Hop til indhold

Deldig lukker


Vi beklager at måtte meddele at deldig.dk lukker ned. Du kan læse mere om hvorfor her.

  • Der er fra i dag (20. marts) lukket for oprettelse af nye brugere.
  • Om en måned, hvilket vil sige den 20. april, lukker vi for muligheden for at skrive nye indlæg.
  • Deldig lukker derefter helt ned en måned senere, hvilket vil sige den 20. maj 2018.
Sandal

Er her nogen aseksuelle?

Recommended Posts

Sandal

Hej. Jeg opdagede først begrebet "aseksualitet" i går. Jeg har nu læst om, hvad det overordnet betyder at beskrive sin seksualitet som aseksuel. 
Jeg blev supernysgerrig omkring begrebet, fordi jeg synes, jeg kan nikke genkendende til mange af "symptomerne" ved at være aseksuel. (Det er ikke meningen, jeg vil skrive om det som værende en lidelse eller en mærkat, men jeg synes, det er svært sådan rent beskrivelsesmæssigt.) 

Jeg har et overordnet problemfyldt forhold til sex. Jeg mærker tydeligt en lyst til at have lyst, men i praksis har jeg aldrig oplevet det som specielt tilfredsstillende. Jeg har det lidt som om, jeg bare ikke rigtigt kan mærke det på samme måde som mange kvinder har beskrevet det. Jeg har aldrig rigtigt kunnet forstå, what the fuss is about. - Men jeg har prøvet at finde ud af det. Uden særlig meget held. Min fantasi fejler ingenting, og jeg kan godt få en form for trang til at "få lettet trykket," hvilket, - såvidt jeg kan læse mig til, - er en normal måde at beskrive det på for aseksuelle. Jeg kan godt nå klimaks med mig selv, men jeg synes ikke, det er specielt tilfredsstillende. Det føles rart i to sekunder, og så er det væk.

Håber, I kan holde til ordene ;-)

Er her nogen, der har kendskab til det, eller måske selv er det, som har lyst til at sætte mig lidt mere ind i det eller bare skrive lidt med mig om det i privatbesked, så jeg evt. kan lære mig selv (og mennesket i det hele taget) lidt bedre at kende?  

- Kristina  
 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Sandal

Jeg vil lige tilføje (fordi jeg tænker, det kan være relevant), at jeg nogle gange oplever en lyst til at tilfredsstille andre, (hvilken dog hurtigt forsvinder igen og blot bliver ved fantasien) - men ikke mig selv, på nær, når jeg er alene, og skal have lettet det påtalte "tryk."  - samt være i en form for samhørighed.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Tim Hansen

Har du tænkt på, at andre måske lyver eller i hvert fald overdriver? Alt skal jo efterhånden handle om sex, blot kig en gang på tv-oversigten, der er jo stort set ikke andet, og jeg tror simpelthen mange føler sig unormale og derfor overdriver deres lyst, trang og hvad der går for sig. Nu skal jeg ikke bestemme hvad du skal, men for mig kan de stikke det begreb op hvor de er højest når de plukker jordbær.

Du er nøjagtig som du skal være, og som du er skabt, i hvert fald på det ren seksuelle område, du kan selvfølgelig være en bandit på alle andre områder, uden jeg ved noget om det ;) For mig handler sex ikke om sex, men om den ultimative nærhed med hende jeg elsker, det kan vi sagtens gøre med tøj på, uden nogen alarm fra min side.

Redigeret af Tim Hansen

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Sandal

Ja, det har jeg tænkt på. Men det er nemt at blive forvirret, hvis man kommer til at tro på, hvad de siger :-) 
Mange tak for dit svar. Jeg er fuldstændig enig med dig. - Igen kan det bare være svært ikke at lukke andres ord ind og dermed føle sig anderledes.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Tim Hansen

Ja lige netop, og vi skal jo lige huske på, at de jo også tror de er alene og derfor pynter lidt på sexlivet, af frygt for ellers at virker uinteressante... Så det er jo lidt en skrue uden ende :)

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Sandal

Det er noget værre noget. Men det er dejligt at høre dig sige, at sex ikke handler om sex :) - men det gør det måske alligevel nogle gange? Eller er det noget, vi har skabt, tror du?  Der må være noget fra urtiden eller et eller andet. - ikke at jeg ved, hvordan det fungerede dengang x) men man snakker jo om liderlighed, og det betyder vel, at man blot har lyst til sex? 

