Hop til indhold
 • Info

  Velkommen til deldig.dk´s informationscenter. Her kan du finde generel information om Deldig samt tips og guides til hvordan du bruger deldig.

  Thomas

  Om deldig.dk

  Af Thomas i Info,

  Deldig.dk handler om livet - det handler om dig, dine tanker, erfaringer, oplevelser og spørgsmål. Her kan du læse lidt mere om hvad Deldig er for en størrelse...
  Hvad er deldig.dk?
  Deldig.dk er et dansk socialt netværk som handler om livet, både det gode  og det dårlige . Man deltager som udgangspunkt anonymt herinde, hvilket nok er en af grundene til at folk her deler sig som den de er uden filter og den selviscenesættelse man så ofte ser på andre sociale netværk.
  Siden hedder "del dig", fordi det netop er det den er til, nemlig at dele sine tanker, oplevelser, erfaringer og spørgsmål med andre. Vi lægger stor vægt på en god omgangstone, respekt for forskellighed og at her er hyggeligt at være.

  Sidens to hovedområder er sektionerne "Spørgsmål & debat" og "Blogs":
  Blogs bliver hovedsageligt brugt som en slags åben dagbog, hvor vi skriver om vore dagligdag, oplevelser og de tanker vi går og tumler med og som egentlig bare har brug for at komme ud. Fordelen ved at skrive denne type blog frem for en klassisk dagbog som ligger låst hjemme i natbordet er, at andre kan give feedback på det vi skriver. Samtidig kan vores skriverier virke både inspirerende og forløsende for andre som måske oplever eller tænker de samme ting.
    Spørgsmål og debat, er som navnet hentyder, stedet hvor vi kan stille alle de spørgsmål som dukker op i vores hverdag. Her kan vi få en helt anden vinkel på vores spørgsmål end hvis vi blot spurgte vores nærmeste venner og familie, da vi her er mange forskellige mennesker i forskellige aldre. Det er også her vi debattere forskellige emner og hyggesnakker og har det sjovt sammen .
  Hvem henvender deldig.dk sig til?
  Deldig.dk henvender sig til alle voksne, gamle som unge, der er fyldt 18 år. Her er rigtig mange forskellige mennesker med forskellig baggrund og som er forskellige steder i livet - noget af det eneste vi alle har til fælles er, at vi gerne vil dele os i et åbent fælleskab hvor der er fokus på den gode og positive omgangstone. Mens mange andre steder på nettet handler om at samle folk i små grupper som har helt samme interesser og holdninger, ser vi her vores mangfoldighed som en stor styrke, der kan bidrage positivt til vores udvikling og selvopfattelse og ikke mindst give nogle vinkler på emner vi ellers ikke havde fået.

  Intro video
  Her under kan du se en lille introvideo til deldig
   
   
   
   

  Thomas

  Kom godt i gang med deldig

  Af Thomas i Info,

  Velkommen til deldig.dk her får du et par hurtige tips til, at få mest muligt ud af dit medlemskab af dette dejlige sted på nettet.
  Velkommen til deldig.dk her får du et par hurtige tips til at få mest muligt ud af dit medlemskab af dette dejlige sted på nettet.
  Kom godt i gang
  Udfyld din profil
  Noget af det første du kan gøre er at udfylde din profil, så den giver et indtryk af den person du er og hvad dit liv indeholder - det betyder ikke så meget hvem du er, du må meget gerne være anonym herinde.  Læs mere om indstilling af din profil her.

  Del dig
  En profil i sig selv er ikke så interessant, hvis den ikke bliver synliggjort at de indlæg du skriver. Det kan godt være svært at komme i gang et nyt sted, men bare spring ud i det. Start evt. i sektionen Spørgsmål & debat og spørg om et eller andet du kunne tænke dig at høre andres mening om, eller del en sjov historie i Hygge Caféen. Du kan også oprette en blog, hvor du kan dele ud af din hverdag, tanker og oplevelser. Du kan evt. bruge din blog som en slags åben dagbog som tilmed kan give feedback på det du skriver.

  Hvis du skal bruge hjælp
  Det kan godt være lidt svært at finde ud af at bruge et nyt medie på nettet, men du vil helt sikkert blive rigtig glad for at være med her når først du kommer i gang og får styr på de forskellige funktioner. Spørg bare hvis du får brug for hjælp, vi er glade for at kunne hjælpe. Se de forskellige muligheder for hjælp her.

