Hop til indhold
Bella89

Katte..

Recommended Posts

Bella89

Hejsa... Jeg sidder herhjemme med min mand, om hvorfor man vælger at avle på sin kat, altså hvorfor den skal have lov til og få killinger? .. 

Hvad er jeres vurdering? Hvis i havde en kat, hvorfor skulle den så have killinger ( Hvis i selvfølgelig ønsker det. )

Altså hvis nu man søgte om og " låne " en han kat som skulle være far til jeres hunkat?  Hvorfor ville i det? 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Sandal

Jeg kan ikke se nogen idé i det, hvis de alligevel bare bliver taget fra katten igen bagefter. - Ofte for at tjene penge. Det kan jeg ikke se skulle gavne katten. Det er noget andet, hvis den er blevet gravid "af sig selv." :-) Jeg har to dejlige hunkatte, og jeg ville aldrig byde dem det.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Sandal

På den anden side oplever de at være mor. Jeg er splittet nu :D Det kan jo godt være, det er godt nok. ved ikke, om katte kan være i sorg på den måde? 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
hundepigen

Måske er det godt nok at den får lov til at prøve at blive mor en gang, men det er jo ikke til at vide hvad katten gerne vil :)vi har 2 hunhunde der aldrig har haft hvalpe, jeg synes der er for meget arbejde forbundet med det og tænker at de ikke savner noget de ikke har prøvet.. Men jeg ved det jo ikke, man kan jo ikke komme ind i deres hjerne og se hvad de gerne vil ..

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Centrum

NU skal man passe på med ikke at tillægge katte menneskelige egenskaber. Katte er et dyr og dermed handler det ikke om at de får " en oplevelse". Katten natur er at den er i løbetid i en periode og er der en hankat i nærheden så bliver den højest sandsynlig drægtig.

Den tager sig af killingerne indtil de når en vis alder og så forlader den dem. Bor de sammen kan der opstå mange konflikter når missemor vælger killinger fra. Kattemor elsker ikke sine killinger hele livet, ligesom os mennesker, men ender oftest med ikke at kunne lide dem. Enkelte gange kan en kat vælge sit hjem fra fordi killingerne er blevet voksne. Katte har territorier og deler ikke altid med glæde.

Hvis man vælger at lade sin kat få killinger så skal man indstille sig på at det er et arbejder for en selv, som ejer, for de skal loppe og ormebehandles. Det kræver ret meget at have killinger så hvis man fravælgere hundehvalpe pga. det store arbejde, så skal man heller ikke vælge at få killinger. At have killinger lugter. De tisser og skider sjældent i bakke i starten. At lære dem at gå i bakke er dit arbejde, ikke kattemors og i mellemtiden vil de gøre det de skal når de skal og uden hensyn til hvor de lige er. 

MEN ja de er søde....det er alle dyrebørn, men de bliver også store, pladskrævende og måske, hvis de kommer ud, en gene for naboer.

Husk at en kat jo ikke kun får en killing, den kan sagtens få 5-6 stykker.

Hvis man fravælger hundehvalpe pga arbejdet i det, så skal man nok ikke vælge kattekillinger til heller.

Centrum

Redigeret af Centrum

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Sandal

Det anede jeg ikke. God info Centrum :storsmil:

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Centrum

Lige en kommentar mere som svar på hvorfor ville i det (avle)?

Mange med racekatte vælger at avle på sine katte og hvis du spørger dem om hvorfor, så får man typisk svaret at det ikke er for pengenes skyld :) det tror jeg nu er en del af det, men ellers handler det om interesse for netop racen og glæden ved at have killingerne. Senere bliver de solgt og de er bestemt ikke billige. 

Centrum

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Hatten

Her i Sverige hvor jeg bor, er der kamp om at der skal komme en lov på at katte som ikke er racekatte med papir på at de er det + at de ikke har arvlige sygedomme, skal neutraliseres så de ikke kan få killinger for der er ca. 100.000 hjemløse katte i Sverige og folk smider kattene, killinger og voksne, ud som om at de er skrald langs en motorvej, midt ude i ingenting, på en byggeplads, en losseplads, eller vælger at skyde dem eller drukner dem, sulter dem... 

Så altså om en kat som ikke er en racekat skulle få killinger, så siger jeg det samme som centrum... Og de ska osse til dyrelægen og vaccineres og de som køber katten ska skrive under kontrakt på at den bliver neutraliseret og fuldt vaccineret om den nu ikke er det nå man køber den :)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Centrum

Jeg mener nu at det er op til hver enkelt hvorvidt man vælger at neutralisere en kat. Her i DK må man skyde katte der færdes på ens grund og er til gene. Jægere der spotter katte, i markerne under jagt, skyder dem fordi de er til skade for vildtet.

De sødeste katte er, efter min mening, de uægte + at de er mere sygdomresistente. Renracede dyr er mere sarte og kræver oftere behandling.

Centrum

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inLog ind nu

×