Hop til indhold
Note

Undulat med damp?

Recommended Posts

Note

Hej Allesammen. 

Det er sådan at jeg har to undulater hvor begge desværre er hunner, vi ville gerne have haft en af hver,  men da vi fik dem som unger, kunne vi ikke se hvilke køn de var. 

Nå men vi købte først en undulat  hvor vi fik gjort den håndtam.  Derefter besluttede vi os for at ville anskaffe en ven til vores lille undulat da vi synes det var synd at den skulle sidde alene.  Vi håbede på en han undulat da den første var en hun,  men den blev desværre til en hun også. 

Vores problem er at den sidste undulat vi købte,  virker nærmest til at have damp!  Den har SÅ meget energi at den løber rundt i buret,  bider i alle grenene og mad skåle og skræpper HELE TIDEN! 

Derudover er den hele tiden op og skændes/slås med vores første undulat. 

Jeg synes vi har prøvet ALT.  De kommer ud hver eneste dag af deres bur.  De har masser af legetøj og grene i buret hvor vi også giver dem nyt legetøj ind i mellem så der sker lidt nyt og spændende. 

Men lige meget hvad vi gør bliver den ved med at larme!  Vores første undulat er der ingenting med. Den er dejlig stille og rolig. 

Vi er tæt på at gå af med den hvis det ikke snart bliver bedre. Da det ikke er fedt at skulle høre på al den skræpperi hele tiden.  Har i nogle gode råd eller oplevet noget lignende? 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Centrum

To hun-undulater slås og sådan er det. At den løber rundt, er hyperaktiv og skræpper handler nok mest om at det gør rigtig mange undulater især hvis de er født og har opholdt sig hos en dyrehandel. 

Derfor er mit råd også at i skifter den ud...for ingen af jer får det godt når det ikke fungere. 

Centrum

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
DenSortePanter

Som Centrum skriver, så slås hunundulater, medmindre de er opvokset sammen. Og selv hvis de er, er det ikke garanti for at de kan enes. 

At den ene farer rundt i buret kan være et tegn på at den anden stresser den, men det kan også bare være sådan den er - jeg har både haft helt rolige og hyperaktive undulater. 

Så, som Centrum skriver, er der ikke meget andet at gøre, end at skifte den ud. 

Når du køber undulater, så sørg for at gøre det privat. Dyrehandlere har ikke forstand på dyrene, og de sælger ofte unge voksne som unger. 
Mht at se kønnet på unger, så kan man næsten altid gå ud fra deres temperament - hunnerne er mere hidsige end hannerne, og hannerne er ofte meget nysgerrige og søgende. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Note

Tak for jeres svar. 

Vi er nået til enighed om at vi nok vil skille os af med fuglen desværre. Det gavner hverken dem eller os med al den larm. 

Begge vores undulater er købt af private avlerer og der er kun 2 Mdr imellem dem. Så vi håbede på at de var små nok til at kunne acceptere hinanden. 

Da vi købte den første fik vi at vide at de mente at det var en han.  Det viste sig så at det var en hun. Så Den anden fugl som er den hyperaktive,  ville vi have skulle være en han! Og vi fik også at vide at det skulle være en han..  Men igen en hun..  Virkelig ærgerligt! 

Men vi har talt om at hvis vi skal anskaffe en ny ven til den første fugl en dag så køber vi en voksen han. Så skulle der ikke være nogen tvivl der :)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu

×