  God omgangstone
  Vi lægger stor vægt på at her er en god og behagelig omgangstone, så skriv altid pænt, venligt og undgå at virke nedladende - også selvom du skulle være meget uenig eller føler dig provokeret af andres indhold. Vi er mange forskellige mennesker i forskellige aldre herinde, denne mangfoldighed er en stor styrke, som gør vi får mulighed for at se andre vinkler på et emne, end hvis vi alle passede ned i samme "kasse".

  Henvend dig til en specifik person
  I de emner hvor mange forskellige snakker sammen om et emne, kan det være svært at vide hvem man henvender sig til når man svare i en tråd. Derfor er der mulighed for @profilnavn funktionen, hvor man kan skrive @ efterfulgt at det profilnavn man henvender sig til, det vil samtidig udløse en notifikation til brugeren om at du har henvendt dig til vedkommende (såfremt brugeren har slået den notifikationstype til).

  Hvad er forskellen på "Blog" og "Spørgsmål & debat" sektionerne?
  Blogs er beregnet til ting du vil fortælle som ikke nødvendigvis kræver et svar, det kan f.eks. være nogle tanker eller oplevelser du gerne vil ud med. Det er stadig muligt at kommentere på det du skriver, men opbygningen af en blog egner sig ikke til længere samtaler, diskussioner eller spørgsmål. Derimod er sektionen "Spørgsmål og debat" perfekt til netop dine spørgsmål og emner du vil debattere, og denne sektion er også delt op i forskellige kategorier.
   
  Vis når du synes om noget
  Selvom man måske ikke lige har en kommentar til det indhold andre har skrevet, kan man stadig give lidt feedback ved at klikke på "Like dette" knappen under indlægget. Det eneste denne funktion gør er, at vise du har klikket på knappen og give modtageren en notifikation om det. Modtageren får også talt sine modtagne "Synes godt om" op, og så det er også en dejlig måde at blive bekræftet på - selvom en kommentar altid er bedre ;).
   
  Denne guide vil løbende blive opdateret...

  Thomas

  Find rundt - via en computer

  Af Thomas i Info,

  Her får du et hurtigt overblik over hvordan du finder rundt i de forskellige områder af deldig, når du bruger en computer.
  Her får du et hurtigt overblik over hvordan du finder rundt i de forskellige områder af deldig. Da der er forskel på hvordan menuerne ser ud på en almindelig computer og en mobil er denne guide henvendt til computer brugere. Du finder en guide til mobilbrugere her.
  Billedet her under viser navigationsbjælken, som du efterfølgende kan se en forklaring til.

  A) Forsiden
  Klikker du på deldig's logo så kommer du tilbage til forsiden.

  B) Aktivitetslister
  Her finder du en række aktivitetslister som på forskellig måde kan vise nyt indhold. Der er en række prædefinerede aktivitetslister til bl.a. at se nye ulæste indlæg, eller indlæg fra andre personer du følger. Du kan også lave dine egne aktivitetslister, som passer præcist til det indhold du vil se. Se mere om aktivitetslister her.
  C) Spørgsmål & debat
  I denne sektion finder du en række fora inden for forskellige områder. Det er her du kan stille spørgsmål og svare på andres spørgsmål, eller oprette og deltage i debatter. Der er også her du finder hygge caféen, hvor der er plads til hyggesnak, videoklip og sjove indslag.
  D) Blogs
  Her finder du blog og dagbogslignende indlæg. Der er her du skriver om din dagligdag, oplevelser og tanker, og alt der er ikke nødvendigvis kræver svar fra andre (selvom det dog er muligt at kommentere dine blogindlæg)
  E) Galleri
  Her har du mulighed for at oprette fotoalbums og uploade billeder. Du kan senere indsætte albums i forbindelse med blogindlæg og billederne vises også på din profil. Del små hverdagsglimt og billeder og ting og steder du vil dele. Hvis du ønsker at bevare din anonymitet på siden anbefaler vi ikke du uploader billeder af dig selv, dine børn eller lignende.
  F) Din foretrukne aktivitetsliste
  På alle aktivitetslister er der ud for listens navn mulighed for at sætte den pågældende liste som værende din foretrukne liste. Når man har valgt en foretrukken aktivitetsliste, vil den blive vist som genvej her. I eksemplet her over er det aktivitetslisten "Ulæste emner som er valgt"
  G) Marker side som læst
  Her kan du hurtigt markere alle indlæg som værende læst, det betyder at de ikke længere vil optræde på aktivitetslisten for ulæste emner.
  H) Opret nyt
  Her finder du en kvikmenu til oprettelse af nyt indhold. Du kan oprette følgende emner:
  Emne -> hvilket er giver mulighed for at starte et nyt emne i Spørgsmål & debat sektionen. Blogindlæg -> giver mulighed for at starte et nyt blogindlæg. Hvis du ikke ser dette punkt i den menu, er det fordi du endnu ikke har oprettet en blog - det kan du gøre fra blog menuen (men kun hvis det ikke allerede er gjort). Billede -> giver mulighed for at uploade billeder til dine albums- Har du ikke allerede oprettet albums får du mulighed for det ved at vælge medlemsalbums. I) Notifikationer
  Her kan du se de seneste notifikationer du har modtaget. Du kan selv styre hvilken slags notifikationer du ønsker at modtage, man kan f.eks. vælge at modtage notifikationer når nogen synes om noget du har skrevet, eller når der er nyt i et emne du følger samt em masse andre ting. Du kan læse mere om notifikationer her.

