Hop til indhold
Pernille2289

Forhold til veninde

Recommended Posts

Pernille2289

Jeg har en veninde som jeg har kendt i snart 10 år. Vi har altid været meget tætte og brugt hinanden meget. Men problemet er så bare.. 

Jeg fungerer ikke med hende. Altså, hun får mig gang på gang på gang til at føle mig ked af det, bringer mit pis i kog (undskyld udtrykket). Jeg kan godt have problemer med at tage ting nært, det erkender jeg. Og jeg har et pænt stort temperament. Men hun får mig til at føle de ting samtidig med at jeg jo heller ikke rigtig vil undvære hende efter så mange år. Hun ser meget sort/Hvidt på tingene og fx "du må gerne være skuffet, det er dit valg".

Jeg kan derfor ikke snakke med hende om tingene. Hun sætter en mur op og skal være meget retfærdig og forklare "det kan du ikke være vred over fordi sådan og sådan". Hun vil aldrig nogensinde være ked af at have gjort mig såret eller skuffet. I hvert fald ikke indrømme det, hun er alt for stolt til det. Min tidligere kæreste syntes hun var decideret ondskabsfuld men det ved jeg nu ikke. 

Hvirdan tager man afstand uden at slette helt? 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
MissBreathless

Har du snakket med hendes om problemet? Fortalte hende at det såre dig? Og at du føler at du ikke kan snakke med hende om tingene? - Fordi ingen er tankelæser, og hvis hun gøre noget forkert, men hun ikke ved det, så kan hun ikke ændre sig. 

Jeg tror at du bliver nød til at spørger dig selv, om du tror at det hun gøre eller siger til dig, er i ond tro, om hun gøre det fordi hun enten er misunderlig eller måske har en anden ond tanke bag sig.

Du kan også spørger dig, om dette er en veninde som hjælper dig op af, som er der til at støtte dig, fordi muligvis kan det være at de ting hun siger til dig kan virke onde, men det kan jo være at hun siger det fordi hun tror det vil hjælpe dig. Hvis hun selvfølgelig siger de ting for at sabotere dig, så er det selvfølgelig ikke et venskab der er værd at beholde. 

10 år er lang tid, så tænke over om det muligvis altid har været sådan? Eller om det er første er de sidste år at du er begyndte at blive træt det, fordi svaret på det spørgsmål, kan jo være at i er vokset fra hinanden? At i bare ikke længere taler sammen sprog, fordi i er to forskellige steder i livet? 

Jeg håber at tingene løser sig selv, hvis du bliver nød til at fjerne hende som din veninde, men i hvertfald, så synes jeg at i skal snakke sammen før i bare "ghoster" hinanden. 

Held og lykke, det gøre virkelig ondt at miste en ven, især en man har haft i så lang tid. 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Katrineds

Jeg har igennem de sidste fem år virkelig gennemovervejet mange af mine venskaber. Især til veninder, som jeg har vokset op sammen med og kendt i 22 år. Længerevarende venskaber er virkelig svære at bryde, da tryghed, historie og loyalitet ofte kendetegner dem. Derfor vil jeg, af respekt til jeres fælles venskab, også sige, at hun bør som minimum bør vide, at hun (ubevidst?) sårer dig. Og som MissBreathless pointerer, taler I måske bare ikke samme sprog, og kunne det tænkes, at du måske ubevidst sårer hende, når du bliver temperamentsfuld?

Om ikke andet er det også vigtigt at acceptere sine veninders holdninger, selvom de mulighed ikke appellerer til dine egne. At din veninde føler, at du ikke kan tillade dig at blive vred over "sådan noget" er jo din venindes måde at se på tingene. Og det er altså helt ok, medmindre det er noget fuldstændig moralsk og etisk ukorrekt, at du er blevet vred over. 

Jeg lægger også mærke til, at du skriver, at hun ikke ville blive ked af det, hvis hun sårede dig. Det er virkelig en trist oplevelse, da jeg tænker, at det er noget af det essentielle og vigtigste i et forhold. Hvis det er en gennemgribende følelse, som du har, så vil jeg fortælle det til hende på en diplomatisk måde - og lade hendes svar være pegepind for, hvor I to skal bevæge jer hen. 

 

 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu

×