Hop til indhold

Recommended Posts

Tim Hansen

De danske lønmodtagere trænger godt nok til et opkald fra virkeligheden... I lande som Polen, Litauen, Ungarn etc. er der en stor del af det arbejdende folk der har under 2000 kr. i måneden til alt. I Ungarn, som jeg kender bedst, er det tyve procent af det arbejdende folk der har under 2000 kr. i måneden, TYVE PROCENT!! I de lande er det ikke ualmindelig, at man bor 5-6 sammen i en 1 vær. på de der 30m2 fordi man ganske enkelt ikke kan betale en husleje på andre måder. Madpriser i Ungarn er stort set de samme som i Danmark og det gælder også priser på tøj, sko og andre nødvendigheder. I Litauen er man endda pga. indførsel af euro over danske priser på mange varer.

Jeg læste lige i (hvad der skulle være) et billede på, hvor galt det står til for offentlige ansatte, at en sosu assistent tjener 395.000 kr. om året, hvilket er en kæmpe overraskelse for mig, da jeg troede de tjente langt mindre, men til det blev de i følge et oplæg jeg læste tilbudt 6,7% i stigning, plus det andet de nu bliver tilbudt, men det er ikke nok, tror de vil have 2% mere, men er sådan set fuldstændig ligeglad, 395.000 kr. om året uden at skulle kunne noget som helst? Misforstå mig ikke, deres job er lige så godt som alle andre job, men det kræver blot ikke kendskab til raketvidenskab eller lignende, at bestride jobbet.

Det er som om ingen har fattet, at i Ungarn kan man nøjagtig det samme som vi, og der koster arbejdskraften kun 1/5, og kan uden videre importeres hertil, og erstatte de 700.000 (et skud på hele konfliktområdet) job der her er på spil. Nuvel, vi vil nok glo lidt, hvis KL lavede det nummer, men at tro vi kan beholde de gigantlønninger vi har lige nu, også langt ud i fremtiden, er ganske enkelt naivt.

Min sympati er hos staten... Knæk de tosser en gang for alle, læg de "fagforbund" ned, så de aldrig kommer op igen, de driver landsskadelig virksomhed og burde tvangslukkes!

Redigeret af Tim Hansen

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Centrum

Uha...du skyder godt nok med skarpt, men trods det faktum at jeg praktisk talt intet ved om Ungarn, så har jeg dog en mening omkring den måske kommende konflikt.

Der råbes på lønstigninger og en af årsagerne til denne "ret" skulle angiveligt være at det offentlig er sakket bagud i forhold til det private. Nu kender jeg ikke alle private lønninger, men jeg kender min egen og jeg får næsten 1/4 mindre end Sosu-assistenten (ifølge det du oplyser). Min løn er en startløn og der er da også tale om at jeg skal have lidt mere når min prøverid er overstået. Jeg er Souschef.

Nogen har også argumenteret at der skulle mere i lønposen under hensyn til inflationen. Det er så et argument jeg mener er helt i skoven. Hvis lønnen stiger så går der kun ganske kort tid så stiger alt andet også.

Jeg mener klart at vi alle burde have lært mere af den krise der knapt er overstået. Hjulene ruller, det går væsentlig bedre med økonomien og det er så præcis derfor vi skal slå koldt vand i blodet så vi ikke gentager "succesen" fra 2007/8. 

Bare min mening :)

Centrum

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Tim Hansen

Ja okay, det er måske lige skarp nok :o Det skyldes jeg lige havde læst en stribe af forstandsforladte kommenterer fra offentlige ansatte, om hvor elendig deres forhold er.

De 395.000 kr. er i følge FOA, og jeg går bare automatisk ud fra, de kender deres egen overenskomst. Jeg er også leder og kan i princippet både tjene mere og mindre, det afhænger af min indsats, som (undskyld jeg endnu en gang skyder med skarp) i alle tilfælde er langt højere, end de kaffepauseeksperter :-O Ja der er dage hvor jeg får tanken, at jeg godt nok har det hårdt, og det altid er mig der må udføre arbejdet. Jeg plejer så lige at tænke på en rejse til Ungarn, en samtale med en ven fra Litauen, så falder jeg ret hurtig ned igen... Jeg må erkende, at jeg er yderes velsignet, har en god løn, frie forhold, og har absolut ingen grund til klage, nøjagtig som lærer, pædagoger og sosu assistenter heller ikke har noget at klage over. I sær den salgs job, bør være et kald, og ikke noget man gør op i goder. Hvis ikke man kan klare sig for 400.000 kr. om året, så har man nok heller ikke evnerne til at fortjene mere end det.