  J) Private beskeder
  Her kan du se dine seneste private beskeder, oprette en ny eller gå til din indbakke. Hvis du modtager nye private beskeder vil det også blive vist ud for dette ikon.
  K) Din profil
  Hvis du har uploadet et profil billede, vil du kunne klikke på det for at komme direkte til din profil.
  L) Bruger menu
  Her finder du en brugermenu med tit brugernavn som overskrift. Hvis du klikker på denne menu får du følgende muligheder:
  Profil -> Viser din profil. Blogindlæg -> Viser alle dine egne blogindlæg (hvis du har nogen). Spørgsmål & debatindlæg -> Viser emner du har oprettet under Spørgsmål & debat. Indhold jeg følger -> Her kan du se alt det indhold og de personer du har valgt at følge, og her kan du også ændre på hvad/hvem du vil følge, eller ændre typen af notifikationer du vil modtage for det. Indstillinger for notifikationer -> her kan du indstille dine notifikationer. Du kan læse mere om notifikationer her. Kontoindstillinger -> Her kan du ændre din e-mail adresse, kodeord eller profilnavn. Medlemmer jeg ignorerer -> Hvis du går ind på en profil er det muligt at ignorere denne profil. Det betyder at du ikke længere vil se indlæg fra den person. Via dette punkt kan du se hvem du evt. har på denne liste og fjerne dem igen. Log ud -> Her kan du logge ud fra deldig, så det er nødvendigt at angive profilnavn og kodeord fra i den aktive browser næste gang du besøger siden. Hvis du er den eneste der benytter den computer eller mobil telefon, er det ikke nødvendigt at logge ud. Hvis man ikke logger ud vil man automatisk blive logget ind næste gang man besøger delsig.

  Thomas

  Find rundt - via en mobil / tablet

  Af Thomas i Info,

  Her får du et hurtigt overblik over hvordan du finder rundt i de forskellige områder af deldig, når du bruger en mobil eller tablet.
  Her får du et hurtigt overblik over hvordan du finder rundt i de forskellige områder af deldig. Da der er forskel på hvordan menuerne ser ud på en almindelig computer og en mobil er denne guide henvendt til computer brugere. Du finder en guide til mobilbrugere her.
  Billedet her under viser navigationsbjælken, som du efterfølgende kan se en forklaring til.

  A) Forsiden
  Klikker du på deldig's logo så kommer du tilbage til forsiden.
  B) Opret nyt
  Her finder du en kvikmenu til oprettelse af nyt indhold. Du kan oprette følgende emner:
  Emne -> hvilket er giver mulighed for at starte et nyt emne i Spørgsmål & debat sektionen. Blogindlæg -> giver mulighed for at starte et nyt blogindlæg. Hvis du ikke ser dette punkt i den menu, er det fordi du endnu ikke har oprettet en blog - det kan du gøre fra blog menuen (men kun hvis det ikke allerede er gjort). Billede -> giver mulighed for at uploade billeder til dine albums- Har du ikke allerede oprettet albums får du mulighed for det ved at vælge medlemsalbums. C) Din foretrukne aktivitetsliste
  På alle aktivitetslister er der ud for listens navn mulighed for at sætte den pågældende liste som værende din foretrukne liste. Når man har valgt en foretrukken aktivitetsliste, vil den blive vist som genvej her.
  D) Søgefunktion
  Her har du mulighed for at søge efter indhold på siden.
  E) Mobil menu
  Den navigations menu som man kan se på en computer passer ikke rigtig til mobiler med små skærme, derfor er der en speciel mobilmenu som kommer frem ved at klikke på dette ikon. Her under kan du se mobil menuen, efterfulgt at forklaring til de forskellige punkter.