Og tror du, vi kan være grundlæggende forskellige på det punkt? Man kan jo fx være sexafhængig, har jeg hørt. Så kan man vel føle et grundlæggende behov for noget forskelligt.

Jeg er pissenysgerrig :-D

Det er rart at høre, at der er nogen, der også tænker sådan :) det er uvant for mig. Har aldrig hørt en mand sige sådan. Eller en kvinde for den sags skyld. Det kan jeg i hvert fald ikke huske. Det synes jeg på en eller anden måde er skræmmende. Det er som om jeg har fået et indtryk af, at det skal være opdelt.. der er sex, og så er der kærlighed. Hvilket jo også kan være tilfældet. Men føler mig ret tosset for selv at have tænkt sådan. Selv i forhold. Det er sgu nok derfor, jeg aldrig rigtigt har nydt det.

Det gav mig ærligt talt ret meget ro omkring emnet :) så tak.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Tim Hansen

Der vil jo nok være lige så mange meninger om dette, som vi er mennesker... Ud fra et åndeligt synspunkt, så er sex i sig selv tomhed. Hvis du fx. dyrker onani, som må siges kun at handle om sex, så mangler der jo noget og man vil føle sig mere alene efter end før. Jeg har jo beskæftiget mig med afhængighed hele mit liv, primært min egen, og det handler i bund og grund om at jagte lykke. Problemet er, at vi kigger de forkerte steder - spil, tilfældig sex, stoffer, alkohol, shopping etc. Intet af dette vil bringe dig lykke, fordi det alt sammen er uden reel værdi.

Det der vil bringe dig lykke, er det du vil tænke på, når og hvis du ved  du er på vej herfra. Primært dine kære, hvis du er troende, så det du tror på du er på vej til at møde, altså ting du ikke kan købe for penge og som er givet til dig for intet. Så kan man tro på det er skæbnen der har givet det til dig eller din Gud, men uanset så er det noget du er meget taknemmelig for.

Ja vi kan være grundlæggende forskellige, men det er blot et spørgsmål om hvad der er åbenbaret for os. Der er ingen der bliver lykkeligere af sex, det er trods alt som at ryge en cigaret, en meget kort nydelse, som hvis du er afhængig, blot giver lyst til en mere, en mere, en mere osv. Når du har indset sandheden, så er det bare ikke så interessant mere, fordi du indser det handler om begær og ikke noget af egentlig værdi, det kan det kun være, hvis du er sammen med the one and only. For mig er det ikke opdelt, der findes kun kærlighed, men er du afhængig, så eksistere kærlighed ikke, der er det tætteste du kommer sex. Så for mig er det at være i stand til at elske, et ægte mirakel.

Redigeret af Tim Hansen

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
max

J,eg er meget enige i dine og Tims synspunkter. Sex er for mig kun en kortvarig tilfredsstillelse,. For mig er samværet og intimiteen afgørende. Forspill og det at give er for mig vigtigere end akten.

Mvh max

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Sandal

Ift. onani, så tænker jeg, at men vel godt kan gøre det med en ren kærlighed til sig selv, hvor det dermed ikke blot handler om det at onanere? Den samhørighed man kan føle med en partner, kan man vel også mærke med/i sig selv alene?

I forhold til det, du skriver om lykke. Jeg vil blot tilføje min trosoverbevisning: at der findes et sted inde i os alle, hvor der intet er at dømme. - Et sted, hvor vi blot ER, og hvor vi accepterer alt og intet for hvad det er, uden at føle behov for at beskrive det. - Et mysterium, som vi ikke kan eller skal definere. Når man finder ind til dette sted, dyrker dette sted om man vil, er man på vej til en lykketilstand, der rummer evig kærlighed til alt, hvad der er. "Regnvejr er møgvejr" vs. "det regner" = sindets trang til at definere vs. det, der er = ego vs. kærlighed. Kærlighed = lykke. 
OG DERMED: Gud er i alt, kærlighed er i alt. Men vi bliver forvirrede af, at vi har lært, at vi skal gribe fat i de tanker, der helt naturligt viser sig fra det store, tomme, rummelige rum, der er vores sind.
Jeg tror det er den lykke og kærlighed, du beskriver, men som jeg beskriver på den mere spirituelle måde. 

