ellers foretager sig i fritiden.

   2.755
   beskeder
  5. Opslag

   Her kan du lave opslag om køb & slag, efterlysninger, hjælp til spørgeskema, og lignende. Kommercielle opslag er stadig forbudt.

   45
   beskeder
 4. Andet

  1. Aktuelle emner & debat

   Diskuter og snak om aktuelle emner fra medierne. Del din mening, viden og spørgsmål og de aktuelle emner her. (Husk du må ikke kopiere tekster direkte fra andre sider og indsætte det her - lav i stedet et resume og et link)

   6.127
   beskeder
  2. Caféen - hyggesnak & sjov

   Stedet hvor vi hygger, deler sjove historier og kommer hinanden ved. Her er plads til lidt af hvert, så kom indenfor og vær med!

   7.897
   beskeder
  3. Alt andet som ikke passer i andre kategorier

   Hvis dit emne ikke passer i nogle af de andre kategorier, kan du oprette det her. Så vil det blive flyttet en passende kategori hvis den oprettes senere.

   2.391
   beskeder
 • Seneste emner

 • Senest opdaterede emner

  • Sandal
   Et trick jeg bruger, er at tænke over, hvad det ville give mig, at sige, hvad jeg mener eller tænker om noget. Hvis jeg kan se et formål med at åbne munden for mig selv, så gør jeg det. Jeg gider ikke bare fordi jeg så kan være en del af noget socialt. Det bliver man nødt til at øve sig i at være ligeglad med. Du bliver nødt til bare at tænke på dig selv, og hvad du selv ville være tilfreds med. Hvis du ikke føler for at åbne munden, så lad være. Det er pisseligegyldigt. 
   Du skal acceptere at "sådan er du bare," hvis du kan være tilfreds med dét. Du kan også lade være med at acceptere dét, og så sige til dig selv i stedet for, at "det har jeg bare ikke behov for i denne situation." - Så har du måske meget sjældent behov for det, men det gør heller ikke noget. 
   Hvis du føler det begrænser dig, at du ikke kan åbne munden og sige hvad du mener i sociale forummer, så synes jeg, du skal prøve at tænke over, hvorfor du synes, det begrænser dig. - Er det fordi du bevidst eller ubevidst prøver at leve op til de sociale, uskrevne (og åndssvage) regler, så kunne det måske endda hjælpe dig at øve dig i at lade være med at åbne munden. 

   Du skal have det godt og være ligeglad med, hvad der forventes af dig i sociale sammenhænge, og det er bare at øve sig. 

   Jeg håber, at det kan bruges til noget, og at det ikke lyder som en prædiken eller noget, for det er ikke meningen. 
   Man behøver forresten ikke mene noget om noget. Men nogen gange giver det mening at åbne munden for at få det som man gerne vil have det. Og hvis man ikke føler, man kan dét, så må man stille sig tilfreds med det som det er. Eller øve sig. 

   Peace out :-)  
  • Sandal
   Hejsa :-) Jeg lærte at danse ved at sætte noget musik på, som jeg elskede. Noget med lækre rytmer og noget, hvor jeg kunne fordybe mig i musikken, og så lærte jeg mig selv det, og det fungerer fint på diskotekerne :-) Det vigtigste for mig er, at jeg selv føler jeg har styr på det, at jeg nyder det og ikke er usikker i det, og så er jeg ellers rimelig ligeglad med, hvordan andre synes det ser ud. Og på diskoteker er alle jo fulde alligevel :-D  
   Mit råd til dig er at øve dig i at mærke musikken og følge rytmen og så bare se, hvorhen det tager dig. Det vigtigste ved dans er at det skal være sjovt og rart, det er ligemeget om man laver de rigtige moves, for de findes ikke.
   Der findes sikkert også rigtig mange videoer på Youtube til inspiration.