  F) Notifikationer
  Her kan du se de seneste notifikationer du har modtaget. Du kan selv styre hvilken slags notifikationer du ønsker at modtage, man kan f.eks. vælge at modtage notifikationer når nogen synes om noget du har skrevet, eller når der er nyt i et emne du følger samt em masse andre ting. Du kan læse mere om notifikationer her.
  G) Private beskeder
  Her kan du se dine seneste private beskeder, oprette en ny eller gå til din indbakke. Hvis du modtager nye private beskeder vil det også blive vist ud for dette ikon.
  H) Log ud
  Her kan du logge ud fra deldig, så det er nødvendigt at angive profilnavn og kodeord fra i den aktive browser næste gang du besøger siden. Hvis du er den eneste der benytter den computer eller mobil telefon, er det ikke nødvendigt at logge ud. Hvis man ikke logger ud vil man automatisk blive logget ind næste gang man besøger deldig.
  I) Marker side som læst
  Her kan du hurtigt markere alle indlæg som værende læst, det betyder at de ikke længere vil optræde på aktivitetslisten for ulæste emner.
  J) Bruger menu
  Her finder du en brugermenu med tit brugernavn som overskrift. Hvis du klikker på denne menu får du følgende muligheder:
  Profil -> Viser din profil. Blogindlæg -> Viser alle dine egne blogindlæg (hvis du har nogen). Spørgsmål & debatindlæg -> Viser emner du har oprettet under Spørgsmål & debat. Indhold jeg følger -> Her kan du se alt det indhold og de personer du har valgt at følge, og her kan du også ændre på hvad/hvem du vil følge, eller ændre typen af notifikationer du vil modtage for det. Indstillinger for notifikationer -> her kan du indstille dine notifikationer. Du kan læse mere om notifikationer her. Kontoindstillinger -> Her kan du ændre din e-mail adresse, kodeord eller profilnavn. Medlemmer jeg ignorerer -> Hvis du går ind på en profil er det muligt at ignorere denne profil. Det betyder at du ikke længere vil se indlæg fra den person. Via dette punkt kan du se hvem du evt. har på denne liste og fjerne dem igen. K) Aktivitetslister
  Her finder du en række aktivitetslister som på forskellig måde kan vise nyt indhold. Der er en række prædefinerede aktivitetslister til bl.a. at se nye ulæste indlæg, eller indlæg fra andre personer du følger. Du kan også lave dine egne aktivitetslister, som passer præcist til det indhold du vil se. Se mere om aktivitetslister her.
  L) Spørgsmål & debat
  I denne sektion finder du en række fora inden for forskellige områder. Det er her du kan stille spørgsmål og svare på andres spørgsmål, eller oprette og deltage i debatter. Der er også her du finder hygge caféen, hvor der er plads til hyggesnak, videoklip og sjove indslag.
  M) Blogs
  Her finder du blog og dagbogslignende indlæg. Der er her du skriver om din dagligdag, oplevelser og tanker, og alt der er ikke nødvendigvis kræver svar fra andre (selvom det dog er muligt at kommentere dine blogindlæg)
  N) Galleri
  Her har du mulighed for at oprette fotoalbums og uploade billeder, du kan genbruge dine albums i din blog og andre steder senere og billederne vises også på din profil. Del små hverdagsglimt og billeder og ting og steder du vil dele. Hvis du ønsker at bevare din anonymitet på siden anbefaler vi ikke du uploader billeder af dig selv, dine børn eller lignende.
   