Siger du så egentlig, at jeg ikke kan blive lykkelig, hvis jeg ryger cigarretter og drikker kaffe? - Jeg giver dig faktisk ret. Og jeg mener at have indset det, du snakker om, det vi begge snakker om. Men jeg er stadig afhængig og føler et stort tomrum, når jeg lader mine tanker om alt flyde hen uden at tage fat i dem. Kan du give mig en forklaring på dét? Er det bare fordi jeg ér afhængig og skal lære at lade tomrummet være det, det er, uden at have behov for (behovet = afhængigheden) at udfylde det? Tænker man da skal gå i en ren, meditativ tilstand konstant. Hvilket jeg lige nu i mit føler er langt væk. Men jeg er også afhængig. Jeg vil ikke nævne af hvad, andet end cigarretter og kaffe. - Men vil du fortælle mig, at jeg rent faktisk kan komme udover hele afhængigheden og alt, hvad den bærer med sig? - Jeg har svært ved at forestille mig, at det ikke skal være noget, jeg skal gå med resten af mit liv, men bare lære at leve med..? 

 

 

 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Tim Hansen

Jeg forsøger at tage det fra en ende af, min hjerne går nemt i selvsving :rolf:

Onani: Det ville jo være lidt respektløst af mig, at sige jeg har patent på sandheden, så det kan jeg jo ikke udelukke for nogle og for andre ikke... Først er mænd og kvinder forskellige. En mand skal have noget visuelt eller tanker der bliver visuelle inde i hovedet, for at der sker noget syd på. En kvinde kan uden nogen tanke overhovedet, få sig selv i brand, alene ved berøring. Min erfaring, mænd der elsker at onanere, ville ikke gøre det, hvis de havde en storbarmet blondine til fri afbenyttelse, døgnet rundt, kontra der faktisk er kvinder der fortrækker selv at gøre det og så bare bruge en mand til at kæle med... Så jeg tror den ensomme vil føle sige endnu mere ensom efter onani, fordi der bare mangler den berøring en partner giver.

Jeg er lidt mere enkel, og tror på Gud, som vi læser om i Bibelen. :) Jeg tror også på, at jeg ikke har noget at være stolt af, for jeg har fået det hele af Gud... Det giver mig en sand taknemlighed og en følelse af ren lykke.

Nej jeg siger ikke, du ikke kan blive lykkelig hvis du drikker kaffe og ryger cigaretter, men jeg siger, det hverken er kaffe eller cigaretter der gør dig lykkelig... Hvis du starter med en erkendelse af, at du er magtesløs overfor din afhængighed og er villig til at lægge det over til en Magt større end dig selv, så ikke bare kan, så vil du blive fri af enhver afhængighed. Som sagt, så oplever jeg hver dag mirakler, hele tre inden jeg forlader min seng - Jeg er i live, ædru og i stand til at elske... Fra jeg var omkring de 14 år og til jeg fyldte 34 år, var jeg hverken i live, ædru eller i stand til at elske, så jeg ved om nogen hvor stort det er!

Redigeret af Tim Hansen

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Sandal

Det er ikke meningen, jeg vil få dig til at gå i selvsving :rolf:

Sådan som jeg forstår det, så handler onani blot om begær? 

Ja, det er lidt mere enkelt og nemmere at forholde sig til :) 

Jeg oplever, at jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg lige skal svare.
Så jeg vil bare sige, at jeg er rigtig glad for at høre om din oplevelse af livet og din store taknemmelighed. Det er rigtig dejligt at høre for mig. Jeg befinder mig lige nu et sted i livet, hvor jeg har rigtig mange tankestrømme. Men dine svar giver mig helt ærligt noget ro og selv en taknemmelighed. Du har givet mig et wake up call, og det er jeg rigtig glad for. 

Så tusind tak for dine svar, Tim! Det har været helt vildt interessant og givende for mig at læse og skrive med dig:) 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
Tim Hansen

Tak selv, og du er altid velkommen :)

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

×