   God fornøjelse ;-)
  • Centrum
   Som chef er det, for mig, en naturlig handling. Det handler ikke om at presse nogen eller gøre nogen usikre. Det handler om åbenhed. Det kan være at der fremgang og dermed kan opstå en mulighed for at ansætte endnu en.en ansøgning fra din konkurrent (måske fremtidig kollega) kan jo være god at have og et tegn på at du er en god erfaring at have gjort.  I så fald ville der blive tale om at kalde en eller flere til samtale og hvordan ville du have det med at opleve hende komme til samtale uden at du vidste hun skulle komme? Det tror jeg ville skabe en endnu større usikkerhed end den du oplever nu.  Nu ved jeg ikke hvordan jeres arbejdsplads er indrettet, men hvis i er flere der sidder sammen så kunne der også opstå "snak" og det undgår man ved åbenheden. Der er intet værre end fnidder i hjørnerne. Så jeg er meget enig med Tim og synes du skal trække vejre dybt, slappe af, nyde dit job og så ellers gøre det du, inderst inde, godt ved du er god til  nemlig dit job. Centrum
  • Sandal
   Jeg ser det sådan her: Der er arbejde og der er fritid. Der er penge, der skal tjenes, og så er der lyster, der skal indfries. Det behøver ikke gå hånd i hånd.

   Jeg siger bare, at det måske ikke er så vigtigt hvad du laver, så længe du trives i det, og så længe du samtidig har fritid til at kunne øve dig i at finde ud af, hvad der vækker lysten i dig. Der behøver ikke være en større mening i det job man har, og man behøver ikke at vide, hvad man drømmer om. - Men man bliver nødt til at se på de faktiske tal på regningerne og blot få det til at fungere. - Det er det eneste, det skal jo. Bare fungere. - Lige nu. Og når det begynder at fungere godt, så kan man begynde at udvide sin horisont og skabe noget mere for sig selv. - Som f.eks. at tage en uddannelse for de penge, man har sparet op. Eller tage nogle kurser, man synes virker interessante. 

   Husk at der ikke er nogen tidsgrænse på, hvornår man kan uddanne sig. Det har man hele livet til. Det eneste man skal, er at få det til at fungere. 
   Og hvis man ikke føler, det giver mening for en med en uddannelse, så må man få det til at fungere uden.
   Fuck hvad andre tænker og fuck hvad du bør. Det er dit liv og du har 100 % frie tøjler til, hvordan du vil leve det. Du skal bare få det til at fungere for dig, og der skal ofte meget, meget mindre til, end man har fået bildt sig selv ind :-)

   Håber, det løser sig og at du kan finde det, der vil fungere :-)
  • Tim Hansen
   Nu kan jeg ikke umiddelbart se hvor gammel du er, men tænker du er ung og derfor stadig lidt usikker på dig selv og egne evner... Hvad er det værste der kan ske? Kan du gøre noget for at undgå det? Umiddelbart er det sådan, at er din chef utilfreds med dig og vil have en anden, som måske oven i købet er billigere arbejdskraft, så er der ikke rigtig noget du kan gøre ved det, så hvorfor gå og bruge din kostbare energi på det, i stedet for at fokusere din energi på at gøre dit arbejde bedst muligt?  Der kan være mange grunde til din chefs valg... Måske blot et ønske om at virke fortroligt eller i modsætning til hvad du tror, blot en tilfældig udmelding, uden nogen som helst bagtanke. På de fleste arbejdspladser må du se langt efter ros, du får i reglen kun noget at vide, når du har gjort noget forkert, og så længe du ikke har fået denne besked, så nyd dog du har fundet et godt job, hvor midlertidig det så viser sig at blive, kan kun tiden vise. Jeg ville ikke tage den med chefen; det er lidt som en kæreste der hele tiden skal bekræftes, det er lidt irriterende i længden  
  • RegInaSlay
   Ja tænker det samme som sandal..  Jeg vil tage det op med chefen, fordi kan ikke se hvilke god grund hun har til at fortælle dig hendes beslutning. Desuden vil jeg nødig have at det er noget som chefen bliver ved med at påpege og sige, så det er vigtige at du tager samtalen op. Men bare søger før at vide hvor du vil med samtalen. Forklar hende at du håber at hvis hun ikke er tilfreds med det arbejder du laver, at hun henvender sig til dig, og giver dig muligheden for forbedre det, istedet for bare at afslutte jeres samarbejde.  På den anden siden, så vil jeg også minde dig om at alle job på et eller andet level er usikkert, alle kan blive fyret, så i stedet for, bare forkuser på at gøre dit bedste. Du er ikke din job titel eller din uddannelse titel, du er dig selv.  "Og nu går mine bias i selvsving og jeg tænker, at deres forventninger til mig måske har været en anelse for høje end hvad jeg kan præstere. " <-- at skrive det tegner på dårlige selvtillid og usikkerhed. Der er ikke noget galt i at folk forventer for meget af dig, det er jo det du er til for, at lærer og blive bedre, og det er kun den måde du bliver bedre til dit arbejde, når du får nye muligheder, det modsatte ville også være nedern, at de ingen forventning havde til dig, stinker på et andet level, så fordi så skulle du gå og bevis at du er det værd. Men måske hænger det sammen med cheffen? Du får at vide fra din kollegere og føler at de forventer meget af dig, pågrund af din uddannelse titel, og det bryder chefen sig måske ikke om, og prøver at måske hive dig lidt ned?  Men det er jo bare gætterige, gør det som føles bedste for dig, men husk at du fik jobbet fordi du fortjente det, og det siger altså en stor delt om dig. 
  • Sandal
   Hej Katrine :-)
   Hvis jeg var dig, ville jeg trække chefen til side og fortælle hende, at det hun sagde har gjort dig nervøs for, om de synes, du gør dit arbejde tilfredsstillende, og at du godt kunne tænke dig at vide, om dét var årsagen til, at hun fortalte det. (Det er mærkeligt, hun sagde det, hun gjorde). - Jeg ville nok også lige smide en bemærkning ind om, at jeg godt kan lide at være der og gør mit bedste for at udføre jobbet tilfredsstillende, samt regner med, at jeg vil få det at vide med det samme, hvis der er kritikpunkter, så jeg ville kunne nå at gøre noget ved det hurtigst muligt. 