Jeg er desuden helt enig i dine betragtninger om vores økonomi, det må vel handle om at sikre vi også i fremtiden kan have det godt?

Redigeret af Tim Hansen

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Centrum

Jeg læste så lige idag at der er en ting, i forhandlingerne, der ikke snakkes så meget om. Det handler om at de offentligt ansatte f.eks sygeplejersker, skal kunne udlånes/omplaceres i deres arbejde, efter hvor der er behov så en ansat kan risikere at få besked på at møde ind på Skejby Sygehus istedet for vedkommendes normale arbejdsplads i Viborg. På samme vis er ønsket at de offentlige ansatte skal arbejde mest i de perioder hvor behovet er størst og mindre når der er mindre at lave.

Sådan arbejder jeg. Vi har sæson fra nu og til sidst juni (alle skal jo i haven :) ) og derfor har jeg flere timer i de her måneder end jeg har senere. I gennemsnit ender jeg dog på 37 t over en 16 ugers periode. Jeg har også accepeteret at min ledelse kan sige jeg skal møde ind i en anden afdeling i en anden del af landet. Her handler det om køretid på max. 2 timer hver vej, men jeg tror aldrig de ville sende mig uden min accept.

Nu er der jo rigtig stor forskel på detail/byggebranchen og så det offentlige system. Jeg er ikke helt sikker på at man kan implemterer denne ordning indenfor det offentlige system og kunne godt frygte at det, i sidste ende, handler om at skære yderligere i antallet af ansatte. Evt. udkørsel til andre afdelinger ville, i mit tilfælde, kun dreje sig om ganske få gange om året, hvor jeg godt kunne mistænke det offentlige for at misbruge det i en grad, såfremt det blev indført, der ville gøre det rigtig svært at få en almindelig dag til at fungere i en familie.

Centrum

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Tim Hansen

Ja det er helt korrekt, ligesom de også (i hvert fald nogle af dem) selv skal til at betale deres pauser, som i følge dem selv er en lønnedgang, men som jo reelt blot er, at de får løn for de timer de arbejder, som alle os andre. Om der kommer flere eller færre ansatte, er jo også et spørgsmål om stemningen hos os vælgere, i sær DF er jo noget vægelsindet i den retning, og skifter tit mening i henhold til en folkestemning.

Men alle skal være mere og mere effektive... Sidste år blev vores kontrakt genforhandlet hos kunden, hvilket betyder, at i den del jeg går og hvor jeg førhen havde to fuldtidsansatte til at hjælpe mig, har jeg i dag en som er der 4 timer, det er altså mere end en fordobling af arbejdsbyrden, fra den ene dag til den anden. Sådan er det også i de andre afdelinger jeg står for, og der er ikke rigtig noget vi kan gøre ved det. Noget har vi jo hentet ved at ændre servicen og andet må vi hente ved at løbe stærkere, det er sådan virkeligheden altid har været i det private, og de sidste år er det så også begyndt at ramme det offentlige.

Jeg velsigner jo ikke alt, sådan skal det ikke forstås, men deres forbund er umulige at danse med og derfor forstår jeg udfaldet.

Redigeret af Tim Hansen

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Centrum

Nu har jeg selv været indenfor plejesektoren og jeg havde betalt pause. Pause var der så ikke noget der hed ret tit for når man har med ældre og/eller demente at gøre så venter de altså ikke med at kalde til man er færdige med at spise. Jeg tror faktisk ikke det lykkes at få en hel pause i den tid jeg arbejdede der. 

Nu er der, i min verden, stor forskel på om man arbejder på et plejehjem, hvor man står til rådighed i ens pause eller man arbejder på et kommunekontor. Jeg har dog aldrig arbejdet på kontor.

Centrum

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Tim Hansen

Ja, og jeg anerkender det kan være svært at gøre sig klog på andres job :storsmil:

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inLog ind nu

×