  Thomas

  Indstil din profil

  Af Thomas i Info,

  Din profil er dit virtuelle ansigt ud til resten af deldig´s brugere. Her får du et par tips til hvad du bør udfylde og hvordan du gør.
  Din profil er dit virtuelle ansigt ud til resten af deldig´s brugere, og det er derfor vigtigt at bruge lidt tid på at udfylde din profil så den giver et indtryk af dig som person - også selvom du sandsynligvis ønsker at være anonym herinde.
  Her under ser du et eksempel på det øverste af en profil side, efterfulgt af en beskrivelse for de forskellige indstillinger.

   
  A) Profilfoto
  Dit profilfoto bliver vist ud for de indlæg du skriver på deldig, og det er sammen med dit profilnavn, det som folk genkender dig på. Derfor er det vigtigt at uploade et profilfoto, men det behøver ikke være et billede af dig, det må gerne være et eller andet som på en eller anden måde siger noget om dig eller bare et eller andet tilfældigt billede du synes om.
  Du uploader dit profilfoto ved at klikke på ikonet som pilen A peger på i billedet her over. Når billedet er uploadet har du mulighed for at udvælge en del af fotoet som skal vises. Der er en grænse for hvor stort et billede man kan uploade, hvis du får at vide dit billede er for stort så skal du gøre det mindre først, det kan f.eks. gøres via siden: www.picresize.com.
  B) Ret din profil
  Under dette punkt har du mulighed for at skrive lidt om dig selv og rette et par andre basisfunktioner som fødselsdag og landsdel. Din fødselsdag bruges til at beregne din alder som vises på profilen, selve fødselsdatoen vises ikke på din profil. Det anbefales du bruger et par minutter til at fortælle lidt om dig selv i feltet "Om mig", skriv gerne noget som fortæller lidt om hvem du er, men hold teksten så du forbliver så anonym som du ønsker at være. Feltet fritekst, er er lille kort tekst som vises i venstre side af din profil, du bestemmer selv hvad du vil skrive her, det kan bruges som en slags introduktion til din profil. Teksten "Om mig" vises som en selvstændig fane og her er plads til at skrive en masse og mulighed for at tilføje billeder hvis man synes.
   
  C) Cover billede
  Du kan personliggøre din profil ved at uploade et cover foto på samme måde som man kan på facebook. Man kan faktisk godt bruge et facebook cover billede, selvom dimensionerne ikke er helt de samme, da det er muligt at flytte lidt rundt på billedet efter det er uploaded. Mangler du et godt cover foto, så prøv at søg på Google efter "Cover photo". Der er en grænse for hvor meget et coverfoto må fylde, så hvis det du har fundet er for stort skal du først gøre det mindre - det kan evt. gøres med sider som www.picresize.com eler www.compressjpeg.com.
   
  Når du har udfyldt din profil, så er det bare at gå i gang med at skrive så folk lægger mærke til dig. Du kan oprette en blog og skrive blogindlæg, bloggen bliver typisk brugt som en slags åben dagbog herinde. Du kan også oprette debatter eller stille spørgsmål, eller bare kommentere på noget af de andre har skrevet.
   
   

  Thomas

  Opdag nyt med aktivitetslister

  Af Thomas i Info,

  together to. Desire so better am cannot he up before points. Remember mistaken opinions it pleasure of debating. Court front maids forty if aware their at. Chicken use are pressed removed.
  Der sker hele tiden en masse forskellig aktivitet på deldig, der kommer nye spørgsmål, blogindlæg, debatter, kommentarere eller nogen liker et indlæg, alt den aktivitet bliver vist på forsiden. Det giver et fint overblik over hvad der sker på siden lige nu, men med mindre man er herinde flere gange om dagen, er det ikke nødvendigvis den bedste måde at opdage nyt indhold på. Derfor har vi funktionen "Aktivitetslister" der gør det muligt at få en liste over nyt indhold som passer præcist til den enkeltes behov.
  Hvis du klikker på menuen "Aktivitetslister" vil du ser der allerede er en række foruddefinerede aktivitetslister, men du kan også lave din helt egen ud fra dine personlige præferencer. Herunder gennemgår vi de foruddefinerede lister og længere nede viser vi hvordan du kan lave din egen.

  Din foretrukne aktivitetsliste

  .
  Du kan markere én aktivitetsliste som din foretrukne, det gør du ved at sætte flueben i feltet ud for overskriften på den liste du er inde på (se billedet her over). Når du har valgt en foretrukken aktivitetsliste, bliver der lavet en genvej til listen så du hurtigt kan komme ind på den - se billedet her under for at se placeringen for din foretrukne aktivitetsliste på henholdsvis en computer og en mobil.