   Jeg håber, det løser sig. 
   Mvh. Kristina 
  • Katrineds
   Hej alle, Jeg har været et heldigt rad at få et rigtig godt job (barselsvikariat) lige efter endt studie. Jeg er indtilvidere glad for arbejdsopgaverne, kollegaerne og min chef. Jeg har været ansat i tre uger nu. Jeg har tit fået af vide af mine nye kollegaer, at jeg er overkvalificeret, da jeg har en kandidatuddannelse og ikke en kontoruddannelse, som jobbet kræver. Jeg har dog været lidt bekymret for, om jeg er blevet ansat mod forventning om, at jeg jeg kan noget "særligt" bare fordi, at jeg har en kandidatuddannelse. Jobbeskrivelsen er som en kontoruddannelse, men lønnen tilsvarer mit uddannelsesniveau. Min chef kom hen til i dag - lidt uventet - og fortalte mig, at min konkurrent til ansættelsen har haft ringet til hende og spurgt, om hun var tilfreds med valget (mig). Min konkurrent spurgte hende også, om hun måtte sende sit CV til hende i tilfælde af, at de stod og manglede en - hvortil min chef sagde ja. Dette fortalte min chef mig ganske uventet og uden en egentlig anledning.  Jeg har gået og tygget på grundlaget for, hvorfor hun mon valgte at fortælle mig det. Hvorfor jeg egentlig bør vide, at hun har haft kontakt med min konkurrent og sagt ja til at få hendes CV til mit job.  Min chef er ganske klog og hun har helt sikkert overvejet situationen ved at fortælle mig det mod ikke at fortælle mig det. For jeg kan ikke lade være med at tage det som en lille trussel ala: "Der er andre muligheder end dig - lade være med at skuffe mig." Og nu går mine bias i selvsving og jeg tænker, at deres forventninger til mig måske har været en anelse for høje end hvad jeg kan præstere.  Hvordan ville I have håndteret en lignende problemstilling? Kh Katrine  
  • Odoidoi
   Jeg er 31, ufaglært, men har påbegyndt utallige uddannelser i min ungdom, som jeg aldrig blev færdig med. Dels pga. en langvarig depression, men også fordi jeg ikke aner hvad jeg vil. Det ved jeg faktisk stadig ikke.
   Jeg er modnet med alt andet end dét der med erhverv og job mentaliteten. Har et barn, og vil gerne flytte i hus med kæresten i det sønderjyske. Men lige nu er jeg på kontanthjælp, i den kasse der hedder 'arbejdsparat', hvilket jeg også er rent mentalt. Jeg vil gerne lave noget! Men på én og samme tid, ved jeg ikke hvad jeg vil, samtidig med at jeg egentlig vil en helt masse. Og jeg ved ikke hvilken taktik der giver mest mening for mig lige nu. Jeg nævnte detail uddannelsen for min sagsbehandler, da jeg stadig var interesseret i at arbejde i butik. Jeg ved ikke om det stadig er det jeg vil, men han afviste at det nødvendigvis var tiden værd, og mente det bedre kunne betale sig at jeg brugte tiden på at få erhvervserfaring inde for området. Så kunne jeg altid uddanne mig senere.