   
  Foruddefinerede aktivitetslister

  Ulæste emner
  Her får du en hurtig oversigt over emner du ikke har læst, eller emner der er kommet en eller flere svar til siden du sidst læste emnet eller markerede deldig.dk som læst. Når du klikker på et emne bliver det automatisk markeret som læst, men du kan også markere hele siden som læst, ved at klikke på linket "Marker side som læst".
  Seneste emner
  Her kan du se de seneste emner i blogs, spørgsmål og debat - al anden aktivitet er soteret fra. Hvert emne vises kun en gang og er sorteret efter hvornår emnet sidst blev opdateret.
  Indhold jeg startede
  Med denne liste får du et hurtigt overblik over den aktivitet der har været i de emner du selv har startet i din blog eller i sektionen Spørgsmål og debat.
  Indhold jeg følger
  Når man opretter et nyt emne så kan man vælge om man vil følge dette emne, man kan også vælge at følge andres emner i sektionen Spørgsmål og debat. Når der er nyt i noget af det man følger, så bliver det vist i denne liste. Listen er godt til at sikre man ikke overser noget man har interesse i.
  Indhold fra medlemmer jeg følger
  Man kan også følge andre medlemmer og på den måde sikre at man ikke går glip af blogindlæg, spørgsmål eller debatter som dem man følger starter.

  Indhold jeg deltager i
  Denne liste viser alt den aktivitet der er i emner du selv har deltaget i. Det er både emner du selv har oprettet og andres emner du har svaret på.
  Et år siden
  Dette er en lidt anderledes liste, som mest er beregnet for dem som synes det kunne være sjovt at se hvad der blev skrevet ved samme tid sidste år. Der vil sjældent være behov for at kommentere på disse gamle indlæg, selvom nogle dog kan vise sig at være relevante igen.
   
  Lav din egen aktivitetsliste

  Hvis der ikke er nogen af de foruddefinerede lister som passer med den type indhold du gerne vil se aktivitet for, så kan du lave din helt egen. Hvis man f.eks. kun er interesseret i emner fra kategorierne Selvudvikling, Sundhed og hygge Caféen, så kan man lave en list som udelukkende viser dette indhold.
  Man opretter en ny aktivitetsliste ved at klikke på aktivitetslister og vælge "Opret ny aktivitetsliste". Her under kan du se indstillingsdialogen for oprettelse af en ny liste, og derefter en forklaring af de enkelte felter. 

  A) Her angiver du navnet på din aktivitetsliste
  B) Vælg hvor meget du vil se. Hvis du vælger "Kun indholdsemner" så bliver hvert emne kun vist en gang, uanset hvor mange kommentarer og svar der er kommet til emnet, og det senest opdaterede emne vises først.
  C) Her angiver du hvilken slags indhold du vil se på listen. Hvis du vælger noget andet end "Alt indhold", er det muligt at begrænse yderligere ved at klikke på tandhjulet ud for indholdstypen og f.eks. vælge specifikke kategorier under spørgsmål & debat.
  D) Her kan du begrænse indholdet til bestemte tags. Da det langt fra er alle som bruger tags, så anbefales denne begrænsning ikke.
  E) Her kan du angive om du kun vil se indhold som ikke er markeret som læst eller alt indhold.
  F) Her kan du angive om du vil begrænse indholdet til f.eks. kun at være noget du har deltaget i eller om det skal være fra bestemte medlemmer.
  G) Her kan du angive om du vil begrænse listen til kun at vise nyt fra emner du følger.
  H) Hvis du vil begrænse hvornår indholdet er fra, kan det angives her.

  Thomas

  Bliv opdateret med notifikationer

  Af Thomas i Info,

  Notifikationer er små beskeder om at der er noget nyt inden for et område du har valgt af blive notificeret om.
  Notifikationer er små beskeder om at der er noget nyt inden for et område du har valgt af blive notificeret om. Man kan vælge at få notifikationer inde på deldig.dk via notifikations ikonet (den lille klokke) eller modtage dem på mail.
  I brugermenuen kan du vælge "Indstillinger for notifikationer" og her kan du indstille hvilken slags indhold du vil modtage notifikationer for, og om du vil have dem i vist i menuen på deldig eller om du vil have dem på mail eller begge dele.
  Indstillings siden har to sektioner, som vil blive gennemgået i det følgende.
  Generelle indstillinger

  A) En gang imellem sender vi en mail med nyheder eller vigtige informationer om deldig. Hvis du ikke ønsker at modtage den slags mails, så kan du fjerne fluebenet her.
  B) Hvis du sætter kryds her, vil feltet "følg dette indhold" automatisk være slået til når du opretter nye indlæg.
  C) Hvis du sætter kryds her, vil feltet "følg dette indhold" automatisk være slået til når du svare på andres indlæg.
  D) Når du vælger automatisk at følge indhold, kan du her angive hvordan du ønsker at modtage notifikationer på.
  E) Hvis du sætter kryds her kommer der en popop dialog på skærmen, mens du er logget ind.
  F) Hvis du vil være fri for at få en mail for e-mail notifikationer hver gang der er et svar til samme indlæg kan du sætte kryds her.
  G) Hvis din browser understøtter Browser notifikationer, kan du få afspillet en lyd når der er nye notifikationer.
  H) Browser notifikationer er en funktion som understøttes af nogle browsere. Hvis browseren understøtter den type notifikationer, vil det stå her. Med Browser notifikationer kan man logge ind på deldig i en fane og åbne en anden fane hvor man f.eks. søger på nettet eller ser en YouTube video eller noget helt andet, og kommer der så en notifikation om at man har fået en privat besked eller en som har svaret på ens indlæg på deldig så poper der en besked op om det mens man er på en anden side. Browseren vil sandsynligvis spørge om man vil tillade browser notifikationer når man kommer ind på siden første gang. 

  ON / OFF indstillinger
  Billedet her under viser dialogen hvor man kan indstille hvilken slags notifikation man ønsker for forskelligt indhold. De enkelte punkter er uddybet med kommentarer på billedet. Et grønt flueben betyder at notifikationen er slået til og et gråt kryds viser at den er slået fra. Man kan slå notifikationer til og fra for henholdsvis den interne notifikations liste og e-mail notifikationer.
  Vær opmærksom på at der på din notifikations side kan være vist flere indstillingsmuligheder, som dog ikke kan rettes selvom de er vist der. Det er funktioner som ikke er slået til i systemet, og som derfor ikke burde blive vist på listen - vi håber dette bliver rettet i en fremtidig version så det ikke virker forstyrrende der :-)


   

  Thomas

  Code Of Conduct

  Af Thomas i Info,

  Vi har opstillet en række regler for brugen af deldig, for at sikre at indlæg passer ind under det deldig handler om, og at vi kan bevare en behagelig og god omgangstone
  Vi har opstillet en række regler for brugen af deldig, for at sikre at indlæg passer ind under det deldig handler om, og at vi kan bevare en behagelig og god omgangstone. Hvis reglerne ikke overholdes, kan det medføre, at man får tildelt en ”overtrædelse”, hvis man modtager for mange af dem, vil profilen blive lukket.

  Materiale som ikke er tilladt
  - Det er ikke alle former for indhold, som egner sig til at blive delt på deldig.
  Pkt. 1.1 Materiale der er pornografisk. Gælder også tekst.
  Pkt. 1.2 Materiale der krænker andres copyright, du skal have rettigheder til både tekst og billeder, du udgiver på siden.
  Pkt. 1.3 Materiale der kan opfattes racistisk.
  Pkt. 1.4 Materiale der krænker andres privatliv, religion og køn.
  Pkt. 1.5 Materiale der opfordrer til eller viser ulovlige handlinger.
  Pkt. 1.6 Materiale der er voldeligt eller generelt opfattes som stødende.
  Pkt. 1.7 Indlæg om betting og pengespil.
  Pkt. 1.8 Materiale der reklamerer for produkter eller ydelser.
  Pkt. 1.9 Du må ikke offentliggøre en privat mail eller PM uden først at have indhentet tilladelse fra afsenderen.
  Pkt. 1.10 Du må ikke offentliggøre navne, adresser og anden personlig information på personer uden deres accept.
  Pkt. 1.11 Tekster på andre sprog end dansk er ikke tilladt, da admins og moderatore skal kunne læse indholdet. Engelske digte, citater og brug af engelske strofer er dog tilladt.
  Pkt. 1.12 Vi accepterer ikke indlæg som er oprettet med provokation for øje.