   Nu står jeg i en situation, hvor min virksomhedskonsulent mener jeg får det svært, hvis jeg ikke uddanner mig. Det lød næsten som om, at det var ligegyldigt hvad, bare jeg tog en uddannelse. Vi snakkede om design uddannelsen, men jeg var bekymret for om det nu også var tiden værd, for hvor mange designere mangler vi egentlig. Er der nogen jobsikkerhed i det? Det kunne han ikke lige svare på, men var stadig af den indstilling, at jeg i min alder burde tage en uddannelse før det var for sent, fordi det kun ville blive svære for mig.
   Når jeg taler med kæresten om det, synes han det virker som spild af tid. Han tog en IT supporter uddannelse i sin ungdom, med et svendebrev der kunne have større praktisk funktion som toiletpapir. Han kunne ikke bruge det til noget. Nu er han i gang med en IKT Ingeniør uddannelse, så det er bestemt ikke fordi han ikke synes uddannelse er brugbart, men snare om det er tiden værd, hvis ikke der er jobsikkerhed i den anden ende. Og det kan der vel være noget om. Men jeg aner ikke hvad jeg vil, og om det kan være tiden værd at sætte sig ind i et fag, som kun interessere mig svagt, bare for at få en jobsikkerhed i den anden ende, eller om jeg hellere skal satse på at lave noget jeg elsker, men med langt mindre jobsikkerhed, i en verden som ufaglært.
   Jeg har været i gang som dyrepasser, mediegrafiker, fotograf og webintegrator, og ingen af dem færdiggjorte. Jeg vil også gerne tjene lidt som selvstændig på at sælge keramik og illustrationer til tryk, men det er ikke det jeg satser på at blive rig på. Hvad synes I? Hvad skal jeg satse på at bruge min tid på? Skal jeg fokusere på arbejdserfaring inde for det ufaglærte, sandsynligvis lidt pletvis hist og her (ind til jeg måske falder over noget der fanger mig), eller tage en uddannelse? Og i så fald, giver det mening at tage en uddannelse uden vished om jobsikkerhed, eller bør jeg vie 4-5 år af mit liv på SU for et fag jeg muligvis ikke brænder for, men tilgengæld kan få større jobsikkerhed inde for?
  • Tim Hansen
   Jeg ved ikke umiddelbart om der findes kurser for det dans man danser på et diskotek, men alt form for dans vil give dig fornemmelsen for det at danse og følge en rytme... Nu har jeg altid været god til at danse, og altid været glad for det, og da jeg var teenager begyndte jeg til dans i nabobyen, hvor jeg skulle cykle 10 km. hver vej, fordi mine forældre skulle arbejde og kunne jo derfor ikke transportere mig. Jeg kan forsikre dig for, at der ikke var mange point i det hos mine kammerater der gik til fodbold eller hang på gaden, men jeg holdt så meget af det, at jeg bed drillerierne i mig og det at selv min mor nedgjorde det, og jeg blev bare ved med at danse. Som Centrum skriver, begyndte det med tiden at give point hos pigerne, at jeg virkelig kunne danse og gerne ville, så den der ler sidst, ler i reglen bedst. Hvis du virkelig gerne vil lære at danse, så synes jeg du skal gå efter det og ikke så meget hvad andre synes. Jeg tror næsten ligegyldig hvilken dans du går til, så vil du kunne overfører det til at bevæge dig til den monotone musik der lyder på et diskotek. Tim.
×