  Omgangstone
  - Vi sætter god omgangstone meget højt, alle skal kunne dele sig, uden at risikere personlige tilsvininger og nedsættende ord.
  Pkt. 2.1 Skriv svar til andres indlæg på en pæn og høflig måde, også selvom du er meget uenig eller måske føler dig provokeret.
  Pkt. 2.2 Lad være med at tale nedladende til andre og undlad nedsættende ord og tilsvininger.
  Pkt. 2.3 Gå efter bolden ikke personen. Når du er uenig med andre, så lad være med at gå personligt efter dem du er uenig med, gå i stedet efter emnet.
  Pkt. 2.4 Sarkasme og ironi er svære at udtrykke på skrift, prøv derfor at understrege det ved hjælp af smileys eller skriv det, så man ikke er tvivl om, at det for eksempel er ment ironisk. Eller endnu bedre undlad brugen af den slags.
  Pkt. 2.5 Lad være med at formulere dig på en måde, som kan opfattes som provokerende.
  Pkt. 2.6 Vis respekt for andre mennesker med andre holdninger eller livssyn, og for deres religion, privatliv, nationalitet, race og andre særpræg.
  Pkt. 2.7 Hvis du bliver sur eller irriteret på andre, så vent lige lidt med at skrive, der kommer aldrig et godt resultat ud af noget, der er skrevet i raseri.
  Pkt. 2.8 Hvis der er en anden bruger, som du ikke gider høre på, så lad være at kommentere på dette, men tilføj i stedet profilen til din ignoreringsliste.
  Pkt. 2.9 Hvis du alligevel kommer til at formulere dig lidt for personligt eller skarpt, så vær stor nok til at give en undskyldning.

  Benyttelse af deldig
  - Deldig må kun benyttes til private formål
  Pkt. 3.1: Indlæg må ikke have erhvervsmæssig karakter eller reklamere for produkter eller ydelser.
  Pkt. 3.2: Deldig må ikke benyttes til foreninger.
  Pkt. 3.3: Deldig må ikke benyttes til temablogs, som f.eks. politiske blogs, mode blogs eller religiøse blogs.
  Pkt. 3.4: Det er ikke tilladt at udgive sig for at være andre end sig selv, men det er selvfølgelig tilladt at være anonym.
  Pkt. 3.5: Det er ikke tilladt at oprette flere forskellige profiler. Hvis du ønsker at skifte brugernavn kan du kontakte Admin.

  Ud over de begrænsninger vi har sat for brugen af deldig, skal al aktivitet og indlæg selvfølgelig overholde gældende dansk lovgivning. I ethvert tvivlsspørgsmål er det redaktionen, der har det endelige ord, og vi forbeholder os ret til at slette og redigere enhver form for materiale, som vi ikke mener, overholder disse retningslinjer, eller som vi af anden grund finder upassende, eller som ikke harmonerer med det deldig handler om.
   
   

  Thomas

  Få hjælp til Deldig

  Af Thomas i Info,

  Er der noget du ikke helt kan finde ud af med hensyn til deldig, så er der flere forskellige muligheder at få hjælp - se dem her!
  Er der noget du ikke helt kan finde ud af med hensyn til deldig, så er der flere forskellige muligheder at få hjælp.
  Spørg andre brugere.
  Vi har et forum som hedder Rundt om deldig, her snakker vi om alt det som vedrører deldig.dk. Her er bl.a. emner om nye funktioner og generent snak om siden, men det er også her sidens brugere hjælper hinanden hvis der er et eller andet man er i tvivl om med hensyn til brugen af deldig.
  Typisk svartid: en time til en dag
  Officielt support forum.
  Vores officielle support forum, er stedet hvor du kan få hjælp omkring din profil og brugen af deldig. Spørgsmål du stiller i dette forum kan kun ses af dig selv og sidens moderatore og administratore, så her kan du stille personlige spørgsmål som ikke kan ses af andre normale brugere.
  Typisk svartid: en til tre dage
  Mail kontakt.
  Som alternativ til support forummet, kan du kontakte os på mail, det kan f.eks. bruges hvis du ikke kan logge ind på din profil og skrive til supporten.
  Du kan kontakte os på denne e-mail:
  Typisk svartid: en til fem